$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Brak hamulców elektryczna pompa
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak hamulców elektryczna pompa
Autor Wiadomość
Artik32
[Usunięty]

Wysłany: |18 Kwi 2007|, 2007 13:52   Brak hamulców elektryczna pompa

Witam.Jestem posiadaczem scorupiaka 1987 2,5 D pompa hamulcowa jest elektryczna.Normalnie jechałem hamulce były.Po zgaszeniu i powrocie już niedziałało wspomaganie.wygląda to tak.Po przekręceniu stacyjki słychać odczuwalne na pedale hamulca pstryknięcie,i po odpaleniu go jeszcze raz jest pstryknięcie odczuwalne na pedale.A wspomagania i tak niema.Odrazu mówię że bezpieczniki w schowku pasażera są całe,bo czytałem kiedyś na forum że tam jest od pompy.Co to mogło nawalić?Czy cała pompa do wymiany?jeśli tak to czy ma ktoś z was taką kompletną do sprzedania?pozdrawiam i proszę o pomoc :((

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |18 Kwi 2007|, 2007 18:43   

Witam!Jezeli dochodzi napiecie do silnika to nie zaglebiajac sie w szczegoly wymien caly unit.Mozliwe jest tez uszkodzenie wylacznika cisnieniowego co mozna sprawdzic zwierajac na chwile. :one: Pozdrawiam.Stefan.

Artik32
[Usunięty]

Wysłany: |18 Kwi 2007|, 2007 19:46   

Stefan napisał/a:
Witam!Jezeli dochodzi napiecie do silnika to nie zaglebiajac sie w szczegoly wymien caly unit.Mozliwe jest tez uszkodzenie wylacznika cisnieniowego co mozna sprawdzic zwierajac na chwile. :one: Pozdrawiam.Stefan.

Witam, dziekuje za poradę ale jeszcze chciałbym sie dowiedziec bo nie bardzo rozumię co to jest UNIT jesli dobrze rozumiem to chodzi o kompletną pompę hamulcową i gdzie znajduje się wyłacznik cisnieniowy i jak go zewrzeć, pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Michal2110
[Usunięty]

Wysłany: |18 Kwi 2007|, 2007 21:42   

Artik32, jezeli masz taki sam ukl hamulcowy, jak 2.9 mk-1 to najprawdopodobniej czeka Cie wymiana calego unitu..
Unit to nie pompa hamulcowa, a Cala jednostka od trzpienia wciskanego pedalem hamulca, po 3 przewody metalowe rozprowadzajace plyn do zaciskow...

Sasza
[Usunięty]

Wysłany: |18 Kwi 2007|, 2007 22:01   

Mam takie kompletne urządzenie hamulcowe i przypadkiem jutro będę w Szczecinie to mogę podwiezć.Cena poszła na pw.

pitusiek
[Usunięty]

Wysłany: |23 Kwi 2007|, 2007 11:31   

Artik32, ja jestem swierzo po wymianie calego unitu. Cena nie powinna byc duza za takie cos mysle ze max 100zł. Po wymianie dopiero wiem co znaczy miec hamulce w scorpio. Wymienialem sam wiec jak bys potrzebował porady to napeawno ci pomoge (668210414). Nie radze dawać tego mechanikom bo moga cos spieprzyc, skasuja jak za remont silnika itp. To jest robota na ok 1-2 h max z pivkiem. Potem tylko odpowietrznie układu (od najblizszego kola od pompy do najdalszego) i cieszysz sie hamulcami. Ja wszystko robie sam i jestem z tego dumny (przed scorpio niewiedzialem jak odkrecic siwece). Pozdro

[ Dodano: 2007-04-23, 11:33 ]
http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?t=14962 polecam do poczytania i jeszcze post Michala2110.

Odpowiedz do tematu