|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
wycieki benzyny? |
| Autor |
Wiadomość |
jacky [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Gru 2007|, 2007 18:45 wycieki benzyny?
|
|
|
| witam.kilka dni temu zauwazylem pod autem teczowe plamy takie jakie powoduje benzyna rozlana na mokrym asfalcie....dwa dni temu w nowym miejscu tez zauwazylem wielka palme dokladnie pod silnikiem.......wczoraj auto oddalem na obowiazkowe badanie techniczne tzw.MOT i porosilem mechanika zeby sprawdzil czy nie ma gdzies wyciekow benzyny.stwierdzil,ze wszystko jest ok...........ja sam probowalem ustalic tez gdzie to cieknie zagladalem pod spod auta przez dlugi czas i nic! a dzis rano zauwazylem pod silnikiem na asfalcie ogromna plame .....trudno mi na oko ustalic czy ubywa mi paliwa ze z baku bo auto i tak chleje olbrzymie ilosci benzyny........co za diabel? skad moze wyciekac? plamy sa zawsze pod silnikiem i na 100 proc przekonany jestem,ze to z mojego wieloryba.. |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Gru 2007|, 2007 19:09
|
|
|
Witam! Kolega w profilu ma dwa auta.Ktorego dotyczy problem? Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
Kevin Xy
WSK x3

Auto: '90, 2.9 12V, GHIA, ASB, wreszcie SEDAN
Pomógł: 39 razy Wiek: 49 Dołączył: 17 Sie 2004 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: |19 Gru 2007|, 2007 19:21
|
|
|
| Stefan napisał/a: | | Kolega w profilu ma dwa auta.Ktorego dotyczy problem |
| jacky napisał/a: | | plamy sa zawsze pod silnikiem i na 100 proc przekonany jestem,ze to z mojego wieloryba |
|
_________________ Kevin Xy
535 015 788
'88 2.0 OHC GL
'90 2.9 12V GHIA ASB
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'96 2.3 16V GHIA ASB SEDAN |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Gru 2007|, 2007 19:36
|
|
|
Witam!Starosc i sleposc niestety!Gdyby to byl wyciek paliwa to bylo by czuc benzyne.Sprawdz raczej poziom oleju w ASB. Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
jacky [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Gru 2007|, 2007 19:36
|
|
|
o psiakosc.. oczywiscie dotyczy to scorpio
[ Dodano: 2007-12-19, 19:39 ]
hm,sam nie wiem.ale raczej obstawiam benzyne..takie piekne teczowe plamy na mokrym asfalcie.......olej to chyba nie jest.ide zagrzac motor i sprawdze poziom oleju w asb
[ Dodano: 2007-12-19, 21:30 ]
poziom oleju w ASB jest w normie,sprawdzilem po kilkunastomilowej jezdzie |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |