$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - jakie sprezyny
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
jakie sprezyny
Autor Wiadomość
remi
[Usunięty]

Wysłany: |13 Sty 2007|, 2007 11:08   jakie sprezyny

witam mam zamiar zmienic amory na firmy nk z przodu i mam pytanie bo posiadam sprezyny od modelu 2,4 v6 wiem ze oznaczenia na moich i tych od 2,4 sa inne wiedz jakie dac czy pozostawic orginalne czy wsadzic od 2,4 moze ktos juz tak robil prosze o odpowiedz

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |13 Sty 2007|, 2007 12:33   

ja mialem ten sam problem no i na forum polecono mi... (jak to fajnie i sztucznie brzmi) zeby sprezyny zostawic te co byly jezeli sa cale niz wsadzic jakies tam podroby. no to je zostawilem ale to glownie z powodu braku kasy na to. wymiana samych amorkow duzo dala a sprezyny jezdza ze mna do dzisiaj i jest ok. a pojemosci silnika przy sprezynach wedlug mnie nie maja znacznia bo w katalogach na to podzialu nie ma. no chyba,ze ktos sie tym powaznie zajmie i znajdzie orginal albo po prostu dla lepszego bajeru poudaje przed klientem,ze szuka i zada pare niby powaznych pytan tak dla lepszego bajeru. bo tacy tez sa. znam takich od hamulcow,ze najpierw chcial dokladnie rok samochodu pojemnosc silnika albo najlepiej to VIN zeby mu podac no to se poszukal a pozniej dopiero dal sobie powiedziec o wprowadzonych zmianach :690:
Ostatnio zmieniony przez mmmk |13 Sty 2007|, 2007 12:34, w całości zmieniany 1 raz  

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |15 Sty 2007|, 2007 10:33   

remi, od V6 jak dasz a są w dobrym stanie to będziesz miał z deka wyżej przód.

remi
[Usunięty]

Wysłany: |16 Sty 2007|, 2007 20:18   

ale konfort resorwania bedzie ok? mam nadzieje bo amory juz sa uzbrojone jutro zakladam

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |16 Sty 2007|, 2007 20:26   

ja mam 2.0 na sprezynach od V6 i tak szczerze?? zadnej roznicy nie ma i nie czulem a szybciej jezdzilem orginalnym 2.0 i tak samo jezdzil wiec ja jestem prawie na 100% pewny,ze sprezyny sie nie roznia

remi
[Usunięty]

Wysłany: |18 Sty 2007|, 2007 08:50   

wiedz tak jestem juz po wymiania amorkow firmy nk niezle sa naprawde wylapuja wsio tylko cos mi sie zdaje ze jednak jest troche twardszy teraz tylko nie wiem czy czasem to nie wina tych sprezyn od 2,4 albo porostu tak ma byc a jeszcze moze troszke przod bardziej sie podniosl ale znowu moze to byc od amorow bo te stare to lipne byly i nachodzi mnie takie pytanie gdyby okazalo sie ze auto stoi wyzej przez te sprezyny to czy czasem koty sie nie zmienia
Ostatnio zmieniony przez remi |18 Sty 2007|, 2007 08:51, w całości zmieniany 1 raz  

Struna 

Wysłany: |18 Sty 2007|, 2007 10:05   

remi napisał/a:
nie wiem czy czasem to nie wina tych sprezyn od 2,4
a nie mówiłem, przerabiałem temat w kombi MK2 i po założeniu springów od V6 dostała nieziemskiej wysokości na przedzie a tył jak to w scorpio prawie po ziemi :)

remi
[Usunięty]

Wysłany: |18 Sty 2007|, 2007 13:39   

no az takiej nieziemskiej to nie dostal ale wyzej jak bylo napewno ale jezdzi sie niezle a co myslisz o katach mogly sie pozmieniac a na tyl dam amory gazowe i bedzie git a napewno juz tak nie buja jak wczesniej

Struna 

Wysłany: |19 Sty 2007|, 2007 10:23   

kąty raczej nie ale po takiej robocie to raczej musowo zbieżność do sprawdzenia.
Ostatnio zmieniony przez Struna |19 Sty 2007|, 2007 10:24, w całości zmieniany 1 raz  

remi
[Usunięty]

Wysłany: |19 Sty 2007|, 2007 10:35   

to jeszcze jedno pytanko do was panowie jakie zastosowac amortyzatory na tył gazowe czy olejówki i oczywiscie firma czy pozostac przy nk czy boge(niby mowia ze to sachs) bo sa w tej samej cenie dzieki za odpowiedz

Struna 

Wysłany: |19 Sty 2007|, 2007 10:36   

ja kładłem olejaki ale gazówki też spoko mogą iść

remi
[Usunięty]

Wysłany: |19 Sty 2007|, 2007 11:09   

bo wiesz wydaje mi sie ze na gazówkach bardziej sie podniesie tyl ale znowu moze tluc na dziurach jak to mowia trza to sprawdzic ale nie chcial bym stracic na konforcie zeby mi deska stylu nie latala na dziurach

Struna 

Wysłany: |19 Sty 2007|, 2007 11:09   

akurat amory za wiele do wysokości nie mają.

remi
[Usunięty]

Wysłany: |24 Sty 2007|, 2007 17:18   

wiedz panowie jestem juz po zmiania sprezyn na orginalne takie jakie bylo i jest wszystko cacy tak wiedz mieliscie racje ze na sprezynach od 2,4 bedzie wysoko stal przod teraz to sprawdzilem i potwierdzam
pozdrawiam

Struna 

Wysłany: |25 Sty 2007|, 2007 11:21   

remi napisał/a:
tak wiedz mieliscie racje ze na sprezynach od 2,4 bedzie wysoko stal
nie no tak se tylko gadałem o dupie marynie - sam to robiłem więc chciałem Ci poradą zaoszczędzić pracy - jak widać lepiej się na własnych błędach uczy :)

Odpowiedz do tematu