|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
KATALIZATOR A SONDY LAMBDA |
| Autor |
Wiadomość |
olcha20 [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Wrz 2007|, 2007 11:46
|
|
|
| Kevin Xy napisał/a: | | byle jaki tlumikarz Ci tego nie zrobi ?? |
Albo blacharz - np w Sosnowcu, niedaleko ulicy Plonów.
W moim nawet nie wyjmował kata- tylko wypalil palnikiem kawalek,(tak z dołu-przodu mniej wiecej, wykruszył bebechy z kata, potem wspawał kawałek blachy. Chyba 50 pln za całość usługi. |
| Ostatnio zmieniony przez olcha20 |1 Wrz 2007|, 2007 11:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
lago [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Wrz 2007|, 2007 18:32
|
|
|
mi w cosim sie posypal prawy kat, chlopaki z warsztatu rozcieli oba, rozgieli, wytrzepali zawartosc, wydmuchali kruszynki, zagieli i zaspawali:
wartosc pracy: 30 zl
wartosc katalizatora sprzedanego handlarzynie: 160 zł
dzwiek coswortha bez katalizatorow: bezcenny
PS. o tym ze spadlo spalanie i ze auto dostalo kopa, nie pisze |
|
|
|
 |
Cossi86 [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Wrz 2007|, 2007 20:32
|
|
|
| olcha20 napisał/a: | | Kevin Xy napisał/a: | | byle jaki tlumikarz Ci tego nie zrobi ?? |
Albo blacharz - np w Sosnowcu, niedaleko ulicy Plonów.
W moim nawet nie wyjmował kata- tylko wypalil palnikiem kawalek,(tak z dołu-przodu mniej wiecej, wykruszył bebechy z kata, potem wspawał kawałek blachy. Chyba 50 pln za całość usługi. |
A powiedzą Panowie jaka jest różnica w dźwięku po opróżnieniu, ew. wycięciu katalizatora ?
Czy auto nie chodzi głośniej i czy nic nie rezonuje ??
Ja mam zamiar wstawić tam jakiś mały tłumik ... |
|
|
|
 |
lago [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Wrz 2007|, 2007 20:49
|
|
|
| jak zostawisz puste puszki to bedzie chodzil glosniej i tak metaliczniej |
|
|
|
 |
Cossi86 [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Wrz 2007|, 2007 20:52
|
|
|
No właśnie nawet wstawienie tłumika w miejscu kata nie pomaga i jest głośniej
Jednak katalizator ma bdb właściwości wyciszajace |
|
|
|
 |
gufer-posepny

Auto: M 120d
Pomógł: 104 razy Wiek: 45 Dołączył: 08 Sie 2007 Skąd: Katowice
|
Wysłany: |1 Wrz 2007|, 2007 22:16
|
|
|
| I tak mnie nie przebijecie u mnie nie ma katalizatora już , sama pucha została , pozostałe tłumiki rozdmuchane także huk przy rozpędzaniu się jest konkretny . Ale śmierdzi i gryzie w oczy niestety na beni . W katowicach jest zakład typowo tłumikowy .GAWROŃSCY to jak się jedzie od brynowa trasą 81 w stronę FAMUR-u . Oni z tłumików takie rzeźby odstawią Ci że głowa mała , a działa dobrze . Tyle aut tam zaprowadziłem i nie narzekam . Nawet rower mi pospawali . |
_________________ W nocy wszystko jest czarne . |
|
|
|
 |
Srebrny

Auto: Było 90 2.0DOHC sedan LPGII
|
Wysłany: |2 Wrz 2007|, 2007 11:12
|
|
|
| Tego lata wymieniłem tłumiki, natępnie zamiast udać sie na kawę podczas wiadomych opadów, które nawiedzało co chwilę różne rejony kraju, postanowiłem popływać Scorpionem po ulicach. Najpierw zalało silnik potem sprawny katalizator popękał. Obecnie jest ta ala strumienica, dźwięk nie jest tak uciążliwy, ale smród z rury jak u Gufera, nie do zniesienia. |
|
|
|
 |
gufer-posepny

Auto: M 120d
Pomógł: 104 razy Wiek: 45 Dołączył: 08 Sie 2007 Skąd: Katowice
|
Wysłany: |14 Wrz 2007|, 2007 18:51
|
|
|
| Srebrny napisał/a: | | Tego lata wymieniłem tłumiki, natępnie zamiast udać sie na kawę podczas wiadomych opadów, które nawiedzało co chwilę różne rejony kraju, postanowiłem popływać Scorpionem po ulicach. Najpierw zalało silnik potem sprawny katalizator popękał. Obecnie jest ta ala strumienica, dźwięk nie jest tak uciążliwy, ale smród z rury jak u Gufera, nie do zniesienia. |
Wsadź kata nowego . Mi jakiegokolwiek i wszystkie tłumiki ( rzeźba ) na 1 kpln wyliczyli . Zimą będzie łatwo znaleźć , kto tak smrodzi . A ja się pozbędę tej dresiarskiej końcówki na tłumiku . I będzie ciszej . Obecnie to nawet na ścigaczach z drogi mi uciekają |
_________________ W nocy wszystko jest czarne . |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |