|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Prosba do wojka MEGALITHA |
| Autor |
Wiadomość |
Michal2110 [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Wrz 2006|, 2006 22:19 Prosba do wojka MEGALITHA
|
|
|
Nie moglem znalesc...
Otoz: Slyszalem tu i tam, ze kolega Megalith zalozyl sobie jakies magiczne uzadzenie,
co to ono wyswietla rozne rzeczy i napis ladny i wogole...
Prosze Bardzo o napisanie Szczegolowego Raportu:
Co to, gdzie kupione, jakie koszta i jak wyglada,Co robi i skad i ile roboty.
Zdjecia sa OBOWIAZKOWE:
Mysle, ze nie tylko ja czekam na to z niecierpliwoscia... |
|
|
|
 |
megalith [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Wrz 2006|, 2006 23:54
|
|
|
Więc tak: układzik zakupiony na allegro za kwotę 80 bodajże zł, nie pamiętam nicka kolesia, a zniknął mi już z ostatnich aukcji, ale poszukam maila w archiwum to upublicznię.
Działanie: bardzo fajnie - układ pokazuje na wyświetlaczu dwie temperatury (są dwa czujniki) naprzemiennie z napięciem. Gościu programuje układ kompletnie dowolnie, zarówno jeśli idzie o miganie/napisy/etc. Mój egzemplarz po podaniu zasilania wyświetla napis ***FORD SCORPIO TEAM*** a później przez 7 sekund temperatury "Blok." i "Redukt." po czym na 3 sekundy pojawia się aktualne napięcie w instalacji opisane jako "Napięcie Akum."
Wszystkie wartości wyskalowane do 0,1 jednostki, i pokazuje bardzo precyzyjnie (kontrolowane termometrem medycznym).
Dostępnych kolorów podświetlenia i napisów było multum (ja wybrałem czarne napisy/zielone fordowskie podświetlenie), ale były kombinacje biały/niebieski, czarny/biały, czarny/żółty itp itd.
A wygląda toto TAK.
Wyświetlacz po milimetrowych drobnych przeróbkach nieźle wkomponowuje się w miejsce po oryginalnym komputerku, ale trzeba mieć oryginalną zaślepkę żeby nie było dziury. Zresztą można umieścić gdzie się chce
Widoczne obok temperatur strzałki obrazują tendencję temperatury - jeśli przez kilka odczytów temp. rosła - robi się strzalka w gore, jesli malala - strzałka w dół. Przydatne wielce, bo nie śledzimy wyświetlacza non-stop, a tak to rzut oka i już wiemy co sie dzieje z temperaturą. |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Paź 2006|, 2006 13:47
|
|
|
No niezle Ty to zawsze cos wykombinujesz pozytecznego |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |2 Paź 2006|, 2006 18:19
|
|
|
| megalith, a ja tym monitorkiem lambdy jestem zainteresowany o którym na spocie w kraku wspominałeś. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Michal2110 [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Paź 2006|, 2006 18:47
|
|
|
Struna, Chodzi Ci o AFR? Ja mam cos takiego u siebie...
megalith, Dziekujemy za obszerne info. bede czekal na namiar do tego goscia.
Maz moze foto, jak to w Scorpio sie prezentuje? |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |2 Paź 2006|, 2006 18:48
|
|
|
| Michal2110 napisał/a: | | Struna, Chodzi Ci o AFR? Ja mam cos takiego u siebie... | no coś takiego - Megalith na zbyciu chyba ma jakiś diodowy po taniości to może sobie zapodam |
|
|
|
 |
Michal2110 [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Paź 2006|, 2006 23:50
|
|
|
Fajna sprawa....hehe
No ja dalem za swoj cos kolo 200zl...
Fajnie pokazuje jak np na benzynie komp reaguje na przeciazenia i tak.
Gdy stoi sobie to masz uboga mieszanke. jak ruszasz to jest normal niej wiecej
Jak wrzucasz 2 i wciskasz w podloge to widzisz, jak coraz bogatsza pompuje itp..
Na LPG przy mikserach to w zasadzie sluzy mi do ciaglej kontroli, czy jest dobrze ustawiony gaz, czy sie nie konczy, jakiej jakosci nawet widac...Jak sie w to troche napatrzysz to nawet mozna wyczuc, ktora gardziel jak, podkrecic... na BLOSie pewnie bedzie pokazywac, czy jest dobrze ustawiony i czy reaguje prawidlowo, ew. kiedy mu czego braknie
Naprawde pozyteczne - taki analizator caly czas przed oczami
Ja tam Polecam. |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |3 Paź 2006|, 2006 09:48
|
|
|
| megalith, halooo - panieeee, żyjecie ? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |