|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Sekwencja Scorpio cosworth , |
| Autor |
Wiadomość |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |24 Lip 2007|, 2007 10:47
|
|
|
| Struna napisał/a: | | Boni napisał/a: | Słowo kluczowe: "ponoć" | tak mi gaziarz opowiadał, a czemu miałby ściemniać. |
Ależ ja ci wierzę, że gaziarz wierzył w to co mówi Tylko ja, wiesz, robię takie różne sterowania zawodowo, i jak widzę "sterownik robi z bele jakiej sekwencji na 2 banki wtryskiwaczy sygnały na 6 wtryskiwaczy" (a na 8 cylindrów też poda? a programuje się w ogóle tam kolejność cylindrów, czy ten steronik ponoć se sam poradzi?) i ma to niby działać w miarę dokładnie w czasach rzędu milisekund a nawet poniżej, to mam bardzo mieszane uczucia, co do tej całej idei... A jak nie podaje dokładnie, to jest to taka "sekwencja" a nie sekwencja, też se mogę dwa szybkie EZ sterowane przez EECIV wstawić przed miksery, ale sekwencją bym tego nie nazwał, no i nie zapłaciłbym za to tych paru kzł. |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |24 Lip 2007|, 2007 11:06
|
|
|
| Boni napisał/a: | | jak widzę "sterownik robi z bele jakiej sekwencji na 2 banki wtryskiwaczy sygnały na 6 wtryskiwaczy" (a na 8 cylindrów też poda? a programuje się w ogóle tam kolejność cylindrów, czy ten steronik ponoć se sam poradzi?) | nie wiem, nie badałem osobiście, ale też nie mam podstaw aby twierdzić, że to kit.
[ Dodano: 2007-07-24, 11:08 ]
| caprikw napisał/a: | | W takim razie czy jest sens zakładać sekwencyjny wtrysk gazu, do auta nie posiadającego sekwencyjnego wtrysku benzyny | Irek ma założoną sekwencję do zwykłego silnika 2.9 12V6 i jest z tego zadowolony bardzo o ile mi wiadomo. Ja generalnie też bym się skłonił teraz ku sekwencji nawet w silniku z eec4 |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Lip 2007|, 2007 20:37
|
|
|
[quote]caprikw napisał/a:
W takim razie czy jest sens zakładać sekwencyjny wtrysk gazu, do auta nie posiadającego sekwencyjnego wtrysku benzyny
Irek ma założoną sekwencję do zwykłego silnika 2.9 12V6 i jest z tego zadowolony bardzo o ile mi wiadomo. Ja generalnie też bym się skłonił teraz ku sekwencji nawet w silniku z eec4
ja też mam sekwencję i jestem wery wery zadowolony. Problemów żadnych, śmiga az miło... spadek moocy w zasadzie nie odczówalny... |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |24 Lip 2007|, 2007 23:31
|
|
|
| Cytat: | | Silnik BOB sterownik EECIV z BOA |
a jaki moduł zapłonowy?
| caprikw napisał/a: | | W takim razie czy jest sens zakładać sekwencyjny wtrysk gazu, |
jest |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
caprikw [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Lip 2007|, 2007 07:52
|
|
|
| Moduł zapłonowy to Edis 6 |
|
|
|
 |
sierars1 [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Lip 2007|, 2007 07:55
|
|
|
| caprikw napisał/a: | | Moduł zapłonowy to Edis 6 |
Tak |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |25 Lip 2007|, 2007 11:13
|
|
|
| generalnie jakby do full-group sekwencja ma taki sobie sens ale z racji złożoności dolotu instalki podciśnieniowe mogą nie działać poprawnie |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |