|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
zmiana biegu utrudniona z niepokojaca praca silnika..... |
| Autor |
Wiadomość |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |23 Sty 2008|, 2008 17:40
|
|
|
| Merkucjo21, daj to komuś do obejrzenia bo w sumie to niewiele wiadomo co tam Ci się dzieje. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Merkucjo21 [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Sty 2008|, 2008 18:22
|
|
|
| to widze ze to nie ciekawie wyglada... panowie dzieki a teraz ide sie zalamac.... bo jeszcze mam problemy z gazem... |
|
|
|
 |
Stefen [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Sty 2008|, 2008 18:36
|
|
|
| Daj to jakiemuś dobremu mechanikowi niech zobaczy, bo nam tak na odległość jest ciężko powiedzieć co dokładnie jest... może to tylko jakaś drobnostka, a co z gazem?? |
|
|
|
 |
Merkucjo21 [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Sty 2008|, 2008 19:19
|
|
|
przewody do liswy paliwowej-poszly mi prawie wszystkie przewody... same przebicia a poza tym wylacza mi sie gaz....... masakra to sie nazywa zalamka......
[ Dodano: 2008-01-23, 19:27 ]
mam jeszcze do zrobienia pewne elementy gazu.... poleccie dobrego meczanika.... wroclaw okolice... |
|
|
|
 |
Stefen [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Sty 2008|, 2008 19:27
|
|
|
czyli normalka, wiązkę trzeba zregenerować i będzie ok |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |23 Sty 2008|, 2008 19:29
|
|
|
| Merkucjo21 napisał/a: | | przewody do liswy paliwowej-poszly mi prawie wszystkie przewody. | do listwy paliwowej ? znaczy węże Ci poszły ? | Merkucjo21 napisał/a: | | same przebicia | to pewnie chodzi o wiązkę silnika, poprawić i będzie. | Merkucjo21 napisał/a: | | a poza tym wylacza mi sie gaz | wyregulować, ale pewnie wylącza się od uwalonej wiązki. |
|
|
|
 |
Merkucjo21 [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Sty 2008|, 2008 19:34
|
|
|
| cały peczek kabli do listwy piliwowej... co polecicie izolacja termokurczliwa czy zwylka izoloacja..... bo slyszalem ze moze to sie zapalic od jednego gazownika... powiedzial ze t normalne u fordow ze sa przebicia na kablach bo ponoc fordy maja kiepskie kable....... |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |23 Sty 2008|, 2008 19:37
|
|
|
| Merkucjo21 napisał/a: | | cały peczek kabli do listwy piliwowej... | do żadnej listwy paliwowej kolego to wiązka silnika właśnie, najlepiej ją wyjac z auta i zregenerować porządnie, takie łatanie to pomoże na dzień, tydzień może dwa i dalej będą jaja, trzeba zrobić raz a dobrze. | Merkucjo21 napisał/a: | | bo slyszalem ze moze to sie zapalic od jednego gazownika | nikłe szanse ale jakieś są. | Merkucjo21 napisał/a: | | powiedzial ze t normalne u fordow ze sa przebicia na kablach bo ponoc fordy maja kiepskie kable....... | tu akurat zbytnio zgeneralizował, scorpio mk3 tak mają i to też nie wszystkie, polifty już były niby ok . za to starsze modele ( mk1 i mk2 ) nie miały problemów z okablowaniem. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |