$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Klimatyzacja Scorpio 96
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Klimatyzacja Scorpio 96
Autor Wiadomość
hainer
[Usunięty]

Wysłany: |19 Mar 2007|, 2007 13:55   Klimatyzacja Scorpio 96

Witam wszystkich.
Mam od kilku dni problem z moją klimatyzacją automatyczną w Scorpio 96r. Szukałem na forum odpowiedzi ale nie znalazłem więc zakładam nowy temat.

W mojej klimie nie można zmienić zadanej temperatury ani na stronie pasażera ani kierowcy, tak jakby przyciski się zablokowały ( nie można ani zwiększyć ani zmniejszyć zadanej temp). Można ręcznie regulować prędkość nawiewu lub wyłączyć dmuchawę. Naciskając przycisk od obiegu wew. odejmuje mi wskazanie temp. po lewej stronie, a naciskając przycisk od włączania klimy obniża się zadana temp po prawej stronie. Co jakiś czas przyciski się odblokowują na parę sekund i można wszystko ustawić a po chwili znowu nie działają. Zdemontowałem panel klimy ale wszystko wygląda na ok. Czy ktoś ma może pomysł co z tym zrobić?

Hainer
Ps Dokąd idzie ta biała wiązka kabli z panelu klimy (może na drugim końcu tego kabla coś mi się poluzowało ).

Szuler
[Usunięty]

Wysłany: |19 Mar 2007|, 2007 14:16   

Reset klimy da się zrobić? Jak nie próbowałeś jeszcze to od tego zacznij (opis jak to zrobić leży gdzieś na forum).

Pozdrawiam
Szuler

hainer
[Usunięty]

Wysłany: |19 Mar 2007|, 2007 18:22   

Jak pisałem czasami przyciski od regulacji temp działają ( na chwilke ) i wtedy zrobiłem reset klimy ale nic to nie pomaga. Po chwili znowu się zablokuje i nie da się nic zmienić ani zrobić ponownego resetu. Co ciekawe ( jak Już pisałem ) w momencie zablokowania się przycisków regulacji temp przycisk od obiegu wew. i wył/zał klimy działają w ten sposób że obniżają temp (po ich naciśnięciu każdy po swojej stronie ) zamiast wywoływać funkcje im przypisane. Powoduje to,że w aucie mam lodówke ( bo do momentu jak pozostałe klawisze się na chwile odblokują nie mogę zwiększyć temp). Musze wtedy wyłączyć dmuchawe na 0 i liczyć na cud odblokowania się regulacji. Wtedy szybko ustawiam na 22 stopnie i pilnuje żeby mi sie nikt klimą nie bawił. Może ktoś miał takie same objawy i sobie z tym poradził.

Przy resecie klimy nie wywala mi żadnych błędów. Może nie kontaktuje mi ten biały pasek z przewodami, który wpada gdzieś w konsole środkową ( ten podpięty pod panel ster. klimy). Czy ktoś wie do czego to włazi ( może do modułu sterowania klimą ) Jak się do tego dostać żeby sprawdzić tą wiązkę kabli ?

Hainer

fiebik 

Auto: citroen C5 '05 2.2 hdi asb kombi
Wysłany: |21 Kwi 2007|, 2007 01:50   

łatwiej chyba na początek pozyczyc od kogoś panel i podmienić, jeżeli będzie to samo,to dopiero szukac dalej.

Odpowiedz do tematu