|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
sprężyny |
| Autor |
Wiadomość |
r_igla [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Lut 2007|, 2007 17:31 sprężyny
|
|
|
witam ostatnio w swoim zmieniłem sprężyny na nowe fabryczne (kupiłem okazyjnie)bo stał zbyt nisko ale po wymianie nie jest tak jak bym chciał podniósł sie o jakiś centymetr,co jeszcze nadaje sie do wymiany (gumy sprężyn tuleje wachacze i gumy belki wyglądają dobrze),mam niwo ,i wyglądają super .
pozdrawiam Rafał |
|
|
|
 |
zommbi [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Lut 2007|, 2007 22:22
|
|
|
obawiam się że do wymiany zostały Ci amory
to że wyglądają super jeszcze nic nie znaczy
PS
przeszukaj stare posty w temacie nivomatów |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Lut 2007|, 2007 22:28
|
|
|
chyba,ze ma to co i ja jak pisano na forum nowe sprezyny w podrobie dlugo nie wytrzymuja moj tez przysiadl sporo po 2 tygodniach od wymiany... szkoda bylo to robic no ale czlowiek uczy sie na wlasnych bledach... nastepne jezeli beda to z merca a podniesc go tanio i na niedlugi czas to gumy uszywniajace w sprzezyny no ale to pol srodek... chociaz ja napewno znowu wrzuce tam te gumy co mialem poprzednio |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |28 Lut 2007|, 2007 11:00
|
|
|
| r_igla, ewentualnie zapodaj sprężyny od jakiegoś merca. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
r_igla [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Lut 2007|, 2007 16:01
|
|
|
| to nie były podruby tylko fabryczne fordowskie,a jeśli orginalne to wydaje mi sie że powinien stać wysoko chociaż pare dni |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |28 Lut 2007|, 2007 16:50
|
|
|
| r_igla, akurat w kombi za wysokość nie tylko sprężyny odpowiadają i fabryczne też są generalnie miękkie bo resztę mają zrobić nivomaty - o ile jeszcze coś działają. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
r_igla [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Lut 2007|, 2007 18:03 sprezyny
|
|
|
ale sprawdzając nivo nawet nie dało sie ich wcisnąć a jak są założone w samochodzie to na postoju jest bardzo twardy,a podczas jazdy tłumią super
przez chwile przyszło mi do głowy żeby podłożyc jakąś gumę około centymetra u óry na amortyzator (przed skręceniem) i sie przekonać czy stoi wyżej |
| Ostatnio zmieniony przez r_igla |28 Lut 2007|, 2007 18:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |28 Lut 2007|, 2007 18:35
|
|
|
| Jak założyłeś sprężyny od nivo pneumatycznego, to normalne ze stoi niżej, dopiero nivo go podnosi. Nie wiem dokładnie jak w mk2, ale w mk1 różnica między nieobciążonymi sprężynami normalnymi i od nivo to jakieś 4-5cm, pod obciążeniem właśnie 1-2cm, o tyle niżej stoi zgaszony samopoziomujący. |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |