$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Decyzja zapadła zakładam LPG
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Decyzja zapadła zakładam LPG
Autor Wiadomość
Miszcz 
2.0 Team

Auto: '94, 2.0 DOHC EFI, lift., without lpg
Wysłany: |16 Maj 2007|, 2007 16:51   

Struna napisał/a:
Boni napisał/a:
umówmy się, że coś, co ma średnicę jak koło na 15 czy 16 jednak nie zajmuje zero miejsca,
ale to nie ma takiej średnicy, nieco mniejsza jest. W każdym razie jak woziłem normalną 16 alu na zapasie to w zasadzie nie było bagażnika a dojazdówka to ginie gdzieś w bagażniku :)

W każdym bądź razie dojazdówka wydaje się być dobrym rozwiązaniem do jazdy po okolicy lub na krótkich trasach. Bo wracać jakieś 400-500 km z prędkością 80km/h przyjemną rzeczą nie jest :wink:

Tel. 697-977-363
Pozdrawiam, Piotr.

Boni 

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
Wysłany: |16 Maj 2007|, 2007 16:54   

Struna napisał/a:
W każdym razie jak woziłem normalną 16 alu na zapasie to w zasadzie nie było bagażnika a dojazdówka to ginie gdzieś w bagażniku :)

:lol: No to u mnie tak w zasadzie butla 80 ginie gdzieś w bagażniku, skoro daje się wepchnąć zawartość wózka z supermarketu, i nadal zimą wchodzi szpadel w poprzek bagażnika ;)

BC_Leszcz
[Usunięty]

Wysłany: |16 Maj 2007|, 2007 17:34   

Ja miałem beznadziejnie małego walca 60l

http://www.allegro.pl/ite..._tomasetto.html

kosztem 700zł zmieniłem na troid chyba 58l - wystaje ponad podłogę ale bagażnik mam teraz a nie wnękę na jedną walizkę. Tankuje podobnie jak do walca 60l, starcza na 250km przy dobrych wiatrach.

Dla mnie niestety sedan za mały, z butlą walcem to w ogóle nie miałem gdzie pakować wózka, teraz jak jest rodzina 2+1 to już kwestia miejsca w bagażniku istotniejsza od wygody.

Jakoś nikt nie wspomniał o kwestii wagi tych 120l gazu - Scorpio niskie i jeszcze wpakować do bagażnika walec + 120l gazu, toż to będzie leżeć na glebie - zaraz sprężyny do wymiany bo dupą będzie zamiatał powszechnie znienawidzone "spowalniacze". W mnie na osiedlu kurxx zmontowali progi na jakieś 25cm wysokie - to trzeba normalnie "przeskakiwać" bo normalnie przejechac się nie da, i tak podonie na co drugiej uliczce osiedlowej ....

Pochwalę sie (odpukać) od 6 lat nie potrzebowałem koła z zapasu ... a jak padnie to nie mieszkamy w afryce, dojazdówka wystarczy na dojazd do wulkanizatora ...

Banan
[Usunięty]

Wysłany: |16 Maj 2007|, 2007 18:11   

BC_Leszcz napisał/a:
Tankuje podobnie jak do walca 60l, starcza na 250km przy dobrych wiatrach.
to cosik Ci trochi duzo pali :):

Kuzyn
[Usunięty]

Wysłany: |17 Maj 2007|, 2007 00:40   

Wózek dla dziecka nie wchodzi w bagażnik z butlą walcową?
Zakupy można zapakować na tylną kanapę. Jak małżeństwo jedzie razem do hipermarketu po dwa wózki zakupów to proponuję wszystkie dzieci zostawić u teściowej bo mogą być niezłe cyrki w M1 ;)
Jak ktoś koniecznie chce mieć takie duże auto, żeby mieć na wygodne wyjazdy z trójką dzieci na wakacje to rzeczywiście ma problem. Wtedy lepszy byłby Windstar.

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |17 Maj 2007|, 2007 06:22   

no ja mialem dokladnie tak samo jak maca_maca. i to kolejny dowod na to,ze gaz zaklada sie kolo domu a nie 300 km bo jest 200 zl taniej :)

maca_maca
[Usunięty]

Wysłany: |17 Maj 2007|, 2007 08:48   

no i cdn problemów. z LPG auto już sie nie dusi na wysokich obrotach wszytko jest ok nawet po rozwierceniu wtrysków lepiej choidz ale jest next problem bo przy ruszaniu od zera tak jak by go zalewało. Szarpie nim. jak sie zuboży mieszankę to jest jeszcze gorzej jak w 2 stronę to nie wiele lepiej. Jak narazie auto dalej stoi w warsztacie :)
faktycznei mmmk, wykrakałeś :)

Waldi_L_N 
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
Wysłany: |17 Maj 2007|, 2007 09:06   

maca_maca napisał/a:
no i cdn problemów. z LPG

jak ja to lubię. Jak mialem jedyne LPG miałem wszystkie możliwe defekty :evil: Nigdy więcej gazu

grzechu913 

Auto: Audi a4b9
Wysłany: |17 Maj 2007|, 2007 09:18   

zalezy jak kto zrobi ,ja np sobie chwale LPG jest co prawda I gen ale problemow nie ma ;)

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |17 Maj 2007|, 2007 13:34   

Kuzyn napisał/a:
mi nawet z butlą w kole nie bardzo chce wejść, z dojazdówką to jakoś ale z zapasem to nie wchodził, a gdzie reszta bagażu.
Banan napisał/a:
to cosik Ci trochi duzo pali :):
eeee, kolega konkretnie jeździ to i palić autko swoje musi - mi ostatnio kosiarka w trasie koło 17 spaliła ( no ale lekkiej nogi nie miałem bo się spieszyłem z deka )

Boni 

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
Wysłany: |17 Maj 2007|, 2007 14:27   

Struna napisał/a:
Kuzyn napisał/a:
mi nawet z butlą w kole nie bardzo chce wejść, z dojazdówką to jakoś ale z zapasem to nie wchodził, a gdzie reszta bagażu?

Bez przesadyzmu. Ostatnio z Bstoku wracaliśmy w 4 osoby prawie dorosłe osoby, z towarem dla kolegi - wózkiem, dwoma plecaczkami, sporą torbą, fotelikiem samochodowym, foteliko-nosidełko-leżaczkiem, i trochę zakupów jeszcze weszło - złożona 1/3 kanapy, za nią butla 80 (zresztą, koledzy na minizlocie widzieli ile miałem w wozie, potem jeszcze kobiety wepchnąłem ;) ). Złożony duży wypaśny wózek wszedł dokładnie obok butli.

Oli
[Usunięty]

Wysłany: |17 Maj 2007|, 2007 14:45   

A potwierdzam - Bonius był załadowany fest dziedzięcymi akcesoriami :one:

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |17 Maj 2007|, 2007 15:03   

Boni, to ja nie wiem co Ty masz za bagażnik, może masz tył dospawany z jakiejś omegi czy coś :)

BC_Leszcz
[Usunięty]

Wysłany: |17 Maj 2007|, 2007 15:18   

Z tyłu na kanapie siedzi zona i dziecko w foteliku, nie mam mowy o składaniu siedzeń.

Na jazdę do supermarketu mam golfa, a na trasę jak jadę z rodzina chce mieć wygodne, komfortowe, szybkie i dynamiczne auto (w sensie ewentualnego przyspieszenia, wyprzedzenia ciężarówki itd.)

Scorpio daje mi poczucie bezpieczeństwa i tą odrobinę komfortu, a bagażnik jest po prostu za mały (normalna polityka rabunkowa, każda wizyta u teściów to wywózka soczków, kompotów, miodu, wina, owoców, warzyw itd, itd.)

Co do warsztatów: żelazna zasada - ma być blisko domu, ja już korzystałem z "poleconych" warsztatów, daleko od domu i jakoś na tym nigdy dobrze nie wyszedłem.

teraz mam 500m do warsztatu i nawet jak zostawiam tam auto to co 2-3 godziny zagladam i pytam "jak idzie" - wtedy "idzie" jakoś bardziej rączo.

Kuzyn
[Usunięty]

Wysłany: |17 Maj 2007|, 2007 17:36   

Boni napisał/a:
Struna napisał/a:
Kuzyn napisał/a:

mi nawet z butlą w kole nie bardzo chce wejść, z dojazdówką to jakoś ale z zapasem to nie wchodził, a gdzie reszta bagażu?

Bo Struna chce wózek bez składania do bagażnika włożyć :)

Odpowiedz do tematu