|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Dziwne drgania |
| Autor |
Wiadomość |
Luke [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Cze 2007|, 2007 23:41
|
|
|
| mmmk napisał/a: | | nie no juz wiesz... wymienisz skrzynie na uzywke no i jak nie bedzie ok to albo dalej trzeba szukac albo uzywka byla tez zla i tak w kolo... |
Zajeżdża mi tu sarkastyczno-ironiczno-cyniczną odpowiedzią
Właśnie dlatego o tym pisze żeby skończyć z bezsensownymi wymianami, w gruncie rzeczy nic nie dającymi, a może akurat ktoś się spotkał z podobną sytuacją |
| Ostatnio zmieniony przez Luke |24 Cze 2007|, 2007 23:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Cze 2007|, 2007 06:20
|
|
|
no bo prawda jest taka,ze nic sie z tym nie da zrobic tak latwo ja tez walcze z drganiami juz w 4 tylnonapedowym samochodzie i raz jest lepiej a raz gorzej i nie wiem co robic. moznaby jeszcze dac felgi do pelnej regeneracji zeby je zrobili idealnie okregle... do tego nowe opony i juz w moim przypadku przy kolach 16" mamy lekko liczac 2500 i wtedy mozna wymieniac dalej... ja odpuscilem chociaz po wymianie lacznika walu jest duzo duzo lepiej ale do idealu dalej mu sporo brakuje. a zakladanie uzywek?? zawsze jezdze na oponach uzywkach wiec czego moge wymagac od opon po 25 zl sztuka i tak niestety jest z kazda rzecza uzywana |
| Ostatnio zmieniony przez mmmk |25 Cze 2007|, 2007 06:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Luke [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Cze 2007|, 2007 15:22
|
|
|
No OK można by było się z tobą zgodzić, ale nie w moim przypadku jestem za uparty
już kilka osób mi to mówiło no ale ja uważam to za zaletę nie wadę
był bym Ci bardzo wdzięczny gdybyś mi napisał jaki łącznik kupiłeś oryginał czy podrubę
no i ile za niego dałeś geldów.
Wracając do tematu drgań, w garażu leży mi przekładnia główna od 2.0 DOHC, włożę i zobaczę czy to nie tam siedzi problem, oprócz pracy nic to mnie nie będzie kosztowało.
Jeszcze jedna sprawa czy miał by ktoś dane o przełożeniach wszystkich mostów.
Ciekawi mnie czy od 2.9 lub 2.5 VM by w razie W nie podszedł |
| Ostatnio zmieniony przez Luke |25 Cze 2007|, 2007 18:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |25 Cze 2007|, 2007 15:24
|
|
|
| Luke napisał/a: | | Ciekawi mnie czy od 2.9 lub 2.5 VM by w razie W nie podszedł | podejść podejdzie ale jest inne przełożenie i pewnie będziesz w wypadku mostu od 2.9 szybki ale mułowaty, zresztą mmmk ma zdaje się dyfer od V6 wstawiony u siebie. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Luke [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Cze 2007|, 2007 18:36
|
|
|
Dlatego stawiał bym na VM, po prostu VM były produkowane do końca a zależy mi na małym
przebiegu zresztą chciałbym konkretne parametry różnych mostów tylko nie wiem gdzie takie dane znaleźć |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 06:45
|
|
|
nie ja mam dyfer od V6 ale dolozono do tego 2.0 dohca a lacznik?? nie wiem napewno podroba w sklepie 90 zl kosztowal + 3 sruby po 15 zl/szt. sierrafani straszyli mnie,ze podroba lacznika wytrzymuje im 3 godz no ale im dluzej ich znam tym mniej powaznie ich traktuje |
| Ostatnio zmieniony przez mmmk |26 Cze 2007|, 2007 06:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 10:05
|
|
|
| mmmk napisał/a: | | sierrafani straszyli mnie,ze podroba lacznika wytrzymuje im 3 godz | zakładałem do poprzedniego 2.9 podróbę łącznika i spokojnie wytrzymywał. |
|
|
|
 |
Szuler [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 12:38
|
|
|
Co do wyważania wału to w Poznaniu się na pewno da bo wyważałem wał w starym scorpio (jak go kupiłem to był tam wał od automata przy skrzyni manualnej , kupiłem wał od manuala ale trzeba było go wyważyć co też uczyniłem ale za chiny boskie już nie pamiętam gdzie to robiłem ).
Pozdrawiam
Szuler |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 12:41
|
|
|
| Szuler napisał/a: | | kupiłem wał od manuala ale trzeba było go wyważyć co też uczyniłem | i jaki był efekt ? powiodło się ? |
|
|
|
 |
Luke [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 20:36
|
|
|
| Struna napisał/a: | Szuler napisał/a:
kupiłem wał od manuala ale trzeba było go wyważyć co też uczyniłem
i jaki był efekt ? powiodło się ? |
No i koszta bo słyszałem , że są wysokie |
|
|
|
 |
Szuler [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Cze 2007|, 2007 13:51
|
|
|
Się powiodło, z tego co czytam na forum Marcyś nie ma problemu z źle wyważonym wałem . Koszty nie były wcale duże, nie pamiętam dziś dokładnie ale coś mi się zdaje, że wyważenie kosztowało tyle samo co zakup wału przez allegro (coś mi się kolebie po łepetynie, że za wał 50zł i wyważenie 50zł).
Pozdrawiam
Szuler |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |