|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
dziwna kontrolka |
| Autor |
Wiadomość |
tadek [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Lis 2006|, 2006 20:58 dziwna kontrolka
|
|
|
kto wie i zaspokoi moją ciekawośc .do czego jest kontrolka znajdująca się pod przodnią szybą ,jest zaślepiona czerwonym materiałem{ w nocy ją dobrze widać }świeci się po załączeniu zapłonu póżniej gaśnie kto to może wiedzieć |
|
|
|
 |
tadek [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Lis 2006|, 2006 21:52
|
|
|
| dzięki o to mi chodziło do czego jest ta dziwna kontrolka jednak w skorupie nie mam alarmu dzwi otwieram kluczykiem a kontrolka świeci ile ma ochoty raz 5 sekunt raz 15 a czasami 25 |
|
|
|
 |
Jurand [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Sty 2007|, 2007 10:50
|
|
|
Speedo... a powiedz mi.... u mnie świeci przez 5 sekund ( czyli po Twojemu sprawny ) ale po odpaleniu silnika nie świeci.... Pytanie teraz, czy to tylko sygnalizacja "że jakbyś miał to by działało " ? Jak sprawdzić czy jest alarm i immobilizer ? Pytałem już o to parę razy i jakoś odpowiedzi nie mogłem się dopatrzeć. W sumie wiem, że możnaby jechać na podpięcie kompa i wtedy powinno się wyjaśnić, ale może nie trzeba |
|
|
|
 |
Jurand [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Sty 2007|, 2007 13:29
|
|
|
Hmmm... w MC niema nawet słowa o tym, żeby miał immobilizer ani alarm. Co do tego, kiedy niby ma się zaświecić, to faktycznie źle się wyraziłem.... więc jeszcze raz : po podwójnym zaryglowaniu zapala się na mniej więcej 5 sekund a po otworzeniu samochodu z pilota (lub z kluczyka) i po przekręceniu kluczyka w stacyjce nie zapala się nawet na moment. Czyli krótko mówiąc : świeci się tylko i wyłącznie jakieś 5 sekund po podwójnym zaryglowaniu i w ŻADNEJ innej sytuacji |
|
|
|
 |
pablo [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 20:04
|
|
|
Witam
W którym dokładnie miejscu jest ta kontrolka (może jakieś zdjęcie )
bo ściągałem nawet całą górną tapicerkę i tam nic
A alarn mam fabryczny bo działał potem coś się po...du...pcył
i niewiem za co sie tu zabrasć
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kevin Xy
WSK x3

Auto: '90, 2.9 12V, GHIA, ASB, wreszcie SEDAN
Pomógł: 39 razy Wiek: 49 Dołączył: 17 Sie 2004 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: |4 Sty 2007|, 2007 20:11
|
|
|
po cos to rozbieral- to ma mk2, a to ze masz alarm fabryczny to nie znaczy ze bedzie jakas kontrolka
[ Dodano: 2007-01-04, 20:12 ]
| pablo napisał/a: | | A alarn mam fabryczny bo działał potem coś się po...du...pcył |
pierscien na wkladce zamka najprawdopodobniej |
_________________ Kevin Xy
535 015 788
'88 2.0 OHC GL
'90 2.9 12V GHIA ASB
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'96 2.3 16V GHIA ASB SEDAN |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |