|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Spadek mocy w Cosworth-cie |
| Autor |
Wiadomość |
Boris [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Kwi 2005|, 2005 19:55 Spadek mocy w Cosworth-cie
|
|
|
| Może ktoś wie co może być przyczyną spadku mocy. Silnik dochodzi do czwórki na obrotomierzu a dalej strasznie powoli. Poza tym wywalił mi jakiś wężyk między jakimś czujnikiem a jakąś membraną. Spece mówią że to jest coś od recyrkulacji spalin. W każdym razie z wężyka walą spaliny tym mocniej im mocniej nacisnę gaz. W sumie to nie wiele informacji ale gdyby komuś zaświtało co nieco to proszę o pomoc |
|
|
|
 |
sierars1 [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Kwi 2005|, 2005 23:58
|
|
|
Co do węzyka to ci nie powiem ale sądze że musi być połączony jeśli się wkręca tylko do 4tyś to stawiał bym na kable i świece to samo mniałem w swoim wkręcał siędo 4tyś a potem jak muł po zmianie nie poznałem samochodu tak sieładnie wkręcał od zera.
Pozdrawiam
Jacek M.
SIERARS1 2.9 24V COSWORTH |
|
|
|
 |
sierars1 [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Kwi 2005|, 2005 01:13
|
|
|
Święte słowa Speedo 1tyś. trzeba wydać na kable i śwece no chyba że kolega chce kupić lepsze kabelki to kosz 1200zł plus śwece czyli razem 1600zł.
Pozdrawiam
Jacek M.
SIERARS1 2.9 24V COSWORTH |
|
|
|
 |
Boris [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Kwi 2005|, 2005 08:27
|
|
|
| Wczoraj podłączyłem komputer i wykazało walniętą sondę lamda, wymieniłem ją i teraz pokazuje za ubogą mieszankę na lambdzie. Wymienię świece jak tylko skołuję kasę, chyba sprzedam radio a kable to jeszcze poczekają. Poza tym jeszcze jeden błąd - Elektroniczny przetornik ciśnienia - to chyba tam gdzie ten wężyk |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |