|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
tylna szyba sedan wymiana itp... |
| Autor |
Wiadomość |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Sty 2007|, 2007 17:09 tylna szyba sedan wymiana itp...
|
|
|
jak w temacie. mam dosc skrobania no i postanowilem dac szybe do wymiany cena za wyciecie i wklejenie innej 130 zl. to da sie przezyc tylko...
1) jak sprawdzic czy moja stara mk1'owa szyba dalej grzeje?? bo jak sprawdzalem na dworzu wysypujac na nia snieg to najpierw sie topil bo szyba byla wyniesiona z domu wiec byla cieplejsza. da sie to jakos miernikiem sprawdzic czy faktycznie jedyny sposob to sztucznie zaparowac szybe i cierpliwie czekac na rozgrzanie
2) uszczelka szyby... ktos wie czy to wogole mozna dokupic?? bo jeszcze nie dzwonilem do sklepu no i ile to moze kosztowac?? bo z tego co sam wycinalem to nic juz sie nie da zrobic a z tej co jest teraz zalozona to pewnie jak beda wycinac to tez sie zniszczy albo pozniej bedzie wygladac gorzej niz zle...
3) starej szyby naprawiac nie bede bo sie nie da to tak jakby ktos pisal,ze mozna ja naprawic. w niej wlokna grzejne praktycznie juz nie wystepuja...
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |30 Sty 2007|, 2007 12:52
|
|
|
| mmmk napisał/a: | | jak sprawdzic czy moja stara mk1'owa szyba dalej grzeje?? | bierzesz jakiś akumulator i zasilasz grzałki - jak grzeje to grzeje, jak nie to nie. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Sty 2007|, 2007 15:07
|
|
|
nie da bo poprzedni wlasciel albo mial psa atakujacego szybe albo wozil jakies cuda drapiezne bo wlokna sa wszystkie albo calkiem starte albo kazde przerwane w minimum kilkunastu miejscach wiec ciezko byloby to naprawic jakims cudem do regeneracji a nawet jakby sie to udalo to zajeloby mi kilka dni i wygladalo jak zasmarkane
[ Dodano: 2007-01-30, 15:24 ]
wlasnie dzwonilem do sklepu forda... ta uszczelka juz nie istnieje jako czesc zamienna a jak jeszcze byla w sprzedazy to jej koszt 140 zl
[ Dodano: 2007-01-30, 15:58 ]
a szyba grzeje... zamknalem sie w garazu podlaczylem ja na krotko do aku w mamy samochodzie i sapalem na szybe do zaparowania po kilku sekundach juz pary nie bylo... czyli w ciagu 2 tyg wymiana tylko jak mi zepsuja wyglad samochodu przez krzywe uszczelki to bede |
| Ostatnio zmieniony przez mmmk |30 Sty 2007|, 2007 15:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
cesanne [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Cze 2009|, 2009 15:35
|
|
|
i jak??
szyba jest wklejana czy na wcisk?
mi jakis frajer zbil cegla;/
da sie samemu wymienic na jakis specjalny klej/silikon
czy nie ma opcji takiej??
tez zedan mk2
szyba od mk1 pasuje na 100% a od mk3??
pozdr |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy Dołączył: 28 Lip 2008 Skąd: Zabrze Maciejow
|
Wysłany: |25 Cze 2009|, 2009 21:42
|
|
|
Szyba jest wklejana
Do wklejania używa się specjalnego kleju , a nie silikonu
Pomiędzy MkI i MkII są zamienne , MkIII nie sprawdzałem |
_________________ Scorpio 4ever |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |