|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
padała pompa paliwa |
| Autor |
Wiadomość |
maca_maca [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lis 2006|, 2006 14:08 padała pompa paliwa
|
|
|
Witajcie !
Opiszę całą sytuacje bo uważam że warto przekazac kilka info jakie były objawy zanim pompa całkowicie padła. Co prawda już pompę mam i dzis montuję zbiornik ale cóż.
Auto od jakiegos czasu nie chiało odpalić odrazu (od pierwszego tknięcia). Trzeba było troche pokręcuić aż zaskoczył. Po jakimś czasie gubił obroty na wolnych. Czasem normalnie gasł przy zakręcie ( w czasie jazdy) No i ostateczny efekt poprostu zgasł i luz.:) nie chciał odpalić nawet kichnąć. okazało się (po rozebraniu silniczka z pompy), że szczotki się przetarły i finał. Koszt pompy to 130 zł z gwarancją, dziś ją zamontowałem w zbiorniku i zanim zamointuje go do auta ,przetestuje jeszcze samą pompę czy pracuje. I to tyle w tym temacie
Pozdrawiam
Marcin |
|
|
|
 |
stempel1984 [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lis 2006|, 2006 01:26
|
|
|
Cholera jasna, czytam to i mnie krew zalewa. Mialem to samo rok temu, rzeczywiscie pompe paliwa mi wymienili (nawet dwa razy, bo pierwsza ciekla) i pomoglo. W lato znowu mi usiadly wolne obroty, wymienilem TPS-a, sonde, przeplywke, zawor biegu jalowego, przepustnice, filtr powietrza i nic... Podmienialem tez MAP-a od adama kubiaka. Dalej mi faluje i gasnie. I do tego objawy te same co u ciebie: klopot z rannym odpalaniem (dalsze odpaly w dzien za 1. razem), rzadkie bo rzadkie ale gasniecie na zakretach... Kurwa mac, mam nadzieje, ze mi pompa nie siadla, bo od lutego jeszcze nie minela chyba zywotnosc tego urzadzenia. Nie wiem czy ruszac filtr paliwa. Juz nie mam pojecia co robic |
|
|
|
 |
blasta [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lis 2006|, 2006 01:31
|
|
|
| w sumie to moglbys odpiac przewod paliwowy wsadzic w butelke przed takim rannym odpalenie m i obserwowac co sie dzieje po wlaczeniu jej.. pozniej zrobic to samo jak juz pompa pochodzi sobie troche i sie rozgrzeje.. jak bedzie cos bardzo nie tak to na pewno zobaczysz roznice. malo to miarodajne bo cisnienia nie zmierzysz ale jezeli sie juz urzadzenie konczy to moze byc tak ze ledwo poleci paliwko.. mysle ze jak na ilosc pracy ktora trzeba wykonac zeby to sprawdzic to mozna sprobowac taki test |
|
|
|
 |
fiebik

Auto: citroen C5 '05 2.2 hdi asb kombi
Pomógł: 14 razy Wiek: 56 Dołączył: 16 Paź 2005 Skąd: Iława Warm-Maz
|
Wysłany: |9 Lis 2006|, 2006 01:43
|
|
|
| stempel1984 napisał/a: | | Nie wiem czy ruszac filtr paliwa | a może własnie przytkany filtr "męczy" pompę? |
_________________ `93 2.9 V6 12V asb nolpg
citroen C5 `05 2.2 hdi asb kombi - żony
z powodów technicznych nie używam wielkich liter za co z góry przepraszam |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |9 Lis 2006|, 2006 20:37
|
|
|
| stempel1984, u Ciebie to i tak lajcik z wymianą pompy bo masz pod autem, u macy jest w baku. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
stempel1984 [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lis 2006|, 2006 22:20
|
|
|
| No wiem, wiem, tylko niepokoi mnie sytuacja, gdy wymieniam pol bebech i nie ma efektu. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |