|
Klimatronik czy ktos wie |
| Autor |
Wiadomość |
Niki [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Sty 2008|, 2008 15:49 Klimatronik czy ktos wie
|
|
|
| Witam Was koledzy mam pytanie ,poniewaz zmieniam w swoim aucie caly kokpit z instalacja z wieloryba.Mam pytanie czy w wielorybie ktory ma zwykla klime jest problem z dolozeniem klimatronika chodzi mi glownie o kostki czy trzeba instalacje zmienic...bo nie wiem czy kupowac cala gotowa od klimatronika czy moze byc od zwyklego z klima i dolozyc panel z modulem klimatronika.Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |20 Sty 2008|, 2008 15:53
|
|
|
| instalacja klimy i klimatronika jest kompletnie rozna, łacznie z sama obudowa nagrzewnicy, klapami sterujacymi itd. W instalacji zwyklej klimy nie masz nic procz kilku kabelkow do wlacznika, w klimatroniku masz wiazki cale do panela, modułu silnikow klap czujnikow temperatury itp. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Niki [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Sty 2008|, 2008 17:39
|
|
|
Aha.Dzieki bo nie mialem okazji rozbierac wieloryba a calkowicie zmieniam swoja przejsciowke.Czyli bede musial zamowic komplet ale z klimatronikiem na to wyglada....Pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-01-20, 17:43 ]
A tak na marginesie ten co mi to oferuje pisal mi ze panel jest na kostke nie na linki i nagrzewnica z klapami ma tez silniczki....Jak sie to ma do modulu klimatronika?Naprawde nic nie przypasuje? (kurcze gosc mi dal dosc dobra cene na te wersje z klima zwykla) Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Damian_Lisu [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Sty 2008|, 2008 18:27
|
|
|
Przecież Rafał napisał ci że obie instalacje drastycznie różnią się pomiędzy sobą.
Na upartego da się wyrzeźbić tego klimatrona chociaż życzę powodzenia.
Najprościej jest wsadzić całą instalację z samochodu który miał klimatronika z tym że nie jest to takie proste jakby się zdawało ... |
|
|
|
 |
Niki [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Sty 2008|, 2008 20:16
|
|
|
| Damian_Lisu napisał/a: | Przecież Rafał napisał ci że obie instalacje drastycznie różnią się pomiędzy sobą.
Na upartego da się wyrzeźbić tego klimatrona chociaż życzę powodzenia.
Najprościej jest wsadzić całą instalację z samochodu który miał klimatronika z tym że nie jest to takie proste jakby się zdawało ... |
Racja zgadza sie kolega Rafal bardzo jasno sie odniosl do mojego zapytania dlatego bardzo dziekuje.Wiec zapytalem czy sa roznice pomiedzy sterowaniami w wielorybach ze zwykla klima a przynajmniej to mialem na mysli bo slysze ze jeden ma jakies linki inny ze elektrycznie regulowane jeden mowi ze nie ma problemu drugi ze problem:-) co do przerobki wiadomo latwo nie jest ..ale piekarz tego nie bedzie robil zapewne.Pozdrawiam kolegow. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |21 Sty 2008|, 2008 02:21
|
|
|
| przeciez napisalem ze klimatronik steruje klapamie za pomoca mogułu i silniczkow elektryczniych, a w klimie zwyklaj masz normalnie na linki wszystko. Wg mnie nie da sie tego porzeźbic razem, a juz napewno nie ma sensu. |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
Damian_Lisu [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Sty 2008|, 2008 07:49
|
|
|
| Niki napisał/a: | | ale piekarz tego nie bedzie robil zapewne |
