|
Czy da się przerobić instalację? |
| Autor |
Wiadomość |
sebol11 [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Wrz 2007|, 2007 13:27 Czy da się przerobić instalację?
|
|
|
| Witam! Mam taki problem.Miałem gaż ale w serwisie mi go zdemontowali tzn.wymontowali komputer i przełącznik do lpg/benzyna.Następnie ja wyjąłem butle.Była to instalacja AG (holenderska).Reszta chyba została.Czy da się zrobić coś takiego ,żeby nie montować nowej tylko tą poprzerabiać i wsadzić butle w koło i jakiś nowy reduktor np.taki bez komputera? Jak tak to ile to może kosztować? I gdzie to można zrobić.POZDR. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |12 Wrz 2007|, 2007 13:32
|
|
|
| w zasadzie zostały Ci w aucie same rurki miedziane od gazu czyli nic a więc koszt to praktycznie koszt kompletnej instalacji. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
sebol11 [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Wrz 2007|, 2007 22:09
|
|
|
| Ale za rurki podobno też biorą sporo (za przeprowadzenie).Nikt by się tego nie podjął podłączyć? I oczywiście powiedział mi jaką butlę kupić i jaki reduktor? Jak ma ktoś kogoś zaufanego kto by się tego podjął to proszę o informację. |
|
|
|
 |
do cent [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Wrz 2007|, 2007 10:28
|
|
|
Musisz pozniej zrobic wpis w dowodzie o zalozeni instalki a do tego sa potrzebne papiery od gaziarza, takze nie wiem czy jest sens zeby ktos w stodole to montowal.Poszukaj lepiej dobrego gaziarza i montuj, nie jedz do pierwszego z brzegu tylko sie rozejrzyj, popytaj Warszawiakow z foruma to Ci doradza
chyba ze masz znajomego i Ci papiery da to ok zakladaj tak jak chcesz, przynajmniej jak sie przylozysz to bedzie lepiej zalozone niz u gaziarzy |
| Ostatnio zmieniony przez do cent |13 Wrz 2007|, 2007 15:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |14 Wrz 2007|, 2007 21:34
|
|
|
| jak masz wpis w dowodzie to montaz nie stanowi problemu |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |15 Wrz 2007|, 2007 09:28
|
|
|
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | jak masz wpis w dowodzie to montaz nie stanowi problemu | no wtedy faktycznie no problem. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
sebol11 [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Wrz 2007|, 2007 18:00
|
|
|
No gaz w książkę mam wbity |
|
|
|
 |
mariusz_technik [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Wrz 2007|, 2007 19:01
|
|
|
Moim zdaniem niewiele oszczędzisz, a za to się nakombinujesz, póżniej mogą być hocki-klocki na przeglądzie, ale i tak zrobisz jak ci najlepiej pasuje... |
|
|
|
 |
do cent [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Wrz 2007|, 2007 11:54
|
|
|
ja masz wbity to tylko od Ciebie zalezy co zrobisz albo zaryzykujesz zalozenie samemu albo zaryzykujesz zalozenie u "speców" gaziarzy |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Wrz 2007|, 2007 09:17
|
|
|
| sebol11 napisał/a: | No gaz w książkę mam wbity |
no to w czym problem, montuj i jazda. Na przegladzie to akurat im wali co masz maska narzezbione byle za duzo tasmexu na pierwszy rzut oka nie bylo i szczelnie ma byc raz mi facet z poczucia obowiazku sprawdzal czujnikiem szczelnosc to nie wykrył nieszczelnego oringa przy parowniku. Takze woda z mydlem i pedzelek jest lepsze od super hiper mierników. |
|
|
|
 |
|
|