|
Wałek rozrządu |
| Autor |
Wiadomość |
Jacutek [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Mar 2005|, 2005 15:56
|
|
|
...aby zaoszczędzić sobie zbędnych dyskursów z dignostami w sprawie dopuszczenia do ruchu oraz dla własnej satysfakcji z "nietrucia" a poza tym brak kata powoduje "ciut" inne warunki pracy lambdy i nigdy nie wiadomo jak bardzo "inne". Mniej więcej w połowie przypadków oznacza to SPADEK MOMENTU dla częściowych otwarć przepustnicy z powodu niestechiometrycznego składu mieszanki... |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |27 Mar 2005|, 2005 18:18
|
|
|
| no no - kolega to z książki czy z autopsji na hamowni ? chętnie bym to zweryfikował - no może pzy okazji montażu blos-a się sam przekonam. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Mar 2005|, 2005 09:48
|
|
|
| a masz/montujesz juz blosa? jesli tak rob zjdecia. chetnie oblukam sprawe. |
|
|
|
 |
Jacutek [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Mar 2005|, 2005 11:50
|
|
|
W Nadarzynie parę godzin na hamowni spędziłem....i powiem jedno: Najwięcej szumu robią goście od TUNINGU PSYCHOLOGICZNEGO. Oni zajmują się świadomością posiadacza auta a nie jego autem-to wymaga prawdziwej wiedzy i dziesiątek tysięcy godzin spędzonych na poszukiwaniach a potem na weryfikacjach. O zapleczu techn. nie wspomne. |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |29 Mar 2005|, 2005 10:56
|
|
|
czyli co - strumienica to lipa i ot tak sobie ma to sporo aut sportowych ? proste, że źle założona i dobrana to kicha - ale jak poprawnie wg. prawidełitp - musi działać - ptrzecież idea stożków, polerek, strumienić itp to płynnośc strugi gazów wlotowych jak i wylotowych - a zresztą co ja będę - przeciez ja od psychologicznego jestem. wiem swoje i tyle.
A co do BLOS-a jak już będe zakładal i spędzę trochę przy tej okazji na hamowni to oczywiście nie omieszkam fotek zrobić - no i sprawozdanko z efektów też stzrelę jakieś - dla zainteresowanych oczywiście. |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Mar 2005|, 2005 13:07
|
|
|
| strzel strzel byle nie na blosie:) |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |29 Mar 2005|, 2005 13:51
|
|
|
Panocki oswieccie mine co to jest ten blos ? |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |29 Mar 2005|, 2005 14:01
|
|
|
panie moderator pershing - opcja wyszukaj się kłania był już spory esej o tym - nawet link-a do FCP podalem gdzie jeszcze dokładniej to zostało opisane - w skrócie - gaźnik gazowy - tanio a wydajnei jak SGI -spalanie takie jak na benie - zero strzałów itp. |
|
|
|
 |
Pershing

|
Wysłany: |29 Mar 2005|, 2005 14:40
|
|
|
Dzieki Struna za oswiacenie mej skromnej osoby Jakos nie przypominam sobie abym czytal o tym na Naszym forum totez moje pytanie. Najwyrazniej cos umknelo mojej uwadze |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |29 Mar 2005|, 2005 15:00
|
|
|
ale znalazłeś już ? produkowałem się trochę na ten temat. generalnie tam gdzie to montuja mają o tym świetne zdanie - a Ci co się wypowiadali fachowo w grupach tuningowych pracują. (V-tech jak cos to komuś mówi - bo mnie owszem ) Nawet z jednym z kolegów z FST z Krakowa już odbyliśmy spotkanie w celu obgadania kwestii blos-ów i jakby obydwoje mamy zamiar zakładać. Ja poczekam aż 4x4 ożywię i jak założe to już do niego - do obecnego to mi się nie będzie chciało potem dwa razy za hamownie bulić żeby przełożyć do drugiego. |
|
|
|
 |
Pershing

|
Wysłany: |29 Mar 2005|, 2005 15:13
|
|
|
Tak, znalazlem juz Fajna sprawa ciekawe jak sie bedzie sprawdzac |
|
|
|
 |
Jacutek [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Mar 2005|, 2005 21:45
|
|
|
Zmartwiłeś mnie trochę Struna, że też jesteś od "psychologicznego" Już się cieszyłem na świeżą wiedzę ...a tak poważnie...powtarzam: Strumienicy nie mówię NIE!!! a wręcz przeciwnie, ale tylko pod warunkiem, że:
1/ Zrobi to rzetelny spawacz (najlepiej na moich oczach)
2/ Strumienica będzie miała jako takie pochodzenie.
3/ Będzie to poddane weryfikacji na hamowni.
A teraz w kwestii formalnej: Czy nie powinniśmy "wynieść się" z tematu "wałek rozrządu"??
P.S. Również będę pilnie obserwował wszelkie recenzje i doznania "po blos-ie" |
|
|
|
 |
Jacutek [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Mar 2005|, 2005 21:51
|
|
|
...a może powinniśmy odpalić nowy temat ?? "TUNING" |