|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Czy to łożysko na McPhersonie ? |
| Autor |
Wiadomość |
WeGeR [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lut 2007|, 2007 18:39 Czy to łożysko na McPhersonie ?
|
|
|
upewnijcie mnie bo na mechanice znam się jak pies na gwiazdach
sprężyna z przodu raz na jakiś czas obraca się razem z kołem, czyżby łożysko ? |
|
|
|
 |
fructon [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lut 2007|, 2007 19:06
|
|
|
| nie za bardzo łapie o co chodzi z tym obracaniem razem z kołem ... kolumna ma sie obracac razem ze sprezyna i nie moze przeskakiwac w dolnym gniezdzie kolumny jesli działa inaczej to górne łozysko do wywalenia |
|
|
|
 |
WeGeR [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Lut 2007|, 2007 19:40
|
|
|
źle się wyraziłem, obraca się i przeskakuje, czyli łożysko |
|
|
|
 |
Luke [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Lut 2007|, 2007 23:55
|
|
|
przecież tam są ogromne naprężenia i to łożysko musiało by być albo potraktowane wcześniej młotkiem albo musiało by go tam nie być wcale, żeby to wszystko się obracało
Ta sprężyna obraca Ci się tylko w jedną stronę czy w obydwie? |
|
|
|
 |
WeGeR [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Lut 2007|, 2007 11:01
|
|
|
| w obydwie, dotychczas czyli przez rok wszystko było ok |
|
|
|
 |
Luke [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Lut 2007|, 2007 23:45
|
|
|
w każdym bądź razie trzeba będzie rozebrać amorek ze sprężyny i sprawdzić |
|
|
|
 |
Raf7 [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Lut 2007|, 2007 18:14
|
|
|
Jak na moje oko to może to być również pęknięta sprężyna (tak około 0,5 do 1 zwoja od góry) - efekt jest bardzo podobny jak przy walniętym łożysku. I proponuję to sprawdzić zanim kupisz łożysko, bo może być niepotrzebne.
Miałem dokładnie ten sam problem - objawy są do tego stopnia podobne, że mój mechanik był pewien, że to łożysko i je kupił - a potem musiał oddawać. Zresztą 2 tygodnie po pierwszej sprężynie pękła identycznie druga. |
|
|
|
 |
WeGeR [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Mar 2007|, 2007 11:00
|
|
|
| Raf7 napisał/a: | | ak na moje oko to może to być również pęknięta sprężyna (tak około 0,5 do 1 zwoja od góry) |
i tak dokładnie jest, czyli to jednak nie łożysko |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |