$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - UBEZPIECZENIE OC
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
UBEZPIECZENIE OC
Autor Wiadomość
tomas
[Usunięty]

Wysłany: |12 Lut 2005|, 2005 16:15   UBEZPIECZENIE OC

Wlasnie postanowilem sprawdzic konkurecje dla PZU i sie miło zaskoczylem,firma nazywa sie TRYG,szukajcie w necie, Ubezpieczylem tam scorpio za cale 350zł na rok,natomiest moj kolega dla porownania ma tam ubezpieczonego Pontiaca Firebirda za 415zł ZA CAŁY ROK.
gorąco poleca
przyjeło sie ogolnie i teraz sie niemowi "ide zapłacic ubezpieczenie" tylko "ide zaplacic PZU" ,a wystarczy dobrze poszukac i mozna 3 razy taniej to zrobic.
Pozdrawiam

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |12 Lut 2005|, 2005 21:26   

a jaki mają słodki bałagan w papierach.... dwa miesiace po ubezpieczeniu wysylaja mi poleconym ze jak nie wykupie ubezpieczenia w ciagu tygodnia to mnie przymusowo ubezpieczą bez znizek:) ale nie bede na nich narzekał znowu mam 60% znizki mimo ze powinienem miec 40%.... czasami lubie to nasze polskie bałaganiarstwo....

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |12 Lut 2005|, 2005 22:24   

ja polecam GENERELI jak coś soa dobrzy i sprawni i w miare tani. JAk ma byc baardzo tanio, to ... SAMOPOMOC ale o nic wiecej nie pytajcie :)
http://tinyurl.com/qhaqjsk

COSSY
[Usunięty]

Wysłany: |13 Lut 2005|, 2005 10:15   

Tryg to największy oszust jaki może być przy wypłatach odszkodowań. Wiem to z doświadczenia

tomas
[Usunięty]

Wysłany: |13 Lut 2005|, 2005 10:22   

Akurat jesli chodzi o wyplate odszkodowania i OC to pałacącego niewiele to obchodzi wiec mysle ze warto:))

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |13 Lut 2005|, 2005 11:32   

Cossy z mojego doswiadczenia w tej firmie jestem juz dosc dlugo (w tym czasie zmienila trzy razy nazwe) jak na razie maja na mnie tylko straty:))) trzy razy zrobilem szkode i za kazdym wyplacali pieniadze wtrybie b.szybkim i takie pieniadze ze ludzie na tym pozarabiali, np ostatnio stuknalem 12letniego zgnitego maluszka i facet prawdopodobnie mial szkode calkowita i dostal 1800... a wszystkie podzespoly mechaniczne (silnik skrzynia itp) mial całe i sprawne, jak to sprzeda bedzie mila ponad 2 koła. kto przy zdrowych zmysłach dałby mu tyle na gieldzie za starego kaszla??

Rafał A.(antek) 

Wysłany: |13 Lut 2005|, 2005 18:18   

ale pewnie zabrali mu malca, przy szkodzie całkowitej.

Rafał A.(antek) 

Wysłany: |13 Lut 2005|, 2005 18:39   

no niby przy OC to rybka, ale jak kazdy tak bedzie myslal to pozniej kiepsko bedzie jak ktos tobie wjedzie w auto :(

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |14 Lut 2005|, 2005 17:02   

wątpie zeby mu zabrali. A jak mu zabrali to ma facet problem z glowy. krzywda mu sie nie stala zwazywszy na wysokosc odszkodowania.
Rafał pokaz mi kogos kto sie przejmuje swoim OC. moje przejmowanie polega na tym ze płace w terminie swoja skladke. a jak kto komu kiedy czy i ile wyplaci na to nie mam zadnego wplywu. Jakos nieslyszalem zeby powstal ranking firm ktore najszybciej wyplacaja odszkodowania, A tymbardziej zeby ktos pod tym katem wbierał TU. A jesli odpukac ktos mi wjedzie to mam nadzieje ze tak jak ja oplacił skladke i tak jak moje TU w 5 dni po szkodzie dostane decyzje o odszkodowaniu ktore z nawiazka pokryje moje straty. jesli beda problemy jest przeciez powolany Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny. Coz pomoze sie przejmowac?i tak wszystkiego nie jestes wstanie przewidziec.

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |14 Lut 2005|, 2005 17:16   

No ja też tak uważam - co prawda rzeczoznawcy to niejednokrotnie barany straszne ale trzeba dochodzić swojego bo kasiora za szkodę się należy.

Rafał A.(antek) 

Wysłany: |14 Lut 2005|, 2005 17:56   

Kwestja tzw postawyobywatelskiej i juz. Bez przegięc poprostu.

Odpowiedz do tematu