|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Unknown '95 Scorpio Sedan Ghia 2.0 DOHC 16V |
| Autor |
Wiadomość |
Unknown [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Lut 2008|, 2008 19:56 Unknown '95 Scorpio Sedan Ghia 2.0 DOHC 16V
|
|
|
Chciałbym przedstawić moj nowy nabytek, jest to drugi moj Fordzik - pierwszym jest Sierra.
Kupiłem go po długich namysłach ale myśle, ze było warto.
Na forum juz pare dni jestem, przygladałem sie roznym wypowiedzią na temat auta.
Szukałem dużego i komfortowego auta w mozliwych dla mnie pieniadzach i oczywiscie RWD
Wracając do sprawy autka - Jest to sedan z 95 roku wersja GHIA
w 2005 pierwsza rejstracja w polsce (tak bynajmniej bylo w dowodzie ) auto generalnie sprowadzone z włoch.
We Włoszech miała zaintalowany podtlenek gazu, po sprowadzeniu instalacja została wymieniona na sekwencje, ktora ma do tej pory. W ten sposob nie jestem w stanie zbytnio okreslic ile ma przejechane na gazie.
Autko to z wyposażenia ma :
ABS,
2 poduszki,
ASR
skórzana tapicerka o kolorze bezowym(ladnie sie prezentuje)
4x szyby w pradzie
elektryczne lusterka,
przednia i tylna szyba podgrzewana
ele Fotele Kierowcy i pasazera
3 pamięci ustawienia lusterek zew i fotela kierowcy,
przednie fotele podgrzewane,
fotochromatyczne lusterko wew,
komputer,
Centralny zamek pilot - nie orginalny (origalny został odlaczony poniewaz "fachura" nie byl w stanie dojsc co jest nie tak),
klimatronic 2 strefowy,
Halogeny
regulowana kierownica (dwie płaszczyzny)
nie zeby wszystko było pieknie i cacy - sa problemy z obrtami wolnymi ale to mam nadzieje ze szybko sie zrobi.
strasznie sie tłucze przez powybijane tuleje wieksze wachaczy.
na pierwszy ogien do wymiany ida wyzej wymienione tuleje
zakupione i do wymiany juz czekaja :
Tarcze przednie Brembo
Klocki org Motocrafta
po tych zabiegach oczywiscie zbieznosc
do zrobienia bedzie:
wymiana tylnich kloszy bo lewy jest lekko potluczony ale jakos mi sie to nie podba
mysle ze wrzuce te poliftingowe ale to juz z czasem oraz naprawenie skory na fotelu kierowcy bo swoje przezyła.
fotki wrzuce jak umyje autko i je porobie czyli juz niedlugo
pozdrawiam
no to narazie kilka fotek z przed zakupu:
 |
| Ostatnio zmieniony przez Unknown |26 Lut 2008|, 2008 19:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |