$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - KICK dawn nie działa. Jak to ugryźć.
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
KICK dawn nie działa. Jak to ugryźć.
Autor Wiadomość
mario2307
[Usunięty]

Wysłany: |16 Gru 2007|, 2007 12:39   KICK dawn nie działa. Jak to ugryźć.

Mam taki problemik z moim SCOCRPIO. Jakis czas temu miałem problemy ze zmiana biegów i migajacym O/D. Poczytałem troszke na forum i wziąłem się ostro do pracy. Wymieniłem olej na początek. Potem kolejno czujnik przepływu powietrza, wyczyściłem MAF przejrzałem przewody sterujące skrzynią i wyczyściłem prądniczke (okazało się że straszny syf był we wtyczce od proądniczki) i teraz autko zachowuję się bardzo dobrze ale jadąc np. 60 km. na godzinę gdzie obroty wynoszą około 1900-2000 obrotów czasami silnik wpada w jakieś dziwne wachania. Wskazówka dość szybko opada na 1900 i rośnie do 2000. Zastanawiałem się co to może być ale nic nie wymyśliłem i proszę o jakąś rade Dawniej przed naprawą też tak miałem ale wachania były duże i skrzynia zaraz przechodziła w tryb awaryjny. Teraz zdarza się to rzadko i nie miga już O/D. poradzili mi koledzy aby troszke zaczekać. Jeszce jest jedna sprawa o której nie wspomniałem. Nie działa KICK DAWN. Próbowałem to ustrojstwo znaleźć i rozebrać ale nie wiem gdzie szukać i co mogę zrobić. Może ktoś ma jakieś fotki gdzie to jest zlokalizowane i jak to sprawdzić. Brat jest elektronikiem może pomóc. Nie włącza sie na 100% elektrozawór. Czytałem o regulacjach linek ale nie wiem gdzie ona u mnie jest. proszę o pomoc. Proszę o jakieś wskazówki :)

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |16 Gru 2007|, 2007 12:41   

to szarpanie to może być objaw kiepskiej wiązki

mario2307
[Usunięty]

Wysłany: |16 Gru 2007|, 2007 13:00   

wiązki do prądniczki czy całej do skrzyni.

bigdaaddy
[Usunięty]

Wysłany: |16 Gru 2007|, 2007 13:31   

mario2307 napisał/a:
Nie włącza sie na 100% elektrozawór. Czytałem o regulacjach linek ale nie wiem gdzie ona u mnie jest. proszę o pomoc.

Nie masz żadnego elektrozaworu kick-down, ani żadnych linek. Prawdopodobnie problem lezy po stronie instalacji lub czujnikow silnika, głównie TPS do sprawdzenia.

mario2307
[Usunięty]

Wysłany: |16 Gru 2007|, 2007 15:39   

i sie okazało że TPS który kupiłem miesiąc temu jest walnięty. Załozyłem stary i wszystko działa az miło. Dzięki za porady :)

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu