$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Dym i syczenie z komory silnika...
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dym i syczenie z komory silnika...
Autor Wiadomość
Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |15 Mar 2005|, 2005 17:32   

nio dzieki za uzupelnienie :) ale z reakcja chemiczna dobrze pamietalem :) z chami bylem kiepski, a w czasach gdy ja sie o pozarach i ich gaszeniu uczylem, halonowek juz nie mozna bylo uzywac. Chyba wlasnie m innimi , albo glownie ze wzgledu na ryzyko uduszenia. Wiem ze stosowali to to w systemach gasniczych w budynkach kiedys.
http://tinyurl.com/qhaqjsk

Staszek
[Usunięty]

Wysłany: |15 Mar 2005|, 2005 21:54   

A to nie przypadkiem skrzynka bezpieczników dopomina się o swoją porcję WD4,
poczytaj inne posty na temat skrzynki bezpieczników.
Syczeniei dym - zachodzi elektroliza pomiędzy ścieszkami, a w okolicy radia jakiś przekażnik dostaje napięcie załącza w tedy napięcie spada wyłącza itd.

orodreth
[Usunięty]

Wysłany: |18 Mar 2005|, 2005 21:10   

no wiec tak: na szczescie halon okazal sie byc zbedny, nie palilo sie. ja wyjechalem, ale moja dzielna zona zawiozla Smoka na lawecie do serwisu.

konkurs wygral chyba Struna:) to był w istocie wąż jakowyś, co to substancyę w trzewiach swych przenosi, aby żar ogromny, iaki serce Smoka trawi, uśmierzać. wąż w pół się rozpękł i konaiąc na biyące serce Potwora substancyą oną tryskał, parę wielką i syczenie powoduiąc. bogom dziękuię, żem w porę Smoka do snu ułożył, bo snadnie w ogniu własnym by się usmażył, iako iuż nieraz -- com słyszał -- bywało.

mowiac wprost: to byl jakis waz od chlodnicy. mam przypuszczenie, ze ogrzewanie nie dzialalo dlatego, ze cieplo jest pobierane wlasnie z ogrzanego plynu chlodzacego silnik -- ale to tylko dedukcja nie poparta wiedza ani dowodami.

smok mói daley ieszcze na kuracyi u magistrów kowali przebywa, azali cni mię do niego przeogromnie i rychło uźrzeć mi go przydzie, a onczas relacyę zdam, ieśli słyszeć pragniecie.

Marcin 
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Wysłany: |18 Mar 2005|, 2005 22:07   

Cytat:
to byl jakis waz od chlodnicy. mam przypuszczenie, ze ogrzewanie nie dzialalo dlatego, ze cieplo jest pobierane wlasnie z ogrzanego plynu chlodzacego silnik

no dobrze żeś wydedukował, ogrzewanie zalerzy od temperatury płynu chłodzącego
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |20 Mar 2005|, 2005 05:25   

kiedyś miałem to samo i to zaraz po dłubaniu przy wężach wodnych i reduktorze. zajechałem na sttacje a tu dymi i syczy :) no a że zapach parującego płyny chłodniczego znam doskonale to od razu styknąłem, że mi spierdziela na silnik gdzieś - i włąśnie wąż sobie pękł na złączce pod opaską. Skróciłęm o 2 cm na miejscu i do dxzisiaj śmiga :)

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |22 Mar 2005|, 2005 23:23   

podbiez mialem jak przy 7 tys obr wystrzelila pod maska zaslepka do odpowietrzania przy pompie wody, na szczescie kolektor wydechowy przezyl (to bylo tydzien po jego wymianie), zapach jest faktycznie specyficzny.

Odpowiedz do tematu