|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
I mam GAZ |
| Autor |
Wiadomość |
tereszcz [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Paź 2006|, 2006 13:39 I mam GAZ
|
|
|
| Witam wszystkich na forum miałem mała przerwe bo byłem na zarabku w obcym kraju to taki mały wstęp. Postanowiłem zagazowac swoje skorpio bo duzo bede smigał i oszczędności mile widziane. Instalacja 2 generacji parownik tomaseto (czy jakoś tak) i komp bingo m. Parownik jest do 100 HP ale gazwonik powiedził że powinien byc dobry do mojego silnika (mówił że sam ma taki w swoim samochodzie z silnikiem chyba 2,4 czy 2,6). Spalanie średnio 10-11 l przy mojej normalnej jezdzie. Spadku mocy nie zaobserwowalem no moze jest ale bardzo bardzo maly. Mam tylko jeden problem jak samochod stoi tak z 30 minut lub dluzej to gdy odpalam na beni przelaczam na gaz jest wszystko ok ruszam i jak puszcze sprzeglo dodaje gazu to gasnie przelanczam na benie odpali i znowu na gaz i jest ok. Jak go postawie na 10- 20 minut to jest ok a jak na dluzej to znowu to samo. Mam interfejs do gazu i moze cos trzeba zmienic? co wy o tym myslicie? |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Paź 2006|, 2006 13:45
|
|
|
Witam! A na czym jezdzisz? Woda czy plyn? Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
tereszcz [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Paź 2006|, 2006 13:53
|
|
|
Woda ale zmieniam na plyn bo zima idzie. Może to być wina wody? Jak tak to zaraz zmienie na płyn.
[ Dodano: 2006-10-14, 13:56 ]
A tak właściwie to właśnie jade zmienie na płyn bo i tak musze a czym szybciej to zrobie to lepiej. Raz juz zwlekałem ze zmianą i mi woda zamarzła ale chłodnica nie pekla. |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Paź 2006|, 2006 14:02
|
|
|
Witam! Zmieniajac wode na plyn zwroc uwage na odpowietrzenie parownika(reduktora).Jesli tego dobrze nie zrobisz moga byc pozniej problemy. Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
tereszcz [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Paź 2006|, 2006 16:18
|
|
|
| Juz zmieniłe. Jest troche lepiej ale zgasł posmigam troche dzisiaj i zobacze jutro rano. A jak sie odpowietrza reduktor? tak samo jak chłodnice? |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Paź 2006|, 2006 20:39
|
|
|
Witam! Nalezy popuscic opaske na gornym wezu i w tym miejscu odpowietrzac.Najlepiej na chlodnym silniku. Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |