$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Scorpio mkI 2.0i OHC.
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Scorpio mkI 2.0i OHC.
Autor Wiadomość
Gruber 
DePutaMadre

Auto: 2.9 12V Ghia, '88r.
Wysłany: |25 Cze 2007|, 2007 21:25   Scorpio mkI 2.0i OHC.

Wiem, ze temat dotyczy jedynie zywych samochodów, ale dajcie chwile radości grubowatemu.
Scorpio mkI Ghia+RS pakiet.
Auto opusciło fabryke 16 lutego 1988roku. Wielu ludzi z tej zmiany do dzis wspomina tą wspaniała GL-kę. Przez cały okres uzytkowania w Niemczech samochód był w rękach jednego właściciela, rodowitego Niemca o imieniu Alberto. Do Polski trafił w lutym 2004, dzięki mojemu tacie, który wypędził mnie za granice abym kupił mu auto. Kupiłem pełnoletnie Scorpio a on nie wiedziec czemu pogardził rarytasikiem i popukał sie w czoło.
Jako fanatyczny miłosnik motoryzacji, który dowartościowuje sie obsesyjnie posiadanym autem (mam teraz biała corsę), postanowiłem doprowadzic auto do stanu bliskiego idealnemu. Nie szczędziłem środków finansowych, nie szczedziłem czasu, nie szczędziłem pracy, aby wydobyc z tego auta wszystko co najpiękniejsze. Auto zostało posadzone na felgach Postert PG 17/7.5", na progach i zderzakach pojawiły sie dokładki z katalogu RS, tylne lampy zostały zastapione dymionymi pochodzącymi z modelu mkII. We wnetrzu równiez zaszły zmiany, ze standardowej wersji GL powstała Ghia bez klimy i tempomatu. Fabryczne fotele zostały zastąpione jasnobezowymi, obszytymi skóra z modelu mkIII, wszystko co było manualne stało sie lektrycznie regulowane/ustawiane, tam gdzie było ciemno zagościło swiatło....
Spraw technicznych nie opisuję. Generalnie w samochodzi zostało wszystko wymienione i zregenerowane. Pochłonęło to takie środki finansowe, ze... Ajjj... Było i niestety mineło. Powiem jedynie, ze nie oszczędzałem na częsciach a auto odwdzięczyło się niesamowita bezusterkowościa. Trasy Warszawa-Bielefeld nie były mu straszne, wspólnie pokonaliśmy tysiace kilometrów.

Fotki: http://www.polskajazda.pl...d/Scorpio/10010

Auto zostało zamordowane 8 maja 2007 roku o godz. 21.30 na drodze nr 70 przez podłego przedstawiciela narodu japonskiego-Nissana Almere.

Można przymurować temat. Dziekuję serdecznie.
Ostatnio zmieniony przez Gruber |25 Cze 2007|, 2007 21:26, w całości zmieniany 1 raz  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi