$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - zmiejszenie spalania w scorpio 2.9 moze ktos mnie zrozumie
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
zmiejszenie spalania w scorpio 2.9 moze ktos mnie zrozumie
Autor Wiadomość
marcys
[Usunięty]

Wysłany: |29 Mar 2007|, 2007 14:38   

w sumie dobry pomysl, troche taśmexa i bedzie git.

krzysiek suchy
[Usunięty]

Wysłany: |30 Kwi 2007|, 2007 08:31   

Witam was serdecznie ,mam problem a raczej chciałbym sie was poradzić.Mam samochodzik ford scorpio,z 3tygodnie,rok 1995,poj 2900,jest z instalacja gazową .ale po dłuższej jeżdzie stwierdziłem iż na 70litrach gazu przejeżdżam max.350km,czyli pali mi 20litrów na 100km,bez katowania auta czyli jeżdże max do120km/h.Strasznie z rury czuć gazem a na analizatorze spalin mam po 3jną dawkę wydalania jakiś pierwiastków.Mam instalację zwykłą czyli nie sekwencje z regulacją tylko pokrętła przed mieszalnikiem,moduł sterujący autotronic,moduł lambda AL-700,lecz po konsultacji z jednym znajomym okazało się że mam rozłączony sterownik sondy i brak jest silniczka krokowego do tej instalacji,bo tylko wisi wtyczka od modułu,poprostu byłem w szoku!Nigdy nie miałem instalacji gazowej,byłem jej przeciwnikiem ale teraz kupiłem autko z gazem i muszę się z tym pogodzić ,ale czy ten silniczek musi być i czy te silniczki co są na allegro firmy sonceboz są do tej mojej instalacji?bo musze kupić raczej ten silniczek,bo mam wszystko rozłączone i dlatego mi kotłuje tyle gazu.Poradżcie mi coś chłopaki jak możecie. :P

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |30 Kwi 2007|, 2007 08:36   

krzysiek suchy napisał/a:
bo mam wszystko rozłączone i dlatego mi kotłuje tyle gazu.P
wcale nie musisz, poprostu wyreguluj to co masz.

krzysiek suchy
[Usunięty]

Wysłany: |30 Kwi 2007|, 2007 09:14   

tak wszystko by było ok,żeby ta instalacja dała sie wyregulować,bo jak przykręcę śrubkę to jedzie jak by miał silnik malucha 126p,jest strasznie słaby,a na śrubę przy mieszalniku wogóle nie reaguje,i ta instalacja ma rozłączone sterowanie sondę lambda do instalacji gazowej i brakuje właśnie tego silniczka i to może byc chyba przyczyną tego palenia i smrodu niespalonego gazu,bo świece i przewody mam wymienione i na benzynie idzie jak przecinak,na gazie też ale niemieści się nawet w normie na przyrządach,dlatego niewiem co jest tego przyczyną czy te braki w instalacji niema tegosterowania i kotłuje na maxa gaz czy co?

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |30 Kwi 2007|, 2007 09:17   

masz isntalacje 1 gen i to sie musi dac doregulowac, znakowita wiekszosc 2,9 jezdzi na takich i palą duzo mniej. Zamiast sterownika pomysl o blosie bedziesz miec z glowy elektronike , dobre osiagi i bezawaryjną instalacje. A na razie jedz na analizator. Mozliwe tez ze masz parownik kiepski.

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |30 Kwi 2007|, 2007 09:17   

co z tego, że masz sterownik do lambdy podpięty,m na śrubie też musi się dać wyregulować, jeśli nie reaguje na parownik to pewnie masz go już w stanie agonalnym i stąd spore spalanie.

krzysiek suchy
[Usunięty]

Wysłany: |30 Kwi 2007|, 2007 10:51   

ok dzieki sprawdze parownik i zobacze co wtedy sie bedzie działo wtedy sie odezwe

Kevin Xy 
WSK x3

Auto: '90, 2.9 12V, GHIA, ASB, wreszcie SEDAN
Wysłany: |1 Maj 2007|, 2007 23:59   

a jakie miksery ??
'90 2.9 12V GHIA ASB
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'96 2.3 16V GHIA ASB SEDAN

Odpowiedz do tematu