|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
asb - problem po wymianie oleju |
| Autor |
Wiadomość |
kermitbull [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Wrz 2007|, 2007 21:55 asb - problem po wymianie oleju
|
|
|
| witam mechanik wymienił mi olej w skrzyni (bo ciekła) i po wymianie bardzo hałasuje na wstecznym powyżej 1500 obrotów. Mechanik mówił miże olej był zły jakaś galaretka. Co robić? do tego wszystkiego mechanior oszukał mnie na 200 funtów , bo powiedział że musi wymienić sump oil (tłumaczenie - miska olejowa) jak mi pokazał tą cześć to mi wygląda jak filtr oleju. Ale on twierdzi że to miska , a filtrj uż wyrzucił i nie może mi pokażać. (sprawdzałem na stronie polskiej to jest filtr, miska olejowa chyba wygląda tak podobnie jak w silkniku? a i w tym starym filtrze były powyrywane te metalowe siadki ,dlatego niby musiał zmienić tą niby miskę i i przez to ciekł olej. Ps na mój chłopski rozum ta częśćjest wśrodku w skrzyni to jaki to ma związek z wyciekiem , prawdopodobnie uszczelka miski była stara bo teraz nie cieknie ,ale strasznie głośno chodzi na wstecznym |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |17 Wrz 2007|, 2007 11:07
|
|
|
| kermitbull napisał/a: | | bo powiedział że musi wymienić sump oil (tłumaczenie - miska olejowa) | coś słabo tłumaczysz kolego. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
feluke [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Wrz 2007|, 2007 16:17
|
|
|
| Struna napisał/a: | | kermitbull napisał/a: | | bo powiedział że musi wymienić sump oil (tłumaczenie - miska olejowa) | coś słabo tłumaczysz kolego. |
Czepiasz sie... powinno byc oil sump.
Jak halasuje a nie halasowala to do mechanika i niech szuka problemu. Jezeli wymienil miske to powinna sie swiecic jak psu xxxx pod samochodem. Pewnie tak jak przypuzczasz byl to filtr oleju ktory trzeba wymienic i tak, ale nie za 200Ł.
A ten olej-galaretka to byl stary czy nowy? |
|
|
|
 |
kermitbull [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Wrz 2007|, 2007 16:33
|
|
|
ta galaretka to był stary olej , a tłumaczę czyba dobrze to na rachunku też pisze sump oil.Aha wsteczny najbardziej hałasuję na zilnym silniku , jak się nagezreje jest lepiej ,ale nie dobrze.
[ Dodano: 2007-09-20, 10:51 ]
byłem u tego mechanika , i teraz jest ok mówił że to tłumik tak hałasował(konkretnie katalizator- dzięk był taki jak by w środku jakaś śruba latała) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |