$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Odpowietrzanie układu hamulcowego
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Odpowietrzanie układu hamulcowego
Autor Wiadomość
dipe30
[Usunięty]

Wysłany: |21 Kwi 2007|, 2007 21:47   Odpowietrzanie układu hamulcowego

Witam mam nastepujace pytanie wymieniłem wezyki w przednich hamulcach i zpowietrzym mi sie układ i nieda sie go odpowietrzy nic nigdzie nie cieknie , jak odpowietrzam przez chwile jest ok a po przejechniu maru metrow pedal robi sie mieki.
Podejrzewam ze mogla sie zapowietrzyc pompa i mam ptytanie czy w tej sytuacji da sie to samemu odpowietrzyc jesli tak to jak to zrobic mam przejciowke 93 r.
zgory dziek z odpowiedz...

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |22 Kwi 2007|, 2007 00:09   

a nie pekl Ci przypadkiem wezyk od wspomagania?? byly juz takie przypadki na forum w tym i ja. tyle,ze to nie mialo by nic wspolnego z zapowietrzeniem no ale niedzialajace serwo tez powoduje,ze pedal jest miekki i hamulcow prawie brak

simon samit
[Usunięty]

Wysłany: |22 Kwi 2007|, 2007 01:07   

chlopie da sie troche wyobrazni zalozyc werzyki na odpowietzniki i postawic bytelke z chydrolem i pedalowac i tak mozesz zrodic najpiwrw tyloba kola na raz a potem przod a zobacz jak ci pompa pompuje wiesz moze siadla jak mi kiedys cos sie z nia spier.i mompowala tylko ze w jakos w druga strone po wymianie jast oki
Ostatnio zmieniony przez simon samit |22 Kwi 2007|, 2007 01:08, w całości zmieniany 1 raz  

dipe30
[Usunięty]

Wysłany: |22 Kwi 2007|, 2007 08:24   

Pompa jest raczej ok poprostu przy odpowietrzaniu nie dolalem odpowiedniej i losci hydrolu i zasalo powietrze dlatego mysle ze to pompa sie zapowietrzyla, a moze zle odpowietrzalem czy robic to na wlaczonym silniku czy jak jusz sam niemwiem a niechce jechac odrazu do mechanika bo zartaz wymisli niewiadomo co . A tak na marginesie hamulce dzialaja tylko slabo i to mnie martwi

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |25 Kwi 2007|, 2007 09:28   

skoro łyknęła powietrza to odpowietrz cały układ jeszcze raz.

Odpowiedz do tematu