|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
2.5 TD LANCIA |
| Autor |
Wiadomość |
HaK [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Wrz 2004|, 2004 10:36 2.5 TD LANCIA
|
|
|
| A wiec okazalo sie ze w swoim scorpio mam silnk LANCI TD (tak twierdzi mechanik) co to za wynalazek ?? znaczy sie zbytnio sie tym nie przejmuje bo wiem ze np. w Sierrze TD byl pegouta ... jakies opinie na ten temat mile widziane ... |
|
|
|
 |
COSSY [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Wrz 2004|, 2004 16:51
|
|
|
| Nie jest to silnik Alfa Romeo? |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |30 Wrz 2004|, 2004 18:18
|
|
|
| I to i to "włoszczyzna" wiec mogli i tu i tu montowac te same silniki |
|
|
|
 |
shadow35 [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Wrz 2004|, 2004 19:16
|
|
|
Witaj kolego, silnik ten nigdy nie był stosowany w Lancii.
Jak już kiedyś napisałem montowano go w Alfach Romeo 164, Land Roverach, Jeepach, Chryslerach Voyagerach i niestety bardzo słabo wypada w porównaniu z dieslem 2,3 l firmy Peugeot montowanym w Sierrach(chodzi mi o wytrzymałość).
Coś na ten temat wiem gdyż kiedyś miałem sierkę a teraz mam auto z tym drugim silnikiem.
Pozdrowienia
Karol |
|
|
|
 |
HaK [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Paź 2004|, 2004 09:45
|
|
|
Witam ... wiem tylko tyle co mi powiedzial mechanik ... powiem ze kopa ma niezlego ale wlasnie jak wypada jego wytrzymalosc ? |
|
|
|
 |
Cossi86 [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Mar 2005|, 2005 13:32
|
|
|
Jeśli jest to silnik od Lanci Themy 2,5 TDS to możesz być spokojny, że nie zajeździsz go szybko. Są to super silniki w mojej byłej Lanci wytrzymał 420 tyś i z tego co wiem to jeździ do tej pory. Najważniejsze to turbina, jeśli jest sprawna to silnik długo pochodzi |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Mar 2005|, 2005 12:30
|
|
|
| O, o, o, o - napisz parę słów na temat zależności pomiędzy sprawnością trurbiny a żywotnością silnika, ok? |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Mar 2005|, 2005 12:32 Re: 2.5 TD LANCIA
|
|
|
| HaK napisał/a: | | A wiec okazalo sie ze w swoim scorpio mam silnk LANCI TD (tak twierdzi mechanik) co to za wynalazek ?? znaczy sie zbytnio sie tym nie przejmuje bo wiem ze np. w Sierrze TD byl pegouta ... jakies opinie na ten temat mile widziane ... |
Jest to silnik formy VM.
Gdzies na formum jest odnośnik do strony firmy, gdzie można poczytac w czym to to było montowane...
Jak nie znajdziesz odnośnika to poszukaj w jakiejś wyszukiwarce. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |