|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Problem z głośnikami |
| Autor |
Wiadomość |
pitusiek [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Mar 2007|, 2007 17:08 Problem z głośnikami
|
|
|
Witam. Uszkodziły mi się tylne głośniki. Popękało zawieszenie. Glośniki znajudują się z tyłu koło szyby. Problem polega na tym, że nie wiem jakie mam tam teraz dać - żeby pasowały. W bagażniku mam skrzynie, a z racjui tego, że jest tam też butla od gazu nie moge nic wiercić w tylniej pułce. Głośniki wyglądają tak:
http://images21.fotosik.p...e1e9f4b0med.jpg
http://images21.fotosik.p...3b63423amed.jpg
http://images20.fotosik.p...5ab1dec6med.jpg
Czy głośnik da się wyjąć z teg obudowy??? poodginałem jakieś zabezpieczenia ale i tak nie chce wyjść. Jak to zrobić, żeby wsadzić w tamto miejsce nowe głośniki. Nie wiem czy w każdym scorpio były takie głośniki, bo jeśli tak to bede musiał kupić takie same. Zamierzam wymienić wszystkie 4 sztuki. O przodzie na forum już dużo poczytałem i wiem co i jak. Jednak nie wiem jak teraz zrobić z tyłem. Z racji tego że tube mam wysoko, nie moge nic wsadzić na pułke bo nie zamkne bagażnika. Głośniki mimo że firmowe grały naprawde fajnie. Prosze o jakieś porady, linki do aukcji z głośnikami itp. Fajnie by było gdybym mogł tam dać jakieś lepsze głośniki. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
r_igla [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Mar 2007|, 2007 19:18
|
|
|
| zmierz odległosci śrub mocujacych i zajrzyj do porzadnego sklepu car audio i tam po odległosciach ci znajdą |
|
|
|
 |
pitusiek [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Mar 2007|, 2007 22:11
|
|
|
| Dobra. Chodzi mi o to czy można te oryginalne wyjąc z tej obudowy????. Czy takie głośniki były w każdym scorpio MK1???? JAkie byście mi polecili na tył. Pozdro |
|
|
|
 |
olo [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Mar 2007|, 2007 22:26
|
|
|
| ja tylne glosniki po prostu odlaczylem poniewaz najczesciej zajmuje miejsce kierowcy i skupilem sie na dobrym naglosnieniu przodu z wygluszeniem. u mnie pojawily sie z przodu 16 cm glosniki i na podszybiu twetery a w bagazniku w lewej czesci zabudowalem skrzynie subwoofera pod wzmacniaczem i jestem mega zadowolony z tego sprzeciku. pozdr |
|
|
|
 |
pitusiek [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Mar 2007|, 2007 22:28
|
|
|
| Może masz racje. Ja jednak chciałbym dać na tył głośniki, i nie wiem jakie. Jaki tam wejdzie rozmiar??? |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Mar 2007|, 2007 05:07
|
|
|
latwiej byloby doradzic jezeli by sie wiedzialo o jakiej budzie piszemy bo jakos szukam i nie widze |
|
|
|
 |
George [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Mar 2007|, 2007 07:47
|
|
|
| mmmk napisał/a: | | jakiej budzie piszemy |
napewno to hetchback , te same głośniki też mam w moim mkII , możliwy że będzie ten sam rozmiar jak z przodu czyli 11cm którego nie ma w żadnym sklepie wtedy trzeba małą przeróbkę zrobić żeby dopasowac 13ki , tak miałem jak wymieniłem ostatnio głośnki z przodu , polecam głośniki Helix 13cm (dobre i nie drogie ) oraz fachowy montaż |
|
|
|
 |
pitusiek [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Mar 2007|, 2007 08:13
|
|
|
Dokładnie to hetchback. Upatrzyłem sobie takie głośniki:
http://www.allegro.pl/ite...v_warszawa.html
Jednak czy one wejdą tam i nie będą chaczyły o szybe???? Nie wiem jaka jest ich głębokość montażowa. George co masz na myśli mówiąc fachowy montaż????
[ Dodano: 2007-03-26, 14:22 ]
dam sobie z nimi luza. Kupie porzadne 13 odseparowane na przod wytlumie drzwi, z tylu kupie jakies dobre 6x9 i bedzie ok. Tuba nadgoni z tyłu |
|
|
|
 |
fiebik

Auto: citroen C5 '05 2.2 hdi asb kombi
Pomógł: 14 razy Wiek: 56 Dołączył: 16 Paź 2005 Skąd: Iława Warm-Maz
|
Wysłany: |26 Mar 2007|, 2007 23:41
|
|
|
| pitusiek napisał/a: | | Tuba nadgoni z tyłu | nadgoni ? hm... |
_________________ `93 2.9 V6 12V asb nolpg
citroen C5 `05 2.2 hdi asb kombi - żony
z powodów technicznych nie używam wielkich liter za co z góry przepraszam |
|
|
|
 |
pitusiek [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Mar 2007|, 2007 08:02
|
|
|
| No bo żaden 6x9 nie zastąpi tuby. Pozdro |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |