|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
problem z nawiewem |
| Autor |
Wiadomość |
szorter [Usunięty]
|
Wysłany: |31 Paź 2007|, 2007 19:16 problem z nawiewem
|
|
|
Witam. Mam wieloryba 97 dobre auto. Ostanio przydażyło mi się dwukrotnie zaparowanie rzedniej szyby do tego stopnia, że musiałem przerwać jazdę. Od środka szyba przednia zachodziła parą prawie mlekiem. Okazało, się że nawiew na przednią szybę jest słaby. Właśnie chciałem sprawdzić o co biega i rozebrałem przedni panel dostałem się do przełaczników a tam przy zmianie poziomu nawiemu tzn na twarz, na nogi, na wszystki i na szybę okazuje się, że zawsze jest nadmuch na twarz w każdej pozycji, na nogi słabo a na samą szybę abyby. Ale po obejrzeniu przełącznika okazuje się, ze nie ma tam linki a jest tylko przełacznik elektryczny. Czy to normalne aby przy właczeniu nawiewu na szybę wiało także w twarz? zabierając nawiew z szyby? Co reguluje zmianę nawiewu? Silniczki elektryczne? Gdzie szukać usterki?
Czy ktoś spotkał się już z tym problemem i moze mi pomóc. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |31 Paź 2007|, 2007 19:20
|
|
|
Witam! Jezeli masz klimatronik to trzeba zrobic reset (opisane na Forum) i wszystko wroci do normy. Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
szorter [Usunięty]
|
Wysłany: |31 Paź 2007|, 2007 19:22 nawiew
|
|
|
| niestety nie mam. zwykły nawiew. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |31 Paź 2007|, 2007 20:20
|
|
|
| szorter napisał/a: | | Czy to normalne aby przy właczeniu nawiewu na szybę wiało także w twarz? | normalne
Zobacz czy Ci sie nie zaciął zaworek od siłownika obiegu zamkniętego ( dośc częsta usterka po latach ) objawy takie, że jak być nie właczył nawiewu to i tak masz obieg zamknięty i szyby parują. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
| Ostatnio zmieniony przez Struna |31 Paź 2007|, 2007 20:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
szorter [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Lis 2007|, 2007 19:33 witam
|
|
|
| A jak to sprawdzić i gdzie znależć ten zaworek? |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Pomógł: 22 razy Wiek: 41 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: |1 Lis 2007|, 2007 19:38
|
|
|
| Koło akumulatora toto jest. Taka grucha z cięgnem i wężykiem. Ustawiając na przemian obieg wew. i otwarty cięgno powinno zmieniać swoje położenie i ciągnąć/opuszczać klapkę. Jesli nie działa to trza sprawdzić takie plastikowe pudełko, z którego wychodzi więżyk do owej gruchy. |
_________________ Było:
-Scorpio sedan; 2.0 DOHC; 1990r
-Scorpio sedan; 2.3 DOHC; 1996r
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r |
|
|
|
 |
buku
Pedro

Auto: '97 2.3 ASB GHIA
|
Wysłany: |1 Lis 2007|, 2007 19:39
|
|
|
obok akku taka puszka(pewnie zardzewiała co nieco) z dzyndzlem metalowym "nibydyszel"
Marcin szybszy był |
_________________ Piotr
Było:Fiat Tempra 1.9 TDS Version Limitada
Daihatsu HI-Jet
Ford Fiesta 1.3 Enduro
Ford Scorpio 2.0 OHC ASB
Jest: Opel Tigra Sport Coupe ASB |
| Ostatnio zmieniony przez buku |1 Lis 2007|, 2007 19:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |