$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - ZAPRAWKI
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ZAPRAWKI
Autor Wiadomość
robert sadowski
[Usunięty]

Wysłany: |12 Paź 2007|, 2007 13:46   

przyjacielu zoooooomo jeśli uważasz że to wuligaryzm to się grubo mylisz ale wdawanie się z tobą w dyskusję nie ma sensu jako moderator jesteś bogiem więc czynisz co uważasz ale nie mi to rozważać lecz zastanów się nad swą misją

Stefen
[Usunięty]

Wysłany: |12 Paź 2007|, 2007 13:52   

Ja robiłem ostatnio zaprawkę na masce bo koło spryskiwacza odchodziła farba a pod spodem była rdza, to zrobiłem to tak:
1. zerwałem starą farbę(z tego miejsca) za pomocą szczotki drucianej na wiertarkę i dobrze to wyczyściłem do gołej blachy.
2. pomalowałem to odrdzewiaczem(epoxdy) odczekałem dwie godziny
3. położyłem szpachle zwykłą, wyszlifowałem to papierem wodnym od 150-1000
4. na trysnąłem podkład(zwykły szary)
5. zmatowiłem podkład i obszar wokoło niego papierem wodnym 1000
6 lakier właściwy(kolor)
7. lakier bezbarwny
8 po czterech dniach wziąłem polerkę pastę polerską G3 i spolerowałem cała maskę, a teraz na masce niema śladu zaprawki, a wiadomo jak ciężko na masce robi się zaoprawki ;)

Ps. tylko radze lakier bezbarwny kłaść z pistoletu bo taki ze sprayu ciężko go potem spolerować

robert sadowski
[Usunięty]

Wysłany: |12 Paź 2007|, 2007 13:56   

stefanie ten preparat który opisałem powyżej ma jeszcze jedną zaletę możesz małą jednostkę zmieszać z lakierem bazowym i użyć jako podkładu ,ale na wżery szpachle jednak musi być
pozdrowienia

ZOMO 

Auto: Nysan Patrol 2.9 24V LPG
Wysłany: |12 Paź 2007|, 2007 14:00   

robert sadowski napisał/a:
przyjacielu zoooooomo jeśli uważasz że to wuligaryzm to się grubo mylisz ale wdawanie się z tobą w dyskusję nie ma sensu jako moderator jesteś bogiem więc czynisz co uważasz ale nie mi to rozważać lecz zastanów się nad swą misją

czytałeś podaną linkę? jeżeli czytałeś to się STOSUJ, jeżeli nie czytałeś to przeczytaj, jeżeli nie chcesz się zastosować to w górnej części strony znajdziesz taką opcję "wyloguj", a jeżeli żadna z tych opcji Tobie się nie podoba to zawsze mogę ułatwić podjęcie decyzji piecząteczką nr 3 :twisted:

robert sadowski
[Usunięty]

Wysłany: |12 Paź 2007|, 2007 14:51   

a więc pieczątka

do cent
[Usunięty]

Wysłany: |13 Paź 2007|, 2007 22:29   

a mial ktos stycznosc z produktem noxudol? to jest do konserwacji podwozi kupilem tego sobie i zastanawiamm sie czy to jest dobre i czy klasc to to bo jak mam sobie nasmarowac badziewiem podloge to wole kupic cos innego

Odpowiedz do tematu