|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Zbiornik Spryskiwaczy - Krokodyl |
| Autor |
Wiadomość |
mirage [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Kwi 2005|, 2005 07:59 Zbiornik Spryskiwaczy - Krokodyl
|
|
|
No i mam zagwozdke ze zbiornikiem do spryskiwaczy, z poczatku myslalem ze to sprawa na 5 minut ale wydaje sie bardziej skomplikowana.
Od kupna swiecila mi sie kontrolka braku plynu do spryskiwaczy , jak wlalem plyn to cala zawartosc ladowala nachodniku .
Wiec wydlubalem zbiornik i rzeczywiscie przeciek przy czujniku. (Smieszna sprawa bo czujnik wyglada jakby explodowal od srodka i flaczki mu wyszly na wierzch). Podczas demonatarzu zauwazylem 2 wezyki z czego jeden byl nie podlaczony (przypuszczam ze to tylny spryskiwacz bo nie dziala). Pytanie jak to jest w krokodylach - rocznik mojego 1993? Bo to ze brak zbiornika na plyn z tylu - to wiedze, natomiast w zbiorniku mam tylko jedna pompke i moge podlaczyc tylko 1 wezyk z samochodu tez wychodzi tylko jeden kabel do sterowania pompka:(. Przypuszczam ze zbiornik jest nie odtego modelu . I co ze sterowniem bo mam tylko jeden kabelek? Szukac gdzies obcietej badz schowanej koncowki? Jak wlaczam tylny spryskiwacz to rzezi ta sama pompka co do przodu przynajminej tak mi sie wydaje.
pzd |
|
|
|
 |
kuba

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Kwi 2004 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: |18 Kwi 2005|, 2005 09:05
|
|
|
| Jest tak że w niektórych skorupkach była jedna pompka z dwoma wyjściami. Uruchamiając spryskiwacz lałeś od razu na 2 szyby P i T. Byc może ktoś coś zaczarował i efekt taki jaki masz. Co do czujnika to pewnie ktos miał wode i przyszedł mrozek - czujnik rozsadziło. |
|
|
|
 |
mirage [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Kwi 2005|, 2005 09:30
|
|
|
Wiec kieruje swoje kroki do dzialu "kupie" - po czujniczek i 2 wezykowa pompke ewentualnie caly zbiorniczek z osprzetem
dzieki za pomoc,
Zdrugiej strony rozpekniecie czujniczka wyglada bardzo efektownie jedyny minus to to, ze kiepsko sie odkreca 2 sruby bez zdjecia zderzaka - ta na ramie i te na nadkolu od przodu |
|
|
|
 |
szamcio [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Kwi 2005|, 2005 09:58 w kwestii zbiorniczka
|
|
|
Mogę Cię poratować - zbiorniczek z dwoma pompkami. Ni orginał, ale był załozony w scorpio kombi 93 i pasował ok. Jedyny minus - wlew nie jest tak wysoki jak w niektórych scorpio. Pompki działaja. Cena - dogadamy się
A co do orginalnej pompki w scorpio - przy kombi jest jedna pompka z dwoma wyjściami. I dwa przewody do podłączenia - wyłącznik steruje + i - , i w zależności od tego podaje na jeden lub drugi wylot
Szamcio |
|
|
|
 |
mirage [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Kwi 2005|, 2005 12:23
|
|
|
Dzieki Szamcio byl bym zainteresowany, jakis kontakt do ciebie bo w profilach nic nie ma ?
I jeszcze jedno czujniczek poziomu dziala?
pzd |
|
|
|
 |
szamcio [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Kwi 2005|, 2005 13:06 kontakt
|
|
|
zaraz sprawdzę profil. Myślałem, że jest tam mail do mnie
Podaję szamcio@go2.pl
w tym zbiorniczku nie mam czujnika - jest to zbiornik, dwie pompki, i tyle
Szamcio |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |