|
Czujnik poziomu płynu do szyb |
| Autor |
Wiadomość |
Krzysiek [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Maj 2005|, 2005 09:34 Czujnik poziomu płynu do szyb
|
|
|
| Mam problemik.Mianowicie po zimie zaświeciła mi sie kontrolka poziomu płynu do spryskiwaczy,rozebrałem a tu szok.Czujnik sie rozsypał.Wiem że orginał drogi a zamienników raczej niema, i dlaatego chcę tę kontrolke jakoś wyłączyć.Czy można np zmostkować kabelki,bo raczej deski rozdzielczej niechce mi sie rozbierać. |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Maj 2005|, 2005 11:57
|
|
|
nie bardzo wiem co znaczy dla ciebie drogo? sam na cenach tego tez sie nie znam ale wyslij 10 czy jeszcze wiecej maili na allego. moze znajdziesz do mnie tez pisza ludzie z takimi pierdolkami,ze az sie zdziwilem(jeszcze nic nie sprzedalem ale zainteresowanie jest ) a niektorzy nie wiedza co sprzedaja wiec moze i trafi ci sie za 10zl. a pozatym zalezy od wystawiajacego co z tego,ze cos jest warte 400zl jak tego i tak nikt nie kupi i w koncu sie sprzedaje za 30zl. no chyba,ze woli miec a nie sprzedac. ale warto sprobowac moze sie uda tak jak mi z maska.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Aneta

Auto: Jeepnięta 5.7 HEMI
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 21 Kwi 2004 Skąd: Poznań
|
Wysłany: |2 Maj 2005|, 2005 14:40
|
|
|
| Ja kupiłam używany za 28 zł |
_________________ Pozdrawiam - Aneta |
|
|
|
 |
misio_23 [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Maj 2005|, 2005 01:05
|
|
|
Jak zmostkujesz kabelki to kontrolka zgaśnie . nie odcinaj ich , wykręć czujnk , oczyść wewnątrz styki ( na czujniku) i zwiąż gumką , jak nie pomoże to we wtyczce wychodzącej z czujnika zmostkuj końce , jak zgaśnie to znaczy czujnik - jak nie to trzeba szukać gdzie indziej ,a jak pomoże to to zostaw zmostkowany - kiedyś sobie kupisz inny -jak bedziesz miał kasę - może się trafi tani |
|
|
|
 |
COSSY [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Maj 2005|, 2005 08:36
|
|
|
| Czujnik też pasuje od zbirornika wyrównywawczego wody z przejściówki Ghia |
|
|
|
 |
Przemko [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Maj 2005|, 2005 08:39
|
|
|
Jeśli pasuje od modelu 87 to mam taki czujniczek za rozsądna cenę
Pozdrawiam
Przemko |
|
|
|
 |
COSSY [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Maj 2005|, 2005 10:10
|
|
|
| Nie pasuje. Numer części zaczyna się zresztą na 91. Zatem od rocznika '91 było to produkowane. Miałem też Przemko taki czujnik jak Ty mówisz, ten starszy, całkiem inaczej wygląda. |
|
|
|
 |
lancer [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Maj 2005|, 2005 17:22
|
|
|
| jak pasuje z przejściówki to pasuje też z 87 ja mam przejściówkę i i od przemaka kupiłem i działa tylko wtyczki trzeba po ucinać i dolutować swoje |
|
|
|
 |
Krzysiek [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Maj 2005|, 2005 18:44
|
|
|
| Dziękuje za porade,lecę zmostkować bo mnie wkurza ta kontrolka,no i rozejrze sie za urzywka. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |4 Maj 2005|, 2005 21:23
|
|
|
| cossy powinien pasowac, tylko wtyczki sie roznia chyba, jak to wyglada wizualnie w microcacie? |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
COSSY [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Maj 2005|, 2005 00:47
|
|
|
| Ja miałem od Scorpio z 87 r. taki czujnik w rękach no i od przejściówki. Kołnierz od starego jest taki sam ale sam czujnik jest inny. Być może, że też działa. |
|
|
|
 |
lancer [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Maj 2005|, 2005 08:11
|
|
|
| czujnik wygląda inaczej ale zasada jest taka sama, dodatkowo te starsze są wytrzymalsze niż te z przejściówki u mnie wszystkie są już zmienione. a cała zmiana jest w sposobie zamontowaniu kontaktronu pod pływakiem co do numerów części nie zawsze się sprawdzają tak powiedział mi właściciel forda na majdanie ta sama część pasuje do wieloryba i przejściówki np. silnik wycieraczek są identyczne ale do wieloryba kosztuje 250 zł więcej 750 w serwisie a przejściówka 490zł |
|
|
|
 |
marow [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Maj 2005|, 2005 13:40
|
|
|
Mam tem sam problem z czujnikiem ilości płynu w spryskiwaczu i też mi sie wydawało że wszystkie czujniki są takie same a tu guzik... nie wiem od jakiego rocznika patrzyłem bo na szrocie to było ale niektóre mają inną średnicę niż w wielorybie więc nadal szukam....jak ktoś ma to chętnie wezmę
2.0 16v kombi ghia "95 |
|
|
|
 |
_pitt [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Maj 2005|, 2005 02:58
|
|
|
| po co wam te czujniki - ja bym nie mostkował tylko wyjął żąrowkę i tyle - poszukał odpowiedniego czujnika przy okazji i ząlożył - włożył zarówkę i tyle |
|
|
|
 |
|
|