|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Hamulce |
| Autor |
Wiadomość |
eryk0028 [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Gru 2006|, 2006 15:36 Hamulce
|
|
|
| Witam mam taki mały problem wymieniałem szpilki w tylnim kole i musiałem zdjąć zacisk z klockami teraz jak go założyłem to mi się koło strasznie grzeje co mogłem żle zrobić pomórzcie |
|
|
|
 |
robin34 [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Gru 2006|, 2006 17:29
|
|
|
| przyczyn może być kilka-blokująca sie linka od recznego.zapaprany tłoczek zacisku lub blokujące się prowadnice zacisku musisz zajrzeć i sprawdzić |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
|
Wysłany: |26 Gru 2006|, 2006 17:55
|
|
|
| Przód czy tył? Bo jak tył to obstawiam ręczny. |
_________________ Waldi |
|
|
|
 |
eryk0028 [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Gru 2006|, 2006 19:43
|
|
|
| tył a da coś jak zdejme linke żebyto sprawdzić |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
|
Wysłany: |26 Gru 2006|, 2006 19:46
|
|
|
| Może trzeba tłoczki powkręcać. Zdejmij linkę i zobacz czy sama tarcza "rozbija" klocki na boki. Jeśli nie, a nic nie jest zardzewiałe lub zapieczone to wkręć tłoczek |
_________________ Waldi |
| Ostatnio zmieniony przez Waldi_L_N |26 Gru 2006|, 2006 19:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
adamussco [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Kwi 2007|, 2007 14:00
|
|
|
| koledzy mam pytanie dotyczące hamulców chodzi o tył byłem na przeglądzie i gostek powiedział mi, że mam mocno skopane tylne hamulce bardzo nie równo biorą pokazał, że przód nie ma żadnych różnic a tył to 114 prawe a 88 lewe, co mogło sie skopać czy to wina zacisków w zeszłym roku przed przeglądem wymieniałem klocki i było ok w tym taka masakra odpiszcie, co to może być z góry dzieki i pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |