$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Listwy na drzwiach jak odnowić...
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Listwy na drzwiach jak odnowić...
Autor Wiadomość
Tijs
[Usunięty]

Wysłany: |6 Kwi 2005|, 2005 22:58   Listwy na drzwiach jak odnowić...

Witam.Mam pytanko odnosnie listw na drzwiach a dokladnie tych chromowanych paskow jak to odnowic ?? czy wyrwac strare i kupic nowe listwy na metry na allegro (chodzi o ten srebrny pasek tylko) i przyklejic czy da sie to jakos reanimowac ?? :>

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |6 Kwi 2005|, 2005 23:19   

starych sie nie wyrywa tylko najpierw odkreca przynajmniej na tylnych po 1 srubie :) . a pozatym z allegro jakies na metry?? chyba bedzie brzydko. nie lepiej kupic uzywki?? jakby co to mam w stanie......moge zrobic fotki.
pozdrawiam
maciek

Tijs
[Usunięty]

Wysłany: |7 Kwi 2005|, 2005 09:02   

mi nie chodzi zeby wyrwac całe listwy tylko to srebrne ze srodka...i wsatawic nowe srebrne z allegro na metry np. a z uzywkami sie narazie wstrzymam ale bede pamietał

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |7 Kwi 2005|, 2005 09:15   

no czemu nie - wstaw cos nowego w środek i już.

kuba 

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
Wysłany: |7 Kwi 2005|, 2005 09:19   

Można zrobić na 2 sposoby. 1 to wyjąć te wstawki i je umyć rozpuszczalnikiem, nastepnie prysnąć lakierem i nakleic po dułgości taśmę klejąca przezroczystą. Efekt podobny do oryginału, ale nieco pracochłonne.
Drugi sposób - zerwać oryginalne, wrzucić do pieca, iść do meblowego i dokupić listwy meblowe, elastyczne (do wyboru do koloru), za nieduże pieniądze. Naklejasz na miejsce starych listew i jest git.

IBOL
[Usunięty]

Wysłany: |8 Kwi 2005|, 2005 15:15   

Kiedys u mojego ojca w Mercurym Topazie, tez byly nie najpiekniejsze, to wystarczylo zerwac wlasnie te folie przezroczysta.

Zysio 
LKR 55077

Auto: '06 Citroen C8 2.0 HDi 136KM
Wysłany: |24 Kwi 2005|, 2005 21:23   

u mnie odchodzi właśnie folia z tej srebrnej wstawki i nie wygląda to za ładnie.

Kuba: jeśli chodzi o wariant pierwszy, można prosić o jakieś wskazówki jak to wyjąć bez szkody dla przyległości?? ;)
'06 Citroen C8 2.0 HDi
Było:
'03 Yamaha TDM 900
'99 W210 E430
'05 Volvo V70 2.4 D5
'88 2.9 V6 Ghia + LPG

banan1976
[Usunięty]

Wysłany: |24 Kwi 2005|, 2005 21:32   

WITAM , JA PRZYKLEIŁEM FOLIE ktura kupiłem na allegro i juz rok jezdze i nic sie nie dzieje ,tylko dobrze wyczysc starą folie i odtłuscic i przyklej nową folie i na koniec prysnij lakierem bezbarwnym i bedzie ok.... :)

banan1976
[Usunięty]

Wysłany: |24 Kwi 2005|, 2005 21:37   

a jezeli chodzi o wyciaganie to normalnie srodkowa czesc podwarzyc bo to jest na zatrzaski i wyjdzie ja tak robiłem i wszystko było ok..

Zysio 
LKR 55077

Auto: '06 Citroen C8 2.0 HDi 136KM
Wysłany: |24 Kwi 2005|, 2005 21:43   

Dzięki wielkie, na czasie muszę to zrobić bo niezbyt estetycznie to wygląda :(
'06 Citroen C8 2.0 HDi
Było:
'03 Yamaha TDM 900
'99 W210 E430
'05 Volvo V70 2.4 D5
'88 2.9 V6 Ghia + LPG

Tijs
[Usunięty]

Wysłany: |24 Kwi 2005|, 2005 22:30   

no wlasnie a jak odrywam przeźroczysta folie to zlazi cala sbrebrna powloka...u mne na gieldzie chlopaki tez sprzedaja te srebrne srodki do listew na metry musze isc spytac po ile za mert i bede dzialal

monter
[Usunięty]

Wysłany: |25 Kwi 2005|, 2005 07:39   

Tijs to moze ktoregos dnia wspolnie sie na tym podoktoryzujemy. Mi niestety zostala tylko listwa na tylnym zderzaku tak wiec mam troche do reanimacji.

Tijs
[Usunięty]

Wysłany: |25 Kwi 2005|, 2005 12:06   

czemu nie monter idea jest Ciekawa widziałem te listy u Ciebie fakt nie najlepsze ale za to blache masz ładna a u mnie niestety juz tak niema :( ale mniejsza z tym :PP pierw pojde na gielde dowiedziec sie o szerokosci i o ceny tych sreberek i dam znac co i jak tylko moze byc z tym mały problem bo ja jesszcze tego cholernego prawa jazdy nie zdałem :// moze ktos moze pomóc ?? :P hehehe

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |25 Kwi 2005|, 2005 22:40   

Witam
Ja mam na zbyciu chromowane wkladki do listew waskich do drzwi przednich i ta krotka od strony kierowcy cala.. kiedys gdzies znalazlem i wzialem do siebie ale ja mam szerokie i tam wkladki sa caliem inne.. leza w piwnicy i sie marnuja a moglyby odmlodzic jakas scorupke.. oddam za symboliczna cene.. stan ich jest calkiem fajny wygladaja ladnie:) dlatego sam je wzialem..
pozdrawiam

monter
[Usunięty]

Wysłany: |26 Kwi 2005|, 2005 08:32   

Matth jak rozumiem masz 2 szt do przednich i 1 sztuke do blotnika.
Zdefiniuj cene symboliczna i uczciwie zacznijmy od Tijsa bo on zaczal ten temat. Jak sie nie zdecyduje to moze ktos z dalszej kolejki wezmie. A jak nie to ja wciagne :)

Odpowiedz do tematu