$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Nie chcem zginąć prze te hamulce
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie chcem zginąć prze te hamulce
Autor Wiadomość
pitusiek
[Usunięty]

Wysłany: |29 Mar 2007|, 2007 11:25   

mike69 jeśli to jest sprawne, sam jezdziłeś to wiesz to prosze cie daj mi jakieś info ile chcesz za to.

mike69
[Usunięty]

Wysłany: |29 Mar 2007|, 2007 11:30   

nie będę się ze speedo licytował bo sobie mnie zapamieta i mnie zabanuje :-)
myślałem o tej samej kwocie :-)

poza tym do speeda masz bliżej
Ostatnio zmieniony przez mike69 |29 Mar 2007|, 2007 11:34, w całości zmieniany 1 raz  

pitusiek
[Usunięty]

Wysłany: |29 Mar 2007|, 2007 11:37   

speeda moge widzywac dzien w dzien tylko jak on jedzie to ja spać chodze :)

[ Dodano: 2007-03-29, 12:31 ]
Przypomniało mi sie jeszcze coś. Od zawsze mam problem z tym że trzęsie mi sie kierownica przy hamowaniu. Jednak jak było tak (rzadko) że miałem te hamulce i pedał był mięki to kierownica nawet nie drgnęła, a jak juz hamulce były kiepskie to wprost ją wyrywa z rak. Byłem już zdecydowany wymieniac tarcze i klocki, jednak koleś który miał go przedemna zalozył nowe i w wsrsztacie powiedzieli że tarcze sa proste i klocki wysokie. Teraz mi sie to wlasnie przypomniało. Jak hamulce jakoś działaly to kiera nawet nie drgnie ale jak pedal sie zablokuje to lepiej puscic kiere przy hamowaniu bo rece polamie. Może mieć to jakiś związek z tym całym unitem. Dodam, że jak robiłem simering na wale to wymieniłem wszyskie gumy jakie tam sa na dole. 2 na stabilizarotrze te wieksze, 2 z tymi podkladkami na wachaczu i te co sie je stak ciezko wbija. 6 sztuk na nowe i nic nie pomogło. Krzyżak na kierownicy tez był sprawdzany i jest ok. Nie ma logicznego wytłumaczenia co sie tam dzieje.

[ Dodano: 2007-03-29, 16:07 ]
Właśnie jestem po testach. Prawa strona auta nie hamuje praktycznie wcale lewa natomiast jest ok. Przed momentem postanowiłem wyjąć kompa od ABS.

Wyjąłem i pojechałem zachamować jak depłem pedał wszedł i 4 kola równocześnie złapały. Tak to ten samochód nigdy nie hamował. Nie ma już twardego pedału. Kto wie co to może być???? To jest drugi komp, poprzedni spalił się jak poprzedni właściciel żle podłaczył przewody do akumulatora. Teraz to ja moge jeździć ale nie ma znowu ABS. W czym może być problem???? Co to oznacza, że po wyjęciu kompa od abs hamulce sa żylety.

[ Dodano: 2007-03-30, 08:12 ]
Jednak pomyłka. Rano wsiadam odpalam i sprawdzam czy działa tak idealnie jak wczoraj. I dupa nie działa. Lapie tylko jedna strona, pedał jest twardy jak kamień. Poza tym pompa co jedno nacisnięcie nawet twardego pedału pompuje. Czyli pewne jest, że jak auto pochodzi troszke to jest w miare ale po odpaleniu lepiej nie hamować. LIPA STRASZNA. Hamulców brak :(
Ostatnio zmieniony przez pitusiek |30 Mar 2007|, 2007 08:18, w całości zmieniany 3 razy  

Odpowiedz do tematu