|
Napinacz paska wieloklinowego |
| Autor |
Wiadomość |
tsztark [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Wrz 2006|, 2006 08:25 Napinacz paska wieloklinowego
|
|
|
| Witam wszystkich i mam pytanie czy ktoś wymieniał łożysko w napinaczu paska wieloklinowego napedu alternatora, pompy wodnej, pompy wspomagania przy Cosworcie 1998 - czy to jest wogóle mozliwe??? Pozdrawiam [/fade] |
|
|
|
 |
BC_Leszcz [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Wrz 2006|, 2006 01:33
|
|
|
| Chodzi o łożysko w rolce? Można wymienić je bez problemu - rolka składa się z dwóch połówek znitowanych ze sobą stalowymi nitami - wystarczy rozwiercić nity, w środku są zwykłe łożyska które można wymienić. Cały problem to potem te dwie połówki ze sobą z powrotem połączyć - stalowych nitów nie zaciśniesz tak sam w domu hop-siup, ale w porządnym warsztacie powinni zrobić to bez problemu. |
|
|
|
 |
tsztark [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Wrz 2006|, 2006 15:49
|
|
|
| Dzięki za podpowiedz ale właśnie kupiłem całą taką rolke nową o identycznych wymiarach od Citroena Picasso łącznie ze śrubą i elementami centrującymi za 60 zl. Jutro będę wymieniał powinno być OK. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bartek665 [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Lis 2006|, 2006 17:18
|
|
|
Siema
Podpowiedziałby mi ktoś w jaki sposób najtaniej wymienić ten napinacz paska w VMie. Wiem że podobne występują też w innych autach tylko dokładnie nie wiem w jakich. Jak ktoś miał już z tym do czynienia to proszę o pomoc. A jeśli chodzi o wymianę samego łożyska to na ile to jest trwałe i czy nie lepiej kupić całego napinacza??
Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |28 Lis 2006|, 2006 21:15
|
|
|
| coś już było o tym na forum - poszukaj, o ile pamiętam to z omegi czy jakoś tak. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
ceenek [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Lis 2006|, 2006 01:40
|
|
|
| Jeśli chodzi o najtańszą formę to z pewnością jest nią wymiana samych łożysk w rolkach bo nowe rolki kosztują w granicach 250 zł za sztukę.. |
|
|
|
 |
k0al4 [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Paź 2007|, 2007 10:56
|
|
|
| bartek665 napisał/a: | Siema
Podpowiedziałby mi ktoś w jaki sposób najtaniej wymienić ten napinacz paska w VMie. Wiem że podobne występują też w innych autach tylko dokładnie nie wiem w jakich. Jak ktoś miał już z tym do czynienia to proszę o pomoc. A jeśli chodzi o wymianę samego łożyska to na ile to jest trwałe i czy nie lepiej kupić całego napinacza??
Z góry dzięki za pomoc. |
opcja szukaj
http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?t=18257 |
|
|
|
 |
|
|