$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Napinacz paska wieloklinowego
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Napinacz paska wieloklinowego
Autor Wiadomość
tsztark
[Usunięty]

Wysłany: |5 Wrz 2006|, 2006 08:25   Napinacz paska wieloklinowego

Witam wszystkich i mam pytanie czy ktoś wymieniał łożysko w napinaczu paska wieloklinowego napedu alternatora, pompy wodnej, pompy wspomagania przy Cosworcie 1998 - czy to jest wogóle mozliwe??? Pozdrawiam [/fade]

BC_Leszcz
[Usunięty]

Wysłany: |6 Wrz 2006|, 2006 01:33   

Chodzi o łożysko w rolce? Można wymienić je bez problemu - rolka składa się z dwóch połówek znitowanych ze sobą stalowymi nitami - wystarczy rozwiercić nity, w środku są zwykłe łożyska które można wymienić. Cały problem to potem te dwie połówki ze sobą z powrotem połączyć - stalowych nitów nie zaciśniesz tak sam w domu hop-siup, ale w porządnym warsztacie powinni zrobić to bez problemu.

tsztark
[Usunięty]

Wysłany: |6 Wrz 2006|, 2006 15:49   

Dzięki za podpowiedz ale właśnie kupiłem całą taką rolke nową o identycznych wymiarach od Citroena Picasso łącznie ze śrubą i elementami centrującymi za 60 zl. Jutro będę wymieniał powinno być OK. Pozdrawiam

bartek665
[Usunięty]

Wysłany: |27 Lis 2006|, 2006 17:18   

Siema
Podpowiedziałby mi ktoś w jaki sposób najtaniej wymienić ten napinacz paska w VMie. Wiem że podobne występują też w innych autach tylko dokładnie nie wiem w jakich. Jak ktoś miał już z tym do czynienia to proszę o pomoc. A jeśli chodzi o wymianę samego łożyska to na ile to jest trwałe i czy nie lepiej kupić całego napinacza??
Z góry dzięki za pomoc.

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |28 Lis 2006|, 2006 21:15   

coś już było o tym na forum - poszukaj, o ile pamiętam to z omegi czy jakoś tak.

ceenek
[Usunięty]

Wysłany: |29 Lis 2006|, 2006 01:40   

Jeśli chodzi o najtańszą formę to z pewnością jest nią wymiana samych łożysk w rolkach bo nowe rolki kosztują w granicach 250 zł za sztukę..

k0al4
[Usunięty]

Wysłany: |23 Paź 2007|, 2007 10:56   

bartek665 napisał/a:
Siema
Podpowiedziałby mi ktoś w jaki sposób najtaniej wymienić ten napinacz paska w VMie. Wiem że podobne występują też w innych autach tylko dokładnie nie wiem w jakich. Jak ktoś miał już z tym do czynienia to proszę o pomoc. A jeśli chodzi o wymianę samego łożyska to na ile to jest trwałe i czy nie lepiej kupić całego napinacza??
Z góry dzięki za pomoc.

opcja szukaj

http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?t=18257

Odpowiedz do tematu