$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Chrobotanie na zbyt niskich obrotach MKI
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Chrobotanie na zbyt niskich obrotach MKI
Autor Wiadomość
Ujek
[Usunięty]

Wysłany: |30 Wrz 2007|, 2007 18:41   Chrobotanie na zbyt niskich obrotach MKI

wiem ze to z tylniej czesci skrzyni biegow tej malej odkrecalnej od reszty. wlazlem do kanalu bo nei daje mi to spokoju i to wlasnei z tamtad poruszalem walem i wyraznie slychac uderzenie a w czasie jazdy takie chrobotanei jakby cos tam bylo luzne, moze jest tam jak w granadzie ze sa zebatki wielowpust i podkladka ? i wystarczylo by troche dokrecic lub podkaldke wyjac aby to ustalo ? dodam ze zmiana biegow jest idealna nic nei chrobocze, i wogole to tak ujmujac to nei ejst chrobotanie takei jak przy wrzucaniu biegow bez sprzegla nci z tych rzeczy poprostu tak jakby pare dzwonkow tam dzwonilo :one: mzoe ktos ma schemat tej skrzyni abym sobie to przed demontarzem zobaczyl ?

maup 
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
Wysłany: |30 Wrz 2007|, 2007 22:47   

hmm... łożysko igiełkowe przy zbyt niskich obrotach lubi chrobotać tylko czy na pewno z tyłu...

Ujek
[Usunięty]

Wysłany: |30 Wrz 2007|, 2007 23:00   

no wydaje mi sie ze z tylu skrzyni tak na moje ucho znaczy tej krotkiej czesci co jest przy tym gumowym laczniku walu tam ruszalem walem w lewo i w prawo i byl mniejwiecej taki efekt a w czasie jazdy przy niskich rpm to tak dzwoni a na wyzszych juz jest ok

x5d
[Usunięty]

Wysłany: |8 Paź 2007|, 2007 08:42   niskie obroty...

witam.
a ile to jest "zbyt niskie obroty"? wydaje mi się że te 900 obr. się dla autka należy. jak kupiłem wieloryba to na niskich obrotach dobijało się ledwo 700, do tego stare świece i człowiek z rana nie jest w stanie być zadowolony. i też miałem podtrykiwanie. zwiększyłem obroty i nie muszę tego już słuchać, jakoś tak lżej na duszy ;) - pozdrawiam krzysiek

Ujek
[Usunięty]

Wysłany: |8 Paź 2007|, 2007 10:04   

nei nei chodzi o to ja obroty mam w normie ale jak bieg sie za szybko zmieni to ze skrzyni takie dzwonienei jest wiem tylko ze to z tej malej czesci nieopodal lacznika walu

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |8 Paź 2007|, 2007 16:11   

Witam! Jesli jest tam troche miejsca zaloz "magiczny pierscien" z MK-3 i wszystko ucichnie. :one: Pozdrawiam.Stefan.

Ujek
[Usunięty]

Wysłany: |8 Paź 2007|, 2007 17:00   

a coz to za magiczny pierscien co ma az tak magiczne moce w sobie :one: ?

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |8 Paź 2007|, 2007 17:13   

Witam! Tak.To jest taki pierscien stalowo gumowy powodujacy "wyciszenie" pracy ukladu(rezonans). :one: Pozdrawiam.Stefan.

Ujek
[Usunięty]

Wysłany: |8 Paź 2007|, 2007 21:05   

hm a przypasuje to z mkIII do skrzyni mkI ? cholera przydalby sie jakis schemat wnetrza tego ustrojstwa....

Odpowiedz do tematu