|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Przekaznik pompy paliwa |
| Autor |
Wiadomość |
Filemon [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Lut 2007|, 2007 06:58 Przekaznik pompy paliwa
|
|
|
| kurcze gdzies to widziałem kiedys na forum ale nie moge znalezc prosze napiszcie mi gdzie znajde przekaznik od pompy paliwa poniewaz przestała wczoraj pracowac pompka bezpiecznik z tyłu wcisniety oczywiscie rozumie ze trzeba zbiornik wywalac aby dojsc do pompy tak |
| Ostatnio zmieniony przez Filemon |23 Lut 2007|, 2007 07:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Pomógł: 22 razy Wiek: 41 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: |23 Lut 2007|, 2007 07:23
|
|
|
Przekaźnik jest w skrzynce bepzieczników koło akumulatora, taki duży zielony. (Polecam ściągnąć instrukcję ze strony www.ford-scorpio.prv.pl - dział schematy )
Żeby dostać się do pompy masz 2 możliwości....
1) [metoda hardkorowa] Wycinasz kątówką dziure w bagazniku i masz wieczysty dostęp do pompy.
2) [metoda niehardkorowa, ale od cholery roboty, ale przyjazna dla auta] - Zdejmujesz bak i dopiero wtedy szukasz pompy. |
_________________ Było:
-Scorpio sedan; 2.0 DOHC; 1990r
-Scorpio sedan; 2.3 DOHC; 1996r
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r |
|
|
|
 |
Filemon [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Lut 2007|, 2007 07:37
|
|
|
| wielkie dzieki marcinie |
|
|
|
 |
Tritan

Auto: brak
|
Wysłany: |23 Lut 2007|, 2007 08:42
|
|
|
| Marcin napisał/a: | ) [metoda hardkorowa] Wycinasz kątówką dziure w bagazniku i masz wieczysty dostęp do pompy.
2) [metoda niehardkorowa, ale od cholery roboty, ale przyjazna dla auta] - Zdejmujesz bak i dopiero |
Ja bym to dał na odwrót.(hrdkorem jest wycinać dziurę w karoseri zeby dostać się do pompy) Jak nie masz paliwa w baku 1 h ze ściągnięciam baku wymianą pompy założeniem baku w jedną osobę jak masz benzyne to we dwie jest łatwiej . Megalith moze potwierdzić |
_________________ Jest:
MB 124W T 2.5D ASB
Renault Clio 1.9D VAN |
| Ostatnio zmieniony przez Tritan |23 Lut 2007|, 2007 08:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |26 Lut 2007|, 2007 10:24
|
|
|
| Marcin napisał/a: | | 2) [metoda niehardkorowa, ale od cholery roboty, ale przyjazna dla auta] | hmmm, nie jest tak źle - robiłem to sam w sobotę ( w baku ponad ćwiartka wachy więc był ciężkawy ) ale w sumie poszło bardzo gładko - 2h roboty niecałe mi to zajęło. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |