|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
drgania na kierownicy |
| Autor |
Wiadomość |
konso [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Gru 2007|, 2007 21:25 drgania na kierownicy
|
|
|
Witam
Od jakiegoś czasu odczuwam drgania na kierownicy, które nie zależą od prędkości i czasami są a czasami ich nie ma. To znaczy jadę np 60 na godzinę i nagle drgania sie pojawia przyspieszam, hamuję drgania są odpowiednio szybsze i wolniejsze, ale wystarczy ze zahamuję i znowu rusze i są minimalne, mogę jechać 80, 120 i dalej są minimalne, do czasu jak znów sie pojawia.
Zauważyłem tez ze przy naciśnięciu hamulca czasem i drga kierownica, koła mam wyważone, więc może to krzywe tarcze z przodu, może ktoś miał podobny przypadek. Podpowiedzcie coś.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
pawko24 [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Gru 2007|, 2007 21:31
|
|
|
| jeśli przy hamowaniu drga kierownica to napewno tarcze |
|
|
|
 |
konso [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Gru 2007|, 2007 22:24
|
|
|
| to znaczy przy hamowaniu drga nieznacznie natomiast kiedy jadę i już zacznie drgać to drga bardzo mocno. wiec dla mnie to jest dosyć dziwny objaw. |
|
|
|
 |
Luke [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Gru 2007|, 2007 22:55
|
|
|
| a masz oryginalne felgi? nieraz brak pierścieni centrujących to powoduje |
|
|
|
 |
konso [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Gru 2007|, 2007 23:18
|
|
|
| co do pierścieni nie jestem pewien, wiem ze były ale nie wiem czy barany zmieniający opony ich nie pogubili. muszę to sprawdzić. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |