|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
naprawiłem pompowanie tyłu ...co z czujnikiem wysokości? |
| Autor |
Wiadomość |
Lukruś [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Cze 2007|, 2007 12:35
|
|
|
| Boni napisał/a: | | Co do wynalazków (pomijająć zakręcone pomysły Stefana) to miałem kiedyś pomysł, że można by dać zamiast pompowanych amorów, pompowane poduszki pod sprężyny, powinno nawet fajnie działać, tylko że odpowiedni pasujący siłą i rozmiarem membranowy siłownik np. Festo typu EB kosztuje nówka jakieś 600 czy 800 za szt, więc pomysł mi upadł. |
Widziałem dzioba (taunus TC1) na poduchach ale to gość sobie hamerykanizował autko wygladało oki ale dziwnie w zakręty wchodził |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |4 Cze 2007|, 2007 12:57
|
|
|
| Boni napisał/a: | | Jakbym miał używki, to bym się mógł przyjrzeć | mam jeden amor pompowany w używce ale zakleszczył się w pozycji na max ściśnięty ( zresztą to był też powód jego wymiany ) jak chcesz się nim pobawić to mogę podesłać. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
fiebik

Auto: citroen C5 '05 2.2 hdi asb kombi
Pomógł: 14 razy Wiek: 56 Dołączył: 16 Paź 2005 Skąd: Iława Warm-Maz
|
Wysłany: |4 Cze 2007|, 2007 13:59
|
|
|
| Struna napisał/a: | | ale zakleszczył się w pozycji na max ściśnięty ( zresztą to był też powód jego wymiany ) | ja też mam dokładnie taką sztukę gdzieś leżeć w graciarni. |
_________________ `93 2.9 V6 12V asb nolpg
citroen C5 `05 2.2 hdi asb kombi - żony
z powodów technicznych nie używam wielkich liter za co z góry przepraszam |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |4 Cze 2007|, 2007 15:16
|
|
|
Do zabawy lepszy byłby niezakleszczony, tylko taki z przedmuchem, ale do sekcji zwłok dobre i to. Nie bedzie któryś z was na zlocie? Bo ja pewnie w czwartek zajrzę, to mogę odebrać, po co poczta ma zarabiać. |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |4 Cze 2007|, 2007 15:32
|
|
|
| ja w sumie mam być. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Cze 2007|, 2007 15:48
|
|
|
| Boni napisał/a: | | Bo ja pewnie w czwartek zajrzę, to mogę odebrać, po co poczta ma zarabiać. |
Boni, a o której bys jechał? Ja i Afelke tez jedziemy we czwartek... więc możnaby razem... |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Cze 2007|, 2007 16:13
|
|
|
Witam! | Boni napisał/a: | | Co do wynalazków (pomijająć zakręcone pomysły Stefana) to miałem kiedyś pomysł, że można by dać zamiast pompowanych amorów, pompowane poduszki pod sprężyny, | -drogi kolego! Noc byla wiec nie moglem kolegi o rade zapytac.Wierz ze kolega po poludniu w wolnej chwili(przy kawie) opracuje sposob prostej naprawy tego typu zawieszenia.Temat oczywiscie bede sledzil jako ze chce sie czegos od kolegi nauczyc.Sukcesu zycze. Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
Boni

|
Wysłany: |4 Cze 2007|, 2007 23:04
|
|
|
Stefan, na razie w tym wątku to tobie wszystko wydaje się łatwe, "trójnik, zawór i bangla". Ja wcale nie mówie że cokolwiek przy tych amorach jest łatwe, oprócz kupienia i założenia nowych oczywiście. Stare się rozbierze, popatrzy i pomyśli, z jednej strony mam resources pod ręką i nie takie siłowniki hydro i pneumatyczne się naprawiało, z drugiej, jak wyjechane są mocno elementy mechaniki, cylindry czy suwaki, i trzeba będzie dorabiać, to i tak się może zabawa wcale nie opłacać. Zresztą, co ja ci tu będę...
Oli, nie mam pojęcia kiedy, ja w zasadzie powinienem siedzieć w robocie od środy do niedzieli, ale pewnie powołam się na okoliczności religijne i ucieknę na zlot w czwartek. Inaczej, o której wy jedziecie, znaczy, miniecie Wawę? |
|
|
|
 |
fiebik

|
Wysłany: |4 Cze 2007|, 2007 23:06
|
|
|
| Boni napisał/a: | | oprócz kupienia i założenia nowych oczywiście. | i tu się niestety mylisz |
|
|
|
 |
Boni

|
Wysłany: |4 Cze 2007|, 2007 23:15
|
|
|
| fiebik napisał/a: | | Boni napisał/a: | | oprócz kupienia i założenia nowych oczywiście. | i tu się niestety mylisz |
Ok zapomniałem co pisałeś, że już ich nie ma w ASO, dwa lata temu jak się rozglądałem jeszcze były, tylko cena zrzuciła mnie z fotela |
|
|
|
 |
fiebik

|
Wysłany: |4 Cze 2007|, 2007 23:27
|
|
|
nom, cena to pół problemu, prawdziwy problem w ogóle dostac - kupić. |
| Ostatnio zmieniony przez fiebik |4 Cze 2007|, 2007 23:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Boni

|
Wysłany: |4 Cze 2007|, 2007 23:40
|
|
|
Ok, "dla kogo kogo" Dla mnie włożenie amorów w cenie 2/3 samochodu to przegięcie, już pomijając ile to zł.
A jeśli cena nie jest krytyczna, to pomysł z poduszkami jest do dopracowania, nówki siłowniki są dostępne, trzeba im dołożyć miskę, żeby złapały sprężynę i wpust żeby weszły w gniazdo, plus przyłącze do tego fordowskiego wężyka nie z tej ziemi. Akurat mamy nieźle, bo nie mamy mcphersonów z tyłu, znaleść siłownik membranowy z dziurą w środku byłoby, eee, trudno Na przód też bym nie polecał takich przeróbek, bo wynalazki mogłyby prowadzenie zmienić na dziwne, ale z tyłu wygląda to dość prosto. |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Cze 2007|, 2007 11:30
|
|
|
| Boni napisał/a: | | Oli, nie mam pojęcia kiedy, ja w zasadzie powinienem siedzieć w robocie od środy do niedzieli, ale pewnie powołam się na okoliczności religijne i ucieknę na zlot w czwartek. Inaczej, o której wy jedziecie, znaczy, miniecie Wawę? |
planujemy wyjazd o 8,00 więc W-wa gdzieś 10,30 |
|
|
|
 |
Boni

|
Wysłany: |5 Cze 2007|, 2007 12:06
|
|
|
| Oli napisał/a: |
planujemy wyjazd o 8,00 więc W-wa gdzieś 10,30 |
Wawę to lepiej omijajcie, bo w procesję traficie No nie wiem czy się wyrobię na 10-11, ew. zadzwonię rano. |
|
|
|
 |
buku
Pedro

Auto: '97 2.3 ASB GHIA
|
Wysłany: |5 Cze 2007|, 2007 18:29
|
|
|
| fiebik napisał/a: | | może wypięło ci sie to ramiączko (taki pręcik z kulkowymi gniazdkami) na łączeniu z czujnikiem wysokości na tyle auta. |
BINGO!! wielkie dzięki
[ Dodano: 2007-06-05, 18:33 ]
| fiebik napisał/a: | | układ masz może i szczelny, ale zawór prawdopodobnie zasyfiony i zacięty. walczyłem tez niedawno z moim układem samopoziomowania. i własnie okazało sie, że mam padniętą cewke elektrozaworu odpowiedzialnego za cisnienie w układzie. |
a gdzie ten zawór? co by sprawdzic czy działa... |
_________________ Piotr
Było:Fiat Tempra 1.9 TDS Version Limitada
Daihatsu HI-Jet
Ford Fiesta 1.3 Enduro
Ford Scorpio 2.0 OHC ASB
Jest: Opel Tigra Sport Coupe ASB |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |