$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - [elektryka]Dziwna wtyczka wychodząca z dziury od radia...
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[elektryka]Dziwna wtyczka wychodząca z dziury od radia...
Autor Wiadomość
screwdriver
[Usunięty]

Wysłany: |10 Maj 2005|, 2005 18:23   [elektryka]Dziwna wtyczka wychodząca z dziury od radia...

Witam!Intryguje mnie wtyczka która sobie wisi w dziurze po radioodtwarzaczu(jak kupowałem auto radia nie było).Wygląd wtyczki przypomina nieco jakieś złącze komputerowe,ma ok 15 pinów,a kabel od tej wtyczki jest szary i płaski.Co to może byc??Wtyczki do radia nie przypomina.Może ktoś wie??A tak przy okazji nie mogę znależć przewodów od głośników.Mam 4 głośniki 2 w dzwiach i 2 z tyłu w bagażniku.Pomóżcie!!!Muza by się przydała... :mrgreen:

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |10 Maj 2005|, 2005 19:55   

jest to kabel sygnalowy idoacy od radia (a właściwie tunera i decka) do wsmacniacza. Typowy fordowski z płaska wtyczka prawdopodobnie czerwona lub niebieska. Kable do głośnikow ida dopiero od wzmacniacza ktory jest nad schowkiem pasazera ( za ta listwą drewnianą) Troche jest dłubania jak chcesz wstawic nieoryginalne radio.
http://tinyurl.com/qhaqjsk

screwdriver
[Usunięty]

Wysłany: |10 Maj 2005|, 2005 20:01   

Dzieki!!!!!!!!!!!!!!!Zaraz rozpoczynam penetrację wyżej wymienionego ustrojstwa.Mam nadzieję ze wzmacniacza nikt nie zakosił....Jestem elektronikiem więc radio wstawie każde zajmuke sie tym na codzień :wink: Pozdrowionka!

KOREK
[Usunięty]

Wysłany: |10 Maj 2005|, 2005 20:11   

cześć

Jest to wtyczka od wzmacniacza pokładowego. Tez taki mam. Radio fabryczne ( u mnie Ford 2007) jest to radio bez wbudowanego wzmacniacza ( tzw. deck) i jego rolę przejmuje wzmacniacz "pokładowy.

Jest jeszcze 1 wąska (6 lub 8 pinowa) wtyczka która może zawierać kable od zmieniarki CD i kabelek od "zgłasniania" radia wraz ze wzrostem prędkości samochodu. U mnie jej nie podłączałem - bo nie widziałem takiej potrzeby. No i oczywiście wtyczka zasilająca - ta najdłuższa i najszersza.

monter
[Usunięty]

Wysłany: |10 Maj 2005|, 2005 20:49   

Boze tyle czasu jestem juz na forum i myslalem ze znam kompetne wyposazenie Scorpio a tu nadal mnie zaskakuje. Wzmacniacz pokladowy i zwiekszanie glosnosci wraz ze wzrostem predkosci. Woow. Ale ludzie maja wizje :)

screwdriver
[Usunięty]

Wysłany: |10 Maj 2005|, 2005 21:11   

Nie wiem jak mam dziekować :mrgreen: ale sobie pogrzebię!!!Lubie takie elektroniczne cacka a SCORPIO ma ich sporo...i za to je lubię!!!Pozdrawiam!

monter
[Usunięty]

Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 00:15   

A no nie da sie ukryc. ja tez lubie elektronike. Niestety mam mala wiedze jeszcze na ten temat ale nadrabiam jak moge :) Za podlaczenie radyjka raz zaplacilem 'elektronikowi'. Robil mi zamiane radii Polonez<->Toledo. Skurczybyk pomylil fader z balansem. Jak go pozniej zapytalem czemu tak zrobil to mowi ze przeciez to nie istotne wazne aby wszystkie graly. No ma gosc racje ale ze stereo przod tyl zamiast prawo lewo to juz mial w dupie.

Tijs
[Usunięty]

Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 00:30   

kurde nawet niewiedzialem ze te radio 2007 ma osobny wzmacniacz...heh w fiescie mam 2014 ale tam jest wzmacniacz tyle ze to radio 2 kanałowe a nie 4 tak jak w scorpio...a w radyjka lubie sie bawic w podlaczanie...itd itp dzisiaj robilem kolesiowi podobny probllem ktory Ci zrobil elektronik tyle ze koles sie wogole nie zna no a elektronik powinien :P

screwdriver
[Usunięty]

Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 18:20   

Wchodze se
Patrze se
A tu wzmacniacz leży se
Myślę se
Lookne se
Będzie muza he he he... :mrgreen:

Wzmacniacz był,już wszystko podłączone i cyka...obciąłem tą dziwną wtyczkę i podłączyłem sie do wyjścia z końcówki mocy radia(wystarczyło 1 kabelek podłączyc)
Extra chodzi.Podziękowania jeszcze raz za pomoc... :)

Odpowiedz do tematu