$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Jak to jest z gwarancja??
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak to jest z gwarancja??
Autor Wiadomość
boro_10in1
[Usunięty]

Wysłany: |31 Sty 2007|, 2007 21:07   

No tak,ale ja jeszcze nie spotkałem terminu dłuższego niż 14 dni,krótsze tak,ale dłuższe?!?!

kat 

Auto: E38 2,8 Shadow Line
Wysłany: |31 Sty 2007|, 2007 21:10   

a ja spotkalem,nawet pracuje w w serwisie pewnej firmy ktora ma wyraznie napisane w ksiazce gwarancyjnej 30 dni.I jest to jak najbardziej zgodnie z prawem,ale musi to byc napisane,w przeciwnym wypadku sa to 14 dni

Seba
[Usunięty]

Wysłany: |31 Sty 2007|, 2007 23:10   

gw21 napisał/a:
Seba napisał/a:
bo czym moglem zawinic urzytkujac 4 miesiace zalozony gaz??
Tankujac g...any gaz, nie wymieniac filtru (co 10tys lub jak tam masz w karcie).
Wiem, ze "mozna na filtrze zrobic i 50tys km, tankowac gaz na stacjach "krzak", wymuszac zasilanie gazem przy -20 stopniach ;) i zrobic na parowniku i 200tys, ale jak sie cos rypnie to czasami gwarancji uznac nie chca :P

Gaz tankowany tylko i wylacznie na orlenie - czasami BP - gaz ma przejechane z 4 tys - temperatura przelaczenia ustawiona na takim pozoiomie jaki fabryczny sterownik tego producenta ma zakres w tym wypadku wartos najmniejsza czyli chyba 25 stopni

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |1 Lut 2007|, 2007 10:35   

kat napisał/a:
nawet pracuje w w serwisie pewnej firmy ktora ma wyraznie napisane w ksiazce gwarancyjnej 30 dni.
ja z ciekawości wczoraj wziąłem kartę gwarancyjną na kompresor - jest 14 dni ale z klauzulą, że jeśli naprawa będzie wymagała sprowadzenia części np. z zagranicy to do 21 dni.
Ostatnio zmieniony przez Struna |1 Lut 2007|, 2007 10:36, w całości zmieniany 1 raz  

gw21 
Grzesiek

Auto: '96 2.3 sedan ASB + lpg
Wysłany: |1 Lut 2007|, 2007 19:48   

Seba napisał/a:

Gaz tankowany tylko i wylacznie na orlenie - czasami BP - gaz ma przejechane z 4 tys - temperatura przelaczenia ustawiona na takim pozoiomie jaki fabryczny sterownik tego producenta ma zakres w tym wypadku wartos najmniejsza czyli chyba 25 stopni

Dlatego raczej nie bedziesz placil :) Prawdopodobnie skoro cos padlo to byla to wada fabryczna, ja tylko odpowiedzialem ci, czym mozna zawinic uzytkujac gaz przez 4 miesiace ;) .

Struna 

Wysłany: |2 Lut 2007|, 2007 09:46   

gw21 napisał/a:
czym mozna zawinic uzytkujac gaz przez 4 miesiace ;) .
jakby mi gaziarz powiedział taki tekst to bym go chyba do ziemi wbił - co go to chuj obchodzi gdzie ja tankuję - gwarancja to gwarancja.

win
[Usunięty]

Wysłany: |2 Lut 2007|, 2007 10:17   

Strunato nie do konca tak jest ze cie nie interesuje gdzie tankujesz.Swojego czasu bylo dosc glosno o jakosci paliw szczegolnie on.Sam na wlasnej skorze doswiadczylem tego.Jezdzilem w firmie i dostalem nowke scanie i po 8000km padla pompa i 4 wtryski oparlo sie na sondzie ale nie uznali tego na gwarancji i sondnie pomogl.Peklo 12000zl i tyle.

Struna 

Wysłany: |2 Lut 2007|, 2007 10:27   

słucha, ale nie jesteś jako kierowca doktorem chemi i nie wozisz ze sobą laboratorium do testowania jakości paliw - kupujesz legalne paliwo, bierzesz na to papier, więc jak coś to niech stacja płaci a nie Ty/ja bo kupiłeś paliwo

win
[Usunięty]

Wysłany: |2 Lut 2007|, 2007 10:36   

niby to prawda ale jak zwykle nie do konca.Jesli stacja nie przechowoje probek paliwa to nie udowodnisz ze mieli kiepskie paliwo.A z lpg jest troche klopot z pobraniem probki.To co wczesniej napisalem to wiem z autopsji i wiem ile to firme kosztowalo i nic nie dalo.Pompa i wtryski poszly do szwecji do analizy bo oni w gwarancyjnych autach bardzo mocno szukaja przyczyny usterki i wyszlo ze paliwo bylo tak zasiarczone ze w skali sie nie miescilo.I nawet sad sie przychyli do ich analizy.

Struna 

Wysłany: |2 Lut 2007|, 2007 10:38   

no rozumiem, to tylko kolejny dowód na to jaki burdel w tym kraju panuje.

win
[Usunięty]

Wysłany: |2 Lut 2007|, 2007 10:43   

no niestety to jest prawda i to calkowita.

Seba
[Usunięty]

Wysłany: |3 Lut 2007|, 2007 11:16   

No autko odebralem-autko chodzi ok. Uszkodzony byl tez czujnik tewmperatury w parowniku - moze to przez to ,ze przelaczal za szybko na gaz siadl parownik ?? Ale jest teraz ok :)

baba 
jaga

Auto: taczki ogrodniczki
Wysłany: |7 Lut 2007|, 2007 11:07   

na upartego 14 dni kalendarz. ma producent na zajecie stanowiska w formie pisemnej, naprawiac moze i pol roku.... cale szczescie ze nie wszyscy producenci znaja przepisy

Odpowiedz do tematu