$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Uszczelniacze w N9.
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Uszczelniacze w N9.
Autor Wiadomość
Gruber 
DePutaMadre

Auto: 2.9 12V Ghia, '88r.
Wysłany: |22 Kwi 2007|, 2007 19:27   Uszczelniacze w N9.

Jesli bylo to pod mur zemna. Nie moge znależć. Rozchodzi sie, prosze Kolegow, o uszczelniacze w skrzyni N9. Konkretnie nasuwa mi sie taka zagwozdka. Czy, zeby wymienic uszczelniacz przy walku konieczne jest rozebranie skrzyni czy wylazi on jak tradycyjny simering? Kolejna watpliwosc dotyczy oleju. Czym zalac? Gdzies przeczytalem, ze ktos porwal sie na ATF (czy sie myle?). Sluszny wybor? Z gory dziekuje przeserdecznie za odp..
Ostatnio zmieniony przez Gruber |22 Kwi 2007|, 2007 20:12, w całości zmieniany 1 raz  

Joanna
[Usunięty]

Wysłany: |22 Kwi 2007|, 2007 20:45   

Co do tych uszczelniaczy to ci nie powiem bo nie wiem.a ja do mojej skrzyni a mam N9 wlałam taki olej Mobil MobilubeGX-A 80 i dobrze chodzi,w sklepie powiedziałam do jakiej i facet w katalogu wyczytał.Ja miałam problem ze skrzynią i jak kupiłam nową też pytałam jaki olej wlać,koledzy różnie pisali a sppedo mi napisał zebym w sklepie lub serwisie sie dowiedziała oni doradzą i tak zrobiłam i na tym oleju dobrze skrzynia chodzi :)

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |25 Kwi 2007|, 2007 10:00   

Gruber napisał/a:
Gdzies przeczytalem, ze ktos porwal sie na ATF (czy sie myle?).
ja się porwałem i to z powodzeniem ale to była MT-75.
Co do tego uszczelniacza to nie mam pewności ale kiedyś jak zdejmowałem N9 to przypadkiem wyjąłem cały ten wałek do którego sie przykręca łącznik ( normalnie wyłazi ze skrzyni, wystarczy lekko pociągnąć ) i było widać uszczelniacz, więc może się to da wymienić bez rozbierania właśnie od tej strony.

Darek
[Usunięty]

Wysłany: |25 Kwi 2007|, 2007 10:03   

Myslę ze się da ten wałek koncowy wyjdzie wydłubać uszczelniacz i heja nowy , zresztą lukne jak poniewiera sie gdzies skrzynia jeszcze

VIK 
KR673YV

Auto: BMW E38
Wysłany: |26 Kwi 2007|, 2007 08:02   

w N9 z przodu, jest taka mufka wkręcana śrubkami M6 do dzwonu, odkręcasz, wyjmujesz ją razem z uszczelniaczem, a z tylnym-nie ma problemu, wyjąć ten suwliwy wieloklin z łącznikiem wału i wydłubać. Olej ATF może być.
Ostatnio zmieniony przez VIK |26 Kwi 2007|, 2007 08:02, w całości zmieniany 1 raz  

Gruber 
DePutaMadre

Auto: 2.9 12V Ghia, '88r.
Wysłany: |26 Kwi 2007|, 2007 22:11   

To slodko. Nie mam czasu, ani ochoty wybebeszac skrzyni. Idac za Wasza rade, zaleje ATF-em.

[ Dodano: 2007-05-06, 15:24 ]
Kto wymyslal wymiary tych uszczelniaczy??!! :shock: Tylny skrzyni byl dostepny tylko w serwisie. Kolejna sprawa, ktora mnie zaskoczyla to, ze motorcraft firmowal swoja marka sprzegla LuK-a. Docialem przy okazji uszczelki miedzy wspomniana mufa z uszczelniaczem a skrzynia i miedzy dzwonem a skrzynia. Olej syntetyk.

Odpowiedz do tematu