to weź się tego "nie piekarza" zapytaj lepiej ile za to weźmie, bo po robocie jak ci beknie ceną to sobie usiądziesz. Tego typu roboty są czasochłonne i upierdliwe a na dodatek jak ludzie słyszą że to scorpio to "łooo panie to przynajmiej z jakieś 800 plnów będzie kosztować", chociaż tam nie ma nic nadzwyczajnego w tym samochodzie. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |21 Sty 2008|, 2008 08:08
|
|
|
| Damian_Lisu napisał/a: | | chociaż tam nie ma nic nadzwyczajnego w tym samochodzie. | no weź nie mów w oczatym to kłębowiska kabli |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Damian_Lisu [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Sty 2008|, 2008 09:25
|
|
|
no tak, ale przeca to nie malacz żeby były 2 kable na krzyż. No i suma sumarą pokaż mi samochód który ma mniej kablowiska ? Chyba nie ma takiego, a widziałem mnóstwo samochodów bez konsoli i scorpio pod tym względem jakoś szczególnie nie odbiega od normy, poza tym że elektryka jest ciut trudniejsza. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |21 Sty 2008|, 2008 09:59
|
|
|
mk2 i mk1 mają z deka mniej tego wężowiska |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |21 Sty 2008|, 2008 10:55
|
|
|
| Damian_Lisu napisał/a: | | "łooo panie to przynajmiej z jakieś 800 plnów będzie kosztować", chociaż tam nie ma nic nadzwyczajnego w tym samochodzie. |
to ja ci powiem ze za 800zł bym teraz do tego nie podszedł. Robilem dzieki. |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
VIK
KR673YV

Auto: BMW E38
Pomógł: 67 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2004 Skąd: Kraków
|
Wysłany: |21 Sty 2008|, 2008 14:41
|
|
|
| Śmiem twierdzić, ze ten co to będzie robił musi być zdesperowany. |
_________________ "mądremu wystarczą dwa słowa a głupiemu to i referatu mało..."
tel.: 502894108. |
|
|
|
 |
Damian_Lisu [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Sty 2008|, 2008 18:38
|
|
|
| Rafał A.(antek), za tyle też bym się za to nie zabrał, tak tylko szczeliłem |
|
|
|
 |
Niki [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Sty 2008|, 2008 01:20
|
|
|
Koledzy macie racje zupelna ale po pierwsze prowadze firme elektroniczna wiec mi do szczescia jest potrzebny schemat i odrobina wiedzy co w jakim modelu jest a czego nie ma i tzreba dolozyc..po drugie zagadza sie ale ja nie robie tego auta bo nie mam nic innego do roboty lub nie mam czym jezdzic ja po prostu robie ten samochod bo go juz nigdy nie sprzedam bo pieniadze ktore w niego juz wlozylem to mialbym za to napewno jakies male nowiutkie auto wiec rachunek oplacalnosci jest wiadomy to ma byc bardziej wizytowka firmowa.Kolega Rafal ma racje za 800 zeta to ja bym tego nie ruszyl robilem klientowi przekladke calej elektryki z nowej alfy do starszej razem z silnikiem i komputerami za 1000zeta i juz tego nigdy nie zrobie bynajmniej nie za tyle.Co do klimy dzieki Wam i Waszym poradom mam juz wlasciwy zestaw jedzie do mnie caly kompletny klimatronik razem z instalacja kompletna elektryczna oraz kokpitem takze jakos damy rade:-)Pozdrawiam Was serdecznie Ps Oczywiscie jak juz bedzie zrobione to podziele sie tym z Wami i moze jakies foto sie dolaczy... |
| Ostatnio zmieniony przez Niki |22 Sty 2008|, 2008 01:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bingo
PO 656 EY

Auto: 1992, 2.9 V6 12V, manual, TURNIER 4x4 GHIA RS
Pomógł: 115 razy Wiek: 52 Dołączył: 10 Wrz 2007 Skąd: Poznań
|
Wysłany: |22 Sty 2008|, 2008 10:45
|
|
|
| no cóż, sam jestem ciekawy jak to będzie zrobione, tym bardziej, że będęNIKI pomagał w tym, a później może będę robił to samo u siebie, napewno po zakończeniu podamy informacje, co i jak. |
|
|
|
 |
|
|