|
Zmiana przedniej szyby na ogrzewaną |
| Autor |
Wiadomość |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 14:01
|
|
|
| mariusz_technik, Ty no a jaki to problem, stawiasz auto na równym stabilnym podłożu, wycinasz starą szybę, czyścisz stary klej, kładziesz nowy i osadzasz szybę. Zostawiasz żeby wyschło i finał. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 15:40
|
|
|
Pewnie że sam. Ok, pierwsze dwa razy sam, dawno, a ostatnio to se wziąłem córkę do pomocy (zaleta mania nastolatek w domu ) do wycinania, bo jeśli drutem/linką, to na dole na środku jest trudno samemu, ale da się bez linki. |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
mariusz_technik [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 15:44
|
|
|
Ale co , jak montujesz juz ta nowa szybe, to w tym czasie stoisz na masce, czy kladziesz sie na dachu? Chcialbym to zobaczyc, bo ta szyba to taka troche ciezka jest i nieporeczna |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 15:51
|
|
|
| mariusz_technik napisał/a: | | Ale co , jak montujesz juz ta nowa szybe, to w tym czasie stoisz na masce, czy kladziesz sie na dachu? | wołasz jakiegoś pomagiera i zakładacie w dwie osoby na przykład. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 15:56
|
|
|
| Boni napisał/a: | | daj mi szybę grzaną to w 4h wymienię sobie, | |
|
|
|
 |
Boni

|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 16:26
|
|
|
A widzisz Mariusz, ty się za dużo zastanawiasz, jakbym się kuźwa zastanawiał czy stać na masce czy na dachu, to bym jej pewnie nie wymienił, i zabij, nie wiem jak ją ostatnio wkleiłem, większość roboty zrobiłem stojąc na progach w otwartych drzwiach, ale nie pamiętam klejenia, chyba normalnie, tam na środu jest taki plastik na którym opierasz szybę po czym robi ona PAC! na miejsce, tylko szybko trzeba palce zabierać i celnie trafić w ramę |
|
|
|
 |
|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 17:16
|
|
|
Acha, to takie akrobacje, to ja tak nie umiem |
|
|
|
 |
Boni

|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 18:06
|
|
|
Masz złe nastawienie Ja wychodzę z założenia że samochody, samoloty, komputery, itd itp wymyślili i poskładali ludzie dla ludzi, a nawet - gupki dla gupków, a nie akrobaci - nobliści. Jakbyś się podpisał mariusz_humanista to bym ci może darował, ale mariusz_technik powinien twardszy być |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 18:09
|
|
|
moze to technikum humanistyczne no dobra nie pisze juz nic bo ja w zyciu bym szyby nie wkleil chyba,ze tak z pol obrotu i by byla gdzie by wyszlo |
|
|
|
 |
michopawel [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 20:05
|
|
|
| panowie ja wklejałem w vectrze ale tam jeszcze do klaju dochodził jakis taki czarny płyn który facet ze sklepu polecił mi przy 2 puszcze kleju coś w rodzaju podkładu wycinasz stara szybę , klej czyścisz wszystko smarujesz tym czarnym płynem (nie wiem jak to po fachowemu) i dopiero jak wyschnie klej w innym wypadku szyba mi się odklejała klej nie trzymał innymi słowami . a pozatym żadna filozofia |
|
|
|
 |
Boni

|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 21:05
|
|
|
| Ten płyn to aktywator, przy dobrym kleju (100% poliuretan a nie jakieś g..no pół na pół z sadzą) i NAPRAWDĘ solidnym odtłuszczeniu porządnym rozpuszczalnikiem (100% aceton itp a nie jakieś zlewki z petrochemii sprzedawane jako benzyna ekstrakcyjna) nie jest niezbędny. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: |23 Mar 2007|, 2007 21:44
|
|
|
| Boni napisał/a: | | Jakbyś się podpisał mariusz_humanista to bym ci może darował, ale mariusz_technik powinien twardszy być |
No nie bylo innej fajnej nazwy, a technik dlatego, ze tak sie bedzie nazywal sklep, ktory niedlugo otwieram, sprzet rtv gsm itp, i wogole lubie technike, ale glupiego samolotu to bym nie naprawil, tak jak np Boni |
|
|
|
 |
Boni

|
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |26 Mar 2007|, 2007 10:06
|
|
|
| mariusz_technik napisał/a: | ale glupiego samolotu to bym nie naprawil, tak jak np Boni | skąd wiesz, próbowałeś ? jak kiedyś naprawiłem tomograf a nie mam o tym bladego pojęcia |
|
|
|
 |
|
Wysłany: |26 Mar 2007|, 2007 13:25
|
|
|
jak sie tak zastanowie, to moze rzeczywiscie pare rzeczy moze udalo by sie zrobic, np. podswietlenie zegarow, albo zaprawki lakiernicze... mowa o samolocie oczywiscie |
|
|
|
 |
|
|