|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
zmiejszenie spalania w scorpio 2.9 moze ktos mnie zrozumie |
| Autor |
Wiadomość |
Darecki [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 17:30
|
|
|
| shabu napisał/a: | | Silnik mam w zasadzie igielka |
bez urazy (może niektórzy wymieniaja wszystko w swych autach i w tedy maja igiełki) ale przy naszych rocznikach stwierdzenie igiełka |
|
|
|
 |
simon samit [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 17:34
|
|
|
sorki ze wtrace ale dlaczego moze wlaczyc sie imobilajzer?? w wielorybie moze jak jest odlaczona skrzynia biegow?
[ Dodano: 2007-03-23, 17:53 ]
niemam idei koncza mi sie pomysly |
|
|
|
 |
Vaux
FSTMember073

Auto: Disco Polo 2002 1.2 12V
Pomógł: 12 razy Wiek: 50 Dołączył: 17 Mar 2005 Skąd: Puławy
|
Wysłany: |24 Mar 2007|, 2007 09:23
|
|
|
| Kevin Xy napisał/a: | | no wlasnie widzialem u Vauxa ze tam tez moze sie rozjechac, na gumie wyjsciowej z pokrywy |
Hehe, Kevinie już nie zobaczysz bo wymieniłem tę sparciałą gumę - efekt jest, wyrównały mi się obroty na benzynie, na gazie dalej tańczy szczególnie jak zimny...Dziura w obrotach niestety jest dalej |
_________________ V6 Team
Jest: 12V3 i 12V6
Był: Sedan Ghia 2.9 12V6 '93 ASB BLOS
Był: Ghia 2.9 12V6 '90 MSB & Lift 2.0 DOHC '91 |
|
|
|
 |
shabu [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Mar 2007|, 2007 09:58
|
|
|
Powtazam silnik mam igla ze scorupki 93 rok po remoncie w wakacjie jezdzilem wieloma 2.9 i zadna tak nie szla do tego mam super skrzynke i chodzi jak przecinak >silnik wymienialem bo myslalem ze on jest powodem duzego spalania ,a tu wkladam 2 po kapitalnym remonciku suchutki piekniutki chodzi super na benzynce na gazie tez tylko chla jak glupi gazu myslalem ze to parownik wymienialem chyba ze 3 razy i dopiero przerobka na 1 rure pomogla byl strach ze powietrze bedzie wirowac i jedna przepustnica bedzie wyciagac powietrze z drugiej ale nie udalo sie tak spasowac rury, ze jest ok .Jeli wy nie macie podobnych problemow to tylk pozazdroscic ale moze komus pomoge ,jesli mnie zrozumie. Apropo zrozumie to sorki ale tragicznie pisze na komputerze bo bardziej sie skupiam na wciskaniu literek i szukaniu ich niz na tym co napisalem co sprawia ze jesli jeszcze niedaj bog sie spiesze to pisze totalne bzdury troche obciach ale tak mam |
| Ostatnio zmieniony przez shabu |24 Mar 2007|, 2007 10:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Mar 2007|, 2007 10:16
|
|
|
| shabu napisał/a: | | Apropo zrozumie to sorki ale tragicznie pisze na komputerze bo bardziej sie skupiam na wciskaniu literek i szukaniu ich niz na tym co napisalem co sprawia ze jesli jeszcze niedaj bog sie spiesze to pisze totalne bzdury troche obciach ale tak mam |
To się popraw i naucz w końcu pisać na klawiaturze, napewno kiedyś Ci sie to przyda. Pisanie z błędami i i bez jakiejkolwiek logiki w tekście uważam (i chyba nie tylko ja) za lekceważenie tych co mają to przeczytać |
|
|
|
 |
Kevin Xy
WSK x3

Auto: '90, 2.9 12V, GHIA, ASB, wreszcie SEDAN
Pomógł: 39 razy Wiek: 49 Dołączył: 17 Sie 2004 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: |24 Mar 2007|, 2007 12:48
|
|
|
| spoko- za 4 razem jak czytam to juz troche lapie |
_________________ Kevin Xy
535 015 788
'88 2.0 OHC GL
'90 2.9 12V GHIA ASB
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'96 2.3 16V GHIA ASB SEDAN |
|
|
|
 |
shabu [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Mar 2007|, 2007 15:54
|
|
|
Bigdaaddy napisal
To się popraw i naucz w końcu pisać na klawiaturze, napewno kiedyś Ci sie to przyda. Pisanie z błędami i i bez jakiejkolwiek logiki w tekście uważam (i chyba nie tylko ja) za lekceważenie tych co mają to przeczytać
Lekcewazenie ?? jesli mial bym kogos lekcewzyc to wogule bym nic nie pisal .Z reszta ja nikomu nie karze czytac tego co napisalem |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |24 Mar 2007|, 2007 16:05
|
|
|
| Cytat: | | Lekcewazenie ?? jesli mial bym kogos lekcewzyc to wogule bym nic nie pisal .Z reszta ja nikomu nie karze czytac tego co napisalem |
Ano niestety, ja też uważam to za lekceważenie... pomijam nawet fakt, iż jest to wielki wstyd dla człowieka, który ma 21 lat ! |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
Kuzyn [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Mar 2007|, 2007 23:56
|
|
|
| I mnie rónież drażni brak przecinków i normalnych zdań. To tak jakby przelewać natłok myśli na klawiaturę bez żadnego zastanowienia. |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
|
Wysłany: |25 Mar 2007|, 2007 07:12
|
|
|
| shabu napisał/a: | | w wakacjie jezdzilem wieloma 2.9 i zadna tak nie szla do tego mam super skrzynke i chodzi jak przecinak |
Obawiam się, że skoro masz tak dynamiczny samochód, to musi być lepiej zasilany, pewnie lepszą mieszanką, co oznacza bogatszą, co oznacza większe zużycie, co oznacza...
[ Dodano: 2007-03-25, 07:14 ]
Swoją drogą rzeźba zdumiewająca. Żeby poprawiać konstruktorów trzeba mieć niezłą wiedzę i doświadczenie. |
_________________ Waldi |
|
|
|
 |
shabu [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Mar 2007|, 2007 12:08
|
|
|
Można w to wieżyc albo nie,ale moj ojciec ma w glowie tak niewyobarzalna ilość wiedzy że trudno to nawet opisac. Jako przyklad powiem ,że regeneruje sprzęgla hydrokinetyczne (konwetory),lecz zamiast kupic maszyny jak wrzyscy sam je wrzystkie wymyslil i wykonal.
Wiec niezajelo mu dużo czasu wykombinowanie,że usuniecie jednej z rurek poprawi spalanie w mojej scorupce. Pozatym,jesli chodzi o poprawianie po konstruktorach to wydaje mi sie,że oni nie robili tego samochodu z mysla o tym że będzie on zasilany gazem. To tyle , a jesli chodzi o moje błedy to jestem dyslektykiem i dysortografikiem i wierzcie mi robilem wiele zeby to zwalczyc .Chodzilem na rózne zajecia,czytam full ksiażek nawet je przepisywalem (przepisalem np calych krzyzaków ) ale dalej nic pisze coś i czasem nawet musze sie zastanowic jak napisac literke P albo G jesli ktos myśli ,że nie jest mi wstyd to sie myli ale co mam przestac pisać .Pozdrawiam
Ten tekst pisalem prawie pól godziny wiec mam nadzieje ,że bedzie do zrozumienia |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Mar 2007|, 2007 12:19
|
|
|
| shabu, rzuc fotke co do tego zaslepiania wezy od pokryw zaworów jestem bardzo ciekaw |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Mar 2007|, 2007 12:46
|
|
|
| shabu napisał/a: | | jestem dyslektykiem i dysortografikiem |
Jesli jest tak jak piszesz, to trudno, nikt nie jest idealny. Postaramy sie to zrozumieć. Jednak to ogłoszenie co napisałes o swoim warsztacie to popraw. |
|
|
|
 |
shabu [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Mar 2007|, 2007 16:16
|
|
|
| Ogłoszenie poprawiłem i dziękuje za przesuniecie go na właściwe miejsce .Jak tylko uda mi się zdobyć aparat zrobie fotki i podeśle |
|
|
|
 |
waldasol [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Mar 2007|, 2007 22:50
|
|
|
| Boni napisał/a: | | mam silnik taka sobie igiełka, jakieś 250tys na nim, świece i przewody niewymieniane od lat, i na 1gen LPG pali mi spokojnie 17-18 miasto, 13 trasa, jak zaszaleję to ze 2 więcej, bez ŻADNYCH rzeźbionych przeróbek dolotu i jałowego, tylko wstawione miksery w gumy przed przepustnicami. |
hmmm, ostatnio doprowadzałem takie cóś do porządku, i doszedłem do dziwnych wniosków, ale to w innej bajce, efekt: po poskładaniu do kupy jedzie tak, że włoski mi opadły z wrażenia po godzince, pacjent po sprawdzeniu dzwoni i mówi że mu pali 17, pytam czego ? beny? nieee, gazu, ale mu deptam nie oszczędzam.....
autko ma wymieszane sporo, trza mu lać oleum, liter na miesiąc ,półtora, średnio, ale zamiata super. 2.9 V6 12v rok 95, normalnie się zakochałem |
| Ostatnio zmieniony przez waldasol |25 Mar 2007|, 2007 22:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |