|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Membranka |
| Autor |
Wiadomość |
grand [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Lut 2008|, 2008 22:44 Membranka
|
|
|
Jestem nowy. Czytam wasze forum od dawna i dowiedziałem się tu wielu pożytecznych rzeczy ponieważ posiadam Chryslera Voyagera 2.5 tdi Vm. Od jakiegoś czasu borykam się z brakiem mocy powyżej 2000 rpm. Jestem na etapie membranki w pompie. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć gdzie znajduje się ta membranka w takiej pompie?? Pompa sterowana elektrycznie.
 |
|
|
|
 |
slawektg

Auto: Merkur XR4Ti XXXKM
|
Wysłany: |7 Lut 2008|, 2008 22:50
|
|
|
| Tutaj nie ma membranki.tu rzadzi MAP |
_________________ 806 turbo,XR4 turbo czyli biTURBO!!!!!JAK TURBO NIE DYMA,TO SILNIKA NI MA!!!! |
|
|
|
 |
grand [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Lut 2008|, 2008 22:59
|
|
|
Dzięki za szybko odpowiedź. I tu rodzi się następne czy uszkodzenie MAP sensora może wplywać na złą pracę wtryskiwacza sterujacego. Po podłaczeniu do kompa pokazało bład czujnika wzniosu iglicy, pomierzyłem wtryskiwacz i wygląda że jest ok. Styrasznie mnie to męczy ponieważ auto ledwo co zaczyna ładnie przyśpieszać a tu 200 rpm i jakby odcinał paliwo, przestaje wogole jechać. Prędkość maksymalna tego samochodu to 130 km/h przy rozpędzaniu przez 5 km. Voyager 98 rocznik. |
|
|
|
 |
Tlukas [Usunięty]
|
|
|
|
 |
grand [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lut 2008|, 2008 13:55
|
|
|
silnik 85 kw. Dokładnie taki sam jak w Scorpio, Transit tyle że ustawiony w poprzek . Rok motorka 98. |
|
|
|
 |
Tlukas [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lut 2008|, 2008 16:33
|
|
|
| grand napisał/a: | silnik 85 kw. Dokładnie taki sam jak w Scorpio, Transit tyle że ustawiony w poprzek . Rok motorka 98. |
Scorpio bodajże od 96 roku już miało 92kW, a Transicie to vm wogóle nie występował fabrycznie. Jeżeli masz faktycznie wersje 85kW to może pompa jest jednak mechaniczna i membranka występuje (ona nie jest bezpośrednio na pompie). Zrób większe zdjęcie bo na tym co dałeś troche mało widać. |
|
|
|
 |
slawektg

Auto: Merkur XR4Ti XXXKM
|
Wysłany: |8 Lut 2008|, 2008 21:46
|
|
|
| Tlukas,co malo widac?pompa z nastawnikiem elektrycznym.nie ma co powiekszac,nie ma co szukac membranki,bo...bo nie!jesli chodzi o wtrysk sterujacy,to nie on jest sterowany,ale z niego przekazywana jest informacja o czestotliwosci pracy,wzniosu iglicy(pompa rotacyjna ma zmienny skok tloczka)nie sadze,aby MAP byl bezposrednio polaczony z wtryskiwaczem,jednakze to glownie on odpowiedzialny jest za zwiekszanie dawki przy doladowaniu. |
_________________ 806 turbo,XR4 turbo czyli biTURBO!!!!!JAK TURBO NIE DYMA,TO SILNIKA NI MA!!!! |
|
|
|
 |
Tlukas [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lut 2008|, 2008 22:47
|
|
|
A skąd wiesz co to za zdjęcie Kolega pisze że ma 85kW a tam siedziały pompy mechaniczne. Może zdjęcie z netu wklejone Pompa jak wygląda to wiem doskonale bo obie wersje przerobiłem w moich wynalazkach |
|
|
|
 |
grand [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lut 2008|, 2008 01:20
|
|
|
Koledzy to jest zdjęcie z mojego autka. Mam napewno 85 kw (zielony w sprawach mechaniki też nie jestem ) a samochód to Chrysler Voyager 98 rok. Nie wiem czy w Fordach stosowali w tych rocznikach inne pompy (fotke zrobiłem tak żeby było widać to sterowanie). Napisałem tutaj bo czytam to forum dośc długo i nieźli wyjadacze tych silników tu piszą. Jak na razie to jedyny problem z tym motorkiem (laski nie wypadają, nie przegrzewa się itp, przebieg 240 000km, chodzi cicho, w takich temp. jak teraz odpala nawet bez grzania świec ). Prawie same pozytywy. Wklejam więcej fotek tej pompy
   |
|
|
|
 |
Tlukas [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lut 2008|, 2008 08:32
|
|
|
| No to zostało Ci zająć się MAPem. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |