|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Przekładnia kierownicza |
| Autor |
Wiadomość |
Księgowy [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Maj 2005|, 2005 11:09 Przekładnia kierownicza
|
|
|
Nawet nie chce mie się pisać
Od pewnego czasu walczę z przekładnią kierowniczą.
Stara miała takie luzy, że pozostała tylko wymiana.
Kupiłem w intercarsie regenerowaną, cena 1.400 po rabacie, 2 lata gwarancji!!
mechanicy założyli, minął miesiąc - półtora - cieknie, no to do reklamacji (ale mechanicy muszą ją wyjąć - to kosztuje i auto na 2 tygodnie unieruchomione)
Przychodzi werdykt reklamacja nieuznana (ale przejkładnia czyściutka, a że brak nr seryjnych to ciężko sprawdzić czy to ta sama) mechanicy ją zakładają i cieknie , więc znowu zdjęta auto znowy unieruchomoione i ponowna reklamacja (dodatkowo załączyłem pismo co o tym wszystkim sądzę) werdykt: raklamacja uznana, mam nową regeneropwaną przekładnie. Mechanicy założyli ją w piątek, w poniedziałem pojechałem, zeby sprawdzili czy cieknie przekładania, czy może przewody, pompa. Jednak przekładnia, więc znowu mnie czeka rekalmacja.
Dzwoniłem dzisiaj do Intercarsu i gościu do mnie, że lepiej było po reklamacji brać pieniądze niż przekładnie bo prawdopodobnie coś źle robią przy regeneracji. Noż qrwa mac!! to po cholerę takie gówno sprzedają i dają 2 lata gwarancji. Co z tego że mają 1000kM Suprę, jeżeli nei potrafią sprzedawać dobrych części i jeszcze się do tego przyznają.
Tylko qrwa kto mi odda za te wszystki wizytu u mechaników (wymiana przekładni nie jest za darmo)
Po tych doświadczeniach to chyba tylko zakup nowej pozostaje, ale jest to bolesna prawie 4.000 zł
Pozdrawiam
i życzę wiecej szczęścia ze Scorpionami niż ja mam |
| Ostatnio zmieniony przez Księgowy |10 Maj 2005|, 2005 11:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |10 Maj 2005|, 2005 11:11
|
|
|
| a weź sobie kup od kogoś na forum dobrą używkę i będziesz miał spokój. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Księgowy [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Maj 2005|, 2005 11:16
|
|
|
A jaką mam gwarancję, że używana zacznie cieknąć po np pół roku. Żadnej.
W Szczecinie są 2 firmy specjalizujące się w używkach do fordów. Jedna z nich już nie sprzedaje przekadni do wielorybów bo same z tym problemy (ciekną itd). W drugiej używane kosztują koło 1500 zł i też jakiejś specjalnej gwaracji nie ma że będzie dobra. Przez pewien krótki czas od kupna można wymienić (oddać) jeżeli będzie ciekła. ale co po paru miesiącach. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |10 Maj 2005|, 2005 11:37
|
|
|
| jedzie jakiś forumowicz teraz po części do niemiec - może Ci sprowadzi za grosze i nawet jak za rok pocieknie to i tak kwota będzie zdecydowanie mniejsza. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 00:52
|
|
|
| Mam przekładnie od 2,4 jak bedzie Ci pasować to oddam za pare groszy.Poniewiera się a mi się chyba nie przyda. |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 00:58
|
|
|
| Do wieloryba raczej nie bedzie pasowac |
|
|
|
 |
kuba

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Kwi 2004 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 09:38
|
|
|
| Jednak polecam ci używkę, regeneracja jest dobra (pod pomidory). |
|
|
|
 |
Aneta

Auto: Jeepnięta 5.7 HEMI
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 21 Kwi 2004 Skąd: Poznań
|
Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 09:43
|
|
|
| Jak jest dobrze zregenerowana, to nie cieknie. W Poznaniu jest firma, która umie to zrobić. |
_________________ Pozdrawiam - Aneta |
|
|
|
 |
Księgowy [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Maj 2005|, 2005 12:05
|
|
|
Chyba jednak zapadnie decyzja o zakupie nowej przekładni, trochę siana pójdzie ale przynajmniej nerwów powinno być mniej. A z Intercarsa zabirę kasę za przekładnie i będę walczył o zwrot kosztów kilkukrotnej wymiany.
Pozdrawiam
(dziś w trochę lepszy humorze) |
|
|
|
 |
Księgowy [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Maj 2005|, 2005 07:27
|
|
|
Po niemałych problemach ze znaleźieniem przekładni, dzisiaj w moim aucie będzie zamontowana używana, z jakość której mechanicy ręczą głową.
Co do Intercarsu, to po intwrwencjach w centrali w Warszawie, sami się zaofrowali, że zwrócą koszty wymian przekładni, tak więc w jakiś tam sposób wyszli z tego całego bajzlu z twarzą.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
VIK
KR673YV

Auto: BMW E38
Pomógł: 67 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2004 Skąd: Kraków
|
Wysłany: |20 Maj 2005|, 2005 19:59
|
|
|
sprawa jest prosta, za 1400zł takiej przekładni nie da sie dobrze zregenerować
lepiej kupić używaną, taniej na pewno, nawet, jeśli takie samo ryzyko czasu, jaki wytrzyma |
_________________ "mądremu wystarczą dwa słowa a głupiemu to i referatu mało..."
tel.: 502894108. |
|
|
|
 |
fordzik3 [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Maj 2005|, 2005 09:49
|
|
|
Tak a propo przekładni kierowniczej, prawdopodobnie mam luzy na łożyskowaniu, czy tego również nie opłaca się robić ? Dodam że przekładnia jest sucha |
|
|
|
 |
Piotr Bydgoszcz [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Cze 2005|, 2005 19:05
|
|
|
| Już pisałem na temat regeneracji przekładni dobrze regenerują i dają półroczną gwarancje w Lubiczu koło Torunia koszt 350 - 450 zł moja działa ok jestem zadowolony. Naprawa trwa niecały dzień , możliwe jest także zajechanie autkiem i zrobienie na miejscu w Lubiczu u meczanika który współpracuje z firmą która regeneruje, wymontowanie i zamontowanie przekładni około 150 zł , albo można samą przekładnie przesłac do nich pocztą czy firmą kurierską . |
|
|
|
 |
stuff [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Lip 2005|, 2005 10:47
|
|
|
Witam,
Księgowy a gdzie w Szczecinie dostałeś taką używkę ?? Na naszej "wsi" to raczej trudne
Nie wiem czy mnie to niedługo nie czeka.......
W ogóle jakbys miał chwilke czasu w weekend chetnie bym sie spotkał i wymienił doświadczeniami z wielorybem..... |
|
|
|
 |
Księgowy [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Lip 2005|, 2005 11:04
|
|
|
Używkę załatwili mi mechanicy z warsztatu na gryfińskiej (Fordcar) - adres w dziale 'Sklepy, warsztaty', zreztą tylko tam oddaje moje "maleństwo"
A poza tym jest XEDOS części używane, i w Dąbiu (namiary jw)
Co do spotu, to faktycznie może w jakiś weekend dało by się spotkać.
W której części miasta mieszkasz?
(odp. na PRIV coby tematu nie zaśmiecać)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |