|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Złe wskazania licznika przy wciśniętym gazie |
| Autor |
Wiadomość |
Roki19 [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Mar 2008|, 2008 00:27 Złe wskazania licznika przy wciśniętym gazie
|
|
|
Witam.
Pisałem już kiedyś o moich problemach z licznikiem.
Mianowicie wymieniłem linkę, trybik napędu, jedyne co to nie zmieniłem jeszcze zegarów.
Generalnie auto zaraz po odpaleniu (rano) pokazuje ok. Zaczyna przekłamywać tak po przejechaniu 15-20km. Zaniża prędkość przy wciśniętym gazie - przy puszczonym pokazuje ok.
Jednak piszę ponownie dlatego, że zauważyłem, że wskazuje w miarę poprawnie prędkość na IV biegu (przy wciśniętym gazie). W praktyce wygląda to tak, że jak chcę mieć wciśnięty gaz i wiedziec ile jadę to musi to być na IV biegu a jak chce puścić i wiedzieć ile jadę to V bieg. Zastanawiam się czy w związku z powyższym kupować zegary? Nie chcę, żeby się okazało, że kolejna kasa w błoto. Może ktoś miał do czynienia z takim przypadkiem?
Pozdrawiam i dziękuje z góry za wszelkie sugestie. |
|
|
|
 |
Michu
GPU 94WU

Auto: Fiat Ducato 10 2.8D 2001 blaszak
|
Wysłany: |6 Mar 2008|, 2008 22:32
|
|
|
u mnie jest to samo, jak dodaję gazu, to powyżej 80kmh zaniża o jakieś 7-10 kmh, jak puszczę gaz, to wskazuje poprawnie...
Wymieniałem linke, ale to nie to,bo nie pomogło... dałem se spokój i sie przyzwyczaiłem... |
_________________ 793-126-511
Jest: Ducato 2.8D "01 blaszak
Było: Scorpio '93 2.0 DOHC kombi; 126p "79 0,6; Passat B1 "78 1,3; Passat B2 Syncro "89 1,8 |
|
|
|
 |
Roki19 [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Mar 2008|, 2008 23:51
|
|
|
U mnie jest tak, że na zimnym jest oki. Natomiast po jakimś czasie wskazówka pokazuje coraz mniej.
Przykładowo zaraz po odpaleniu (rano) jadę na V biegu 140km/h to pokazuje (na wciśniętym gazie) 140. Po 5 minutach już 130, później 120, a po 20 czy 30 minutach 50-60km/h. Wrzucę na czwórkę - pokazuje dobrze (na wciśniętym gazie). |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